4ο DRAGSTER AUTO MOTO 2002

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 & ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ Λ.Ε.Ν.Ο.Θ. - Λ.Α.Μ.Σ.

Ο τέταρτος αγώνας dragster 2002 είναι πια γεγονός. Χαρακτηριστικά του η αφόρητη ζέστη, οι πολλές ζημιές ιδιαίτερα στα αυτοκίνητα και οι κόντρες μεταξύ των μοτοσικλετών!!! Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Η ΠΙΣΤΑ

Ήταν η πρώτη φορά που εμείς, το dragnews.gr, επισκεφτήκαμε την πίστα των Σερρών. Ήταν ακριβώς όπως μας την είχαν περιγράψει φίλοι και γνωστοί. Μια πανέμορφη πίστα, καλοσυντηρημένη που σου προκαλεί δέος και καρδιοχτύπι με το που πατάς το πόδι σου εκεί.

Το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών δεν μπορεί φυσικά να συγκριθεί με το αεροδρόμιο της Τρίπολης αλλά ούτε καν με την πίστα στα Μέγαρα. Το τοπίο γύρω απ' την πίστα είναι πανέμορφο. Οι γραμμές του τραίνου περνούν ξυστά απ' αυτήν. Ο χώρος των πιτς αρκετά μεγάλος και το αναψυκτήριο σωστά οργανωμένο και φιλόξενο.

Στο αγωνιστικό τμήμα της, τοιχίο προστατεύει τους θεατές. Μπορείς να ακουμπάς σε αυτό και να βλέπεις στο ένα μέτρο από σένα να περνάνε με 200+ τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες. Στα 300 μέτρα απ' την εκκίνηση υπάρχει μία γέφυρα στην οποία μπορείς ν' ανέβεις και να απολαύσεις τον αγώνα από ψηλά. Οι κερκίδες στην απέναντι πλευρά αρκετές και σωστά τοποθετημένες.

Όπως μας είπαν άνθρωποι της ΛΕΝΟΘ, ξεκινάνε νέα έργα επέκτασης και διαμόρφωσής της με σκοπό την περαιτέρω βελτίωσή της. Το Σάββατο μείναμε μέχρι αργά σε αυτήν και σκεφτόμασταν ότι αν είχε νυχτερινό φωτισμό ώστε να μπορούν να γίνουν αργά οι αγώνες τότε το θέαμα θα ήταν μοναδικό. Κρίμα που η πίστα δεν είχε ακόμα 100 - 200 μέτρα ώστε να μπορούν να τρέξουν σε αυτήν οχήματα των 9 και 8 δευτερολέπτων.

Οι βορειοελλαδίτες είναι πολλοί τυχεροί που έχουν αυτό το στολίδι κοντά στο σπίτι τους. Την επόμενη φορά όμως, που θα επισκεφτούμε τις Σέρρες, θα είμαστε εκεί από την Παρασκευή το βράδυ ώστε να είμαστε ξεκούραστοι και να μπορέσουμε να απολαύσουμε περισσότερο και την όμορφη πόλη αλλά και τον αγώνα.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η ΛΕΝΟΘ ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της και το έχει αποδείξει επανειλημμένα. Τα προβλήματα βέβαια δεν μπορούν να λείψουν από έναν αγώνα. Έτσι, ίσως και από την υπερβολική ζέστη, κάποια στιγμή σταμάτησαν να δουλεύουν τα μεγάφωνα με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην μπορεί να παρακολουθήσει τον αγώνα και να καθυστερήσει λίγο η εξέλιξή του.

Ένα δεύτερο θέμα που πρέπει να αναφέρουμε είναι η ακύρωση του κυρίου Αθανάσιου Ξενάκη που συμμετείχε με το FIAT UNO και το νούμερο 42 στην κατηγορία Α2. Η ακύρωση του έγινε για λόγους καταλληλότητας του αγωνιστικού του αυτοκινήτου στη συγκεκριμένη κατηγορία και μετά από διαμαρτυρίες άλλων αγωνιζομένων. Η ουσία του θέματος, κατά την άποψή μας, είναι ότι οι κανονισμοί εφαρμόζονται και πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες ή αμφισβητήσεις από κανέναν. Έτσι ώστε όλοι οι αγωνιζόμενοι να συμμετέχουν στους αγώνες υπό τις ίδιες συνθήκες και να μην αδικείται κανένας.

Ένα τρίτο και πολύ σημαντικό θέμα αφορά στην συνέλευση - συνάντηση των οδηγών μοτοσικλετών που πραγματοποιήθηκε κοντά στην εκκίνηση στο τέλος της πρώτης μέρας. Το θέμα που συζητήθηκε σε έντονο αλλά πολιτισμένο κλίμα ήταν αν οι αγώνες των μοτοσικλετών θα γίνονται με κόντρες ή ένας - ένας. Η τελική απόφαση ήταν να γίνουν κόντρες, πράγμα που είναι πολύ καλό για την εξέλιξη του αθλήματος και για το θέαμα που απολαύσαμε όλοι μας την Κυριακή.

Η άποψή μας σε αυτό το θέμα είναι, φυσικά, να γίνονται κόντρες. Ο λόγος είναι ότι μόνο έτσι ο φίλαθλος έχει την αίσθηση ότι βλέπει αγώνα, μόνο έτσι ανεβαίνει η αδρεναλίνη και στους αγωνιζόμενους αλλά και στους φιλάθλους. Φυσικά υπάρχουν αγωνιζόμενοι που όταν συμμετέχουν σε κόντρες δεν μπορούν να αποδώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Ίσως είναι θέμα ψυχολογίας, ίσως είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Ό,τι και να είναι αυτό, είναι απόλυτα σεβαστό και κατανοητό. Πιστεύουμε όμως ότι μετά από κατάλληλη εξάσκηση αυτό το πρόβλημα θα ξεπεραστεί και το αποτέλεσμα θα είναι ένα πολύ πιο χορταστικό θέαμα για όλους μας.

Άλλο ένα σημαντικό θέμα είναι η χρονομέτρηση του κάθε αγωνιζόμενου και συγκεκριμένα οι πληροφοριές για τα 18 και 200 μέτρα. Ιδιαίτερα για τους αγωνιζόμενους, είναι πολύ σημαντική η παροχή πληροφοριών αυτών. Έτσι, πιστεύουμε, ότι σύντομα η ΛΕΝΟΘ πρέπει να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό της, κάτι που, πολύ πιθανά, έχει ήδη αποφασίσει να κάνει.

Τέλος πρέπει να πούμε ότι η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για τον αγώνα ήταν ατυχής. Ο λόγος είναι ότι την ίδια ημέρα (Κυριακή) ήταν ο τελικός του μουντιάλ με αποτέλεσμα η προσέλευση του κόσμου να μην είναι τόσο μεγάλη όση θα μπορούσε να είναι. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κάθε πίστα ή το κάθε αεροδρόμιο δεν είναι εύκολα διαθέσιμο και ότι επίσης υπάρχουν πολλά είδη αγώνων που φιλοξενούνται στις ίδιες πίστες. Παρ' όλα αυτά πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στην επιλογή των ημερομηνιών.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ PIT


ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΧαρακτηριστικό των συμμετοχών σε όλες τις κατηγορίες των αυτοκινήτων ήταν οι πολλές ζημιές. Το ξαναλέμε ότι η ζέστη ήταν αφόρητη με αποτέλεσμα να μην καταγραφούν ρεκόρ. Μόνη εξαίρεση το πανελλήνιο ρεκόρ του κυρίου Μιχάλη Αντωνίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

017
018
019
020

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN
Πέντε αγωνιζόμενοι δηλώσαν συμμετοχή στην κατηγορία Open. Αυτοί είναι (κατά αύξοντα αριθμό) οι κύριοι:

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
27
ΜΠΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
TOYOTA KP60
28
ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
FORD MK2
29
ΛΟΥΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
OPEL ASCONA
30
ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
BMW OPEN
31
ΘΩΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
VW ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ

Από αυτούς, τελικά συμμετείχαν μόνο οι κύριοι Μπούρας, Παπαφιλίππου και Λούκος. Μάλιστα, ο κύριος Παπαφιλίππου συμμετείχε στην κατηγορία Open όχι με τη Lotus αλλά με το Ford MK2 του Μιχάλη Αντωνίου. Η Lotus δύο ημέρες πριν τον αγώνα έμεινε από τρόμπα βενζίνης. Σημαντικότατη η νέα συμμετοχή του κυρίου Λούκου με την πανέμορφη Ascona.

Την κατηγορία κέρδισε ο κύριος Παπαφιλίππου με καλύτερη επίδοση 11,896 δευτερόλεπτα και 197,8 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου, στα προκριματικά. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο κύριος Λούκος με καλύτερη επίδοση 12,605 δευτερόλεπτα και 201,49 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου, στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Την τριάδα συμπληρώνει ο κύριος Μπούρας με καλύτερη επίδοση 13,509 δευτερόλεπτα και 168,22 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα προκριματικά. Είναι κρίμα που δεν μπόρεσαν και οι υπόλοιποι αγωνιζόμενοι να συμμετέχουν στην κατηγορία. Ευχόμαστε στον επόμενο αγώνα οι συμμετοχές να είναι περισσότερες και το θέαμα ακόμη καλύτερο. Άλλωστε οι πληροφορίες μας αυτό δείχνουν!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN

013
014
015
016
017
018
019
020

ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN

Βίντεο τελικού κατηγορίας OPEN

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ T4
Τρεις οι συμμετοχές στην Τ4:

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
1
ΣΑΧΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
FORD SIERRA COS.
2
ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΑΡΗΣ
FORD MK2
3
ΛΕΚΚΑΣ ΝΙΚΟΣ
GM BUICK

Τα πάνω κάτω ήρθαν στην κατηγορία αυτή. Μεγάλος άτυχος ο κύριος Λέκκας Νίκος με την πανέμορφη GM Buick του. Η Buick έκαψε φλάντζα κατά την διάρκεια της ρύθμισής της λίγο πριν τον αγώνα και δυστυχώς δεν μπόρεσε να κάνει ούτε ένα πέρασμα!! Κρίμα γιατί το αυτοκίνητο είναι πολύ δυνατό και πιθανά να πετύχαινε πολύ καλό χρόνο. Δεν πειράζει όμως, γιατί θα την θαυμάσουμε στον επόμενο αγώνα στην Τρίπολη όπου θα συμμετέχει με πολύ δυνατότερη τουρμπίνα και αγωνιστικό σασμάν!! Μακάρι, στον επόμενο αγώνα, να συμμετέχει και ο κύριος Δημητριάδης ώστε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η κατηγορία.

Την κατηγορία κέρδισε ο κύριος Γιαννάτος Άρης!! Στον τελικό, το Ford Sierra Cosworth του κύριου Σαχανά παρουσίασε πρόβλημα και δεν μπόρεσε να κερδίσει την κόντρα. Αυτή είναι και η ομορφιά του αθλήματος όταν πραγματοποιείται με κόντρες.

Πρώτος, λοιπόν, ο κύριος Γιαννάτος με καλύτερη επίδοση 13,122 δευτερόλεπτα και 184,93 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Δεύτερος ο κύριος Σαχανάς με καλύτερη επίδοση 10,454 δευτερόλεπτα και 207,69 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου επίσης στα ελεύθερα δοκιμαστικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ4

010
011
012
016
017
018
019
020

ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ4

Βίντεο τελικού κατηγορίας Τ4

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ T3
Τέσσερις οι συμμετοχές στην Τ3, στην οποία απολαύσαμε την καλύτερη ίσως κόντρα που έγινε μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα από κατηγορία.

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
4
ΚΑ'Ι'ΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
FORD MK2
5
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
FORD MK2
6
ΜΕΛΑΝΙΤΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
FORD SIERRA COS.
7
ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
FORD SIERRA COS.

Πρώτος, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο κύριος Μελανίτης Ιάκωβος με καλύτερη επίδοση 11,549 δευτερόλεπτα και 206,89 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στον τελικό. Ας σημειωθεί ότι στον προηγούμενο 3ο αγώνα είχε καλύτερη επίδοση 11,715 δευτερόλεπτα και 201,12 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου ενώ στον 2ο αγώνα είχε πετύχει την καλύτερη επίδοση της κατηγορίας με 12,044 στον ημιτελικό. Μία εξαιρετική παρουσία στην κατηγορία με σταθερή βελτίωση στις επιδόσεις.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο κύριος Αντωνίου Μιχάλης ο οποίος, στον τελικό, έσπασε ξανά το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε πετύχει ο ίδιος στον προηγούμενο τρίτο αγώνα (11,473 δετερόλεπτα με 191,49 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα προκριματικά). Το νέο πανελλήνιο ρεκόρ είναι 11,399 δευτερόλεπτα με 192,17 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου.

Άλλο ένα τρανό παράδειγμα του πόσο σημαντικές είναι οι κόντρες. Ο κύριος Αντωνίου, επειδή είχε χειρότερη εκκίνηση, έχασε την πρώτη θέση, αν και πέτυχε καλύτερο χρόνο. Η δε κόντρα με τον κύριο Μελανίτη, όπως είπαμε και πριν, ήταν ίσως η καλύτερη που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ. Η διαφορά μεταξύ των δύο αγωνιζομένων στην γραμμή του τερματισμού πρέπει να ήταν λιγότερη από ένα μέτρο!!! Εκτός από το βίντεο της κόντρας που έχουμε τραβήξει από την εκκίνηση, προσπαθούμε να βρούμε και το βίντεο που δείχνει τον τερματισμό!!

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο κύριος Καπετανίδης με καλύτερη επίδοση 12,636 δευτερόλεπτα και 184,3 χλμ/ω έξοδο στα ημιτελικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ3

014
015
016
017
018
019
020

ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ3

Τελικός κατηγορίας Τ3
Μικρός τελικός κατηγορίας Τ3
1ος ημιτελικός κατηγορίας Τ3
2ος ημιτελικός κατηγορίας Τ3

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ2
Την κατηγορία Τ2 τίμησαν με την παρουσία τους τέσσερις αγωνιζόμενοι:

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
8
ΣΥΛΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
HONDA CIVIC 1800 TURBO
9
ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
FIAT UNO TURBO 1600 16V
10
ΚΥΠΡΙΟΣ
FIAT UNO TURBO 1600
11
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
FIAT PUNTO GT

Πρώτος ήρθε ο κύριος Δημήτρης Ρούμελης με καλύτερη επίδοση 12,095 δευτερόλεπτα και 200,74 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα ημιτελικά. Ας σημειωθεί ότι ο κύριος Ρούμελης αγωνίστηκε με σοβαρό πρόβλημα στο μοτέρ. Ο κύριος Απόστολος Ρούμελης μας γράφει:

"... Ο κινητήρας όντως έχει ράγισμα στο μπλόκ.Τα πιστόνια οι μπιέλες και ο στρόφαλος [έχουν αποδειχθεί ότι είναι μεγάλης αντοχής],δεν έπαθαν τίποτα. Το μπλόκ θα αλλαχθεί για τον επόμενο αγώνα.

Το πρόβλημα για αυτόν τον αγώνα των Σερρών, ήταν η ζέστη (πρώτη φορά το αυτοκίνητο αντιμετώπισε τέτοια ζέστη). Δεν καταφέραμε να ψύξουμε όσο θα θέλαμε τον αέρα εισαγωγής, με αποτέλεσμα να έχουμε μειωμένη απόδοση του κινητήρα. Σύμφωνα με τον υπολογιστή, το μοτέρ είχε 320 άλογα. Ο συμπλέκτης και το σαζμάν, ήταν άψογα. Πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθεί η απόδοση του ιντερκούλερ, για να βρει ο κινητήρας την χαμένη του ιπποδύναμη."

Δεύτερος ήρθε ο Κύπριος με καλύτερη επίδοση 12,482 δευτερόλεπτα και 184,93 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα ημιτελικά. Δυστυχώς στον τελικό το Uno παρουσίασε βλάβη στα ημιαξόνια και χάσαμε την ευκαιρεία να παρακολουθήσουμε μια δυνατή κόντρα. Και αυτό γιατί ο κύριος Ρούμελης είχε ήδη πρόβλημα στο μπλοκ του κινητήρα και δεν θα μπορούσε να πλησιάσει τον καλό του χρόνο και από την άλλη ο Κύπριος είχε σηκώσει πίεση 1,4 bar (αντί για 1 bar στον ημιτελικό).

Τρίτος ήρθε ο κύριος Σιδηρόπουλος Γιώργος με καλύτερη επίδοση 13,46 δευτερόλεπτα και 177,04 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα προκριματικά.

Δυστυχώς, ο κύριος Συλαίος κατάφερε να κάνει μόνο ένα πέρασμα αλλά το αυτοκίνητό του δεν είναι ακόμα έτοιμο. Οι πληροφορίες μας, λένε ότι το αυτοκίνητο έχει βγει πολύ δυνατό και πρόκειται να κάνει τρελλούς χρόνους. Το ευχόμαστε αυτό και ελπίζουμε να έρθουμε σε επαφή με τον κύριο Συλαίο ώστε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το project του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ2

008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
018
019
020

ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ2

Τελικός κατηγορίας Τ2
1ος ημιτελικός κατηγορίας Τ2

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ1
Έξι οι αγωνιζόμενοι στην κατηγορία Τ1:

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
12
ΜΕΝΕΜΕΝΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
FIAT UNO TURBO
14
ΛΕΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
FIAT PUNTO GT
15
ΦΩΤΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
TOYOTA STARLET 1,3 TURBO
16
ΜΙΧΑΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
FIAT UNO TURBO
17
ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
RENAULT 5 GT
44
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
FIAT UNO 1,4 TURBO

Πρώτος ο κύριος Ζαφείρης Δημήτρης με καλύτερη επίδοση 12,526 δευτερόλεπτα και 187,5 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα ημιτελικά. Δεύτερος ο κύριος Μενεμενόγλου Παναγιώτης με καλύτερη επίδοση 12,77 δευτερόλεπτα και 182,43 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα προκριματικά και τρίτος ο κύριος Μιχαλάκος Παναγιώτης με καλύτερη επίδοση 13,186 δευτερόλεπτα και 178,21 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στο μικρό τελικό.

Η κυρία Φωτάκη Δέσποινα με καλύτερη επίδοση 13,397 δευτερόλεπτα και 175,32 χλμ/ω στον μικρό τελικό, αυτή τη φορά κατέλαβε την 4η θέση πράγμα που όμως δεν μειώνει καθόλου την πολύ καλή και σταθερή της πορεία στους αγώνες. Ο μικρός τελικός της Τ1 ήταν μία από τις καλύτερες κόντρες της ημέρας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ1

018
019
020

ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ1

Τελικός κατηγορίας Τ1
Μικρός τελικός κατηγορίας Τ1
1ος ημιτελικός κατηγορίας Τ1
2ος ημιτελικός κατηγορίας Τ1

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α3
Ούτε λίγο ούτε πολύ οκτώ οι συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία των ατμοσφαιρικών αυτοκινήτων:

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
32
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
BMW
33
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
BMW M5
34
ΜΙΤΣΙΜΠΩΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
OPEL ASCONA
35
ΤΣΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
FORD ESCORT MK2
36
ΑΠΕΣΣΟΣ ΣΥΜΕΩΝ
VW GOLF 16V
37
ΖΕΡΖΕΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
OPEL KADETT
38
ΧΑΤΖΗΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
BMW M3
39
ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
OPEL MANDA

Πρώτος ο κύριος Ανδρουλάκης Δημήτρης με καλύτερη επίδοση 12,329 δευτερόλεπτα και 183,05 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα ημιτελικά. Βελτιωμένη εμφανώς η BMW περιμένουμε να πετύχει ακόμα καλύτερους χρόνους στους επόμενους αγώνες. Δεύτερος ο κύριος Χατζημωϋσιάδης Στέφανος με καλύτερη επίδοση 13,056 δευτερόλεπτα και 175,32 χλμ/ω ταχ. εξόδου στα προκριματικά. Την τριάδα συμπληρώνει ο κύριος Ζερζελίδης Ιωάννης με καλύτερη επίδοση 13,226 δευτερόλεπτα και 166,66 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα προκριματικά. Αναμφίβολα η κατηγορία με τις περισσότερες μάχες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α3

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α3

Τελικός κατηγορίας Α3
Μικρός τελικός κατηγορίας Α3
1ος ημιτελικός κατηγορίας Α3
2ος ημιτελικός κατηγορίας Α3

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α2
Οι τέσσερις συμμετέχοντες στην Α2 είναι:

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
40
ΔΡΑΓΑΤΣΙΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
TOYOTA KP60
41
ΤΖΑΝΕΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
PEUGEOT 106 RALLY
42
ΞΕΝΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
FIAT UNO
43
ΛΟΥΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
CITROEN AX

Και πάλι πρώτος ο κύριος Λούκος Νίκος με καλύτερη επίδοση 12,788 δευτ. και 176,47 χλμ/ω στον τελικό. Μετά την ακύρωση του κύριου Ξενάκη Αθανάσιου από τους αγωνοδίκες λόγω ακαταλληλότητας του αυτοκινήτου του, τη δεύτερη θέση κατέλαβε και πάλι ο κύριος Τζανετής Βαγγέλης με καλύτερη επίδοση 13,592 δευτ. και 167,18 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα 402 μέτρα που πέτυχε στα προκριματικά. Την τρίτη θέση κατέλαβε και πάλι η κυρία Δραγατσίκη Δέσποινα με καλύτερη επίδοση 15,541 δευτ. και 141,36 χλμ/ω στα προκριματικά. Η τριάδα αυτή εξακολουθεί και είναι σταθερή και στον τέταρτο αγώνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α2

007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
018
019
020

ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α2

Τελικός κατηγορίας Α2
1ος ημιτελικός κατηγορίας Α2
2ος ημιτελικός κατηγορίας Α2

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΤ
Μόνο τρεις οι συμμετοχές στην ΒΤ αυτή τη φορά:

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
24
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
FORD SIERRA 4X4
25
ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
FORD SIERRA 4X4
26
NEΦΡΑΙΜ ΜΑΚΗΣ
FORD SIERRA 4X4

Για άλλη μια φορά πρώτος ο κύριος Τσακανίκας Γιώργος με καλύτερη επίδοση 12,114 δευτερόλεπτα και 189,47 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα προκριματικά. Ο κύριος Τσακανίκας, με τον 3ο καλύτερο χρόνο στην Ελλάδα ανεξάρτητα από κατηγορία, δεν απειλήθηκε από κανέναν. Το φρεσκοβαμμένο λευκό Ford Sierra του, εκτός από "δολοφόνος" είναι και πανέμορφο. Ελπίζουμε σύντομα να το παρουσιάσουμε στο site μας.

Δεύτερος ο κύριος Κόκκινος Γιάννης με καλύτερη επίδοση 13,319 δευτερόλεπτα και 176,47 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα προκριματικά. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο κύριος Νεφραίμ Μάκης, αφού δεν μπόρεσε να πλησιάσει τους καλούς του χρόνους λόγω προβλημάτων. Καλύτερη επίδοσή του 13,361 δευτερόλεπτα και 151,26 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου επίσης στα προκριματικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΤ

009
010
011
012
013
014
015
016
017
018
019
020

ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΤ

Τελικός κατηγορίας ΒΤ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΑ
Ολοκληρώνουμε την παρουσίαση των αυτοκινήτων με την κατηγορία ΒΑ. Οι έξι συμμετοχές στην κατηγορία αυτή είναι οι ακόλουθες:

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
18
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
TOYOTA KP60
19
ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ ΑΘΗΝΑ
SAXO VTS
20
ΜΑΡΑΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
VW GOLF 16V
21
ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
BMW M3
22
ΧΑΤΖΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
HONDA CIVIC
23
ΜΑΝΤΖΙΩΚΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
OPEL MANDA

Στο πρώτο σκαλί ανέβηκε ο κύριος Μαράβας Γιώργος, Την καλύτερη επίδοση 14,144 δευτερόλεπτα με 162,16 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου, την πέτυχε στα ημιτελικά. Δεύτερος ήρθε ο κύριος Μαντζιώκας Ευθύμιος με 14,029 δευτερόλεπτα και 156,06 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στον τελικό. Λόγω του κακού χρόνου αντίδρασης, όμως, έχασε την κόντρα κι έμεινε δεύτερος. Την τριάδα συμπληρώνει ο κύριος Μαργαρώνης Γιώργος με καλύτερη επίδοση 14,658 δευτερόλεπτα και 166,15 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στο μικρό τελικό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΑ

011
012
013
014
015
016
017
018
019
020

ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΑ

Τελικός κατηγορίας ΒΑ
Μικρός τελικός κατηγορίας ΒΑ
1ος ημιτελικός κατηγορίας ΒΑ

 

ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ


Το σημαντικότερο γεγονός στον αγώνα των μοτοσικλετών, ανεξάρτητα από κατηγορία, είναι ότι ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με κόντρες. Είχαμε δηλαδή, εκτός από δύο ελεύθερα δοκιμαστικά και δύο χρονομετρημένα προκριματικά, προημιτελικούς, ημιτελικούς, μικρούς τελικούς και τελικούς. Το θέαμα που απόλαυσαν οι θεατές ήταν εξαιρετικό και δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με απλά χρονομετρημένα περάσματα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6
Έντεκα οι συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία των μοτοσικλετών:

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
1
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
YAMAHA FJ 1200 TURBO
2
ΤΖΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
OPEN
3
ΒΑΡΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
HAYABUSA TURBO
4
ΜΠΟΥΣΙΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
SUZUKI
5
ΓΚΟΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
SUZUKI
6
ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
GABRIEL SUZUKI
7
ΣΒΡΑΧΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
GABRIEL SUZUKI
8
ΚΥΡΙΑΚOΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
SUZUKI 1100
9
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
YAMAHA R1 TURBO
10
ΠΟΛΩΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
YAMAHA 1000 FZ TURBO
11
ΣΙΩΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
KAWASAKI 1100 TURBO

Πρώτος ο κύριος Σβραχνός Σταύρος με καλύτερη επίδοση 8,797 δευτ. και 227,84 χλμ/ω στα ημιτελικά. Δεύτερος ο κύριος Σιώσιος Γιώργος με 9,145 δευτ. και 257,14 χλμ/ω επίσης στα ημιτελικά. Την τρίτη θέση πήρε ο κύριος Πολωνίδης Παναγιώτης με επίδοση 9,498 δευτ. και 228,81 χλμ/ω στο μικρό τελικό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5
Τρεις οι συμμετέχοντες στην κατηγορία αυτή:

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
12
ΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
KAWASAKI ZX 12
14
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
SUZUKI 1100
15
ΜΑΝΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
SUZUKI KATANA

Νικητής ο κύριος Μανέτας Γιάννης με χρόνο 9,596 δευτ. και 240 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα 402 μέτρα. Την επίδοση αυτή πέτυχε στον τελικό νικώντας τον κύριο Παπαδόπουλο Κώστα ο οποίος είχε σαν καλύτερη επίδοση 9,803 δευτ. με 231,76 χλμ/ω ταχύτητα εξόδου στα προκριματικά. Ο κύριος Νάκος ήρθε τρίτος με καλύτερο πέρασμα 9,894 δευτ. και 225 χλμ/ω επίσης στα προκριματικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4
Τρεις οι συμμετοχές και στην 4η κατηγορία:

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
16
ΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
KAWASAKI ZX 12
17
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
KAWASAKI ZX 12
18
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΗΣ
KAWASAKI ZX 12

Ο κύριος Χαραλαμπίδης Νίκος κέρδισε την κατηγορία πετυχαίνοντας στον τελικό 10,496 δευτ. με 225 χλμ/ω ενώ είχε σαν καλύτερη επίδοση 10,132 δευτ. με 227,848 χλμ/ω στα προκριματικά. Την κόντρα του τελικού έχασε ο κύριος Νάκος αφού έκανε 11,25 δευτ. με 209,3 χλμ/ω αν και είχε πετύχει 10,007 δευτ. με 228,81 χλμ/ω στα προκριματικά. Τρίτος έμεινε ο κύριος Γεωργακόπουλος Άκης με καλύτερη επίδοση 10,832 δευτ. και 221,31 χλμ/ω στα προκριματικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3
Οι συμμετέχοντες της κατηγορίας 3 είναι οι:

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
19
ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
YZ750
20
ΦΥΡΙΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
GSXR750
21
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
SUZUKI GSXR 750

Την κόντρα του τελικού κέρδισε ο κύριος Χαραλαμπίδης Νίκος. Η καλύτερή του επίδοση ήταν 10,684 δευτ. με 219,51 χλμ/ω στα προκριματικά. Δεύτερος ήρθε ο κύριος Πρεμέτης Κωνσταντίνος με καλύτερη επίδοση 11,903 δευτ. και 191,48 χλμ/ω στον τελικό. Ο κύριος Φυρίγος δεν έκανε κανένα πέρασμα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2
Στην κατηγορία αυτή είχαμε επτά συμμετοχές:

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
22
ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
YAMAHA TZ 250
23
ΣΙΜΙΝΤΙΡΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
RD 350
24
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΗΣ
CBR 600
25
ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
CBR 600 F3
26
KAIHΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
CBR 600 F4
27
ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΣ
YAMAHA Z 125
29
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
YAMAHA R6

Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο κύριος Νικολόπουλος. Η καλύτερή του επίδοση 11,061 δευτ. με 202,24 χλμ/ω στα προκριματικά. Δεύτερος ο κύριος Γεωργακόπουλος Άκης με καλύτερη επίδοση 11,245 δευτ. και 200 χλμ/ω στα προκριματικά επίσης. Τον μικρό τελικό κέρδισε ο κύριος Καίης Χρήστος με 11,461 δευτ. και 195,65 χλμ/ω καλύτερη επίδοση στον ημιτελικό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1
Μόνο δύο οι συμμετοχές στην κατηγορία αυτή:

ΝΟ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΧΗΜΑ
28
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
C 50 ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
30
ΑΝΑΓΝΩΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
MINI OPEN

Την κατηγορία κέρδισε ο κύριος Ιωακειμίδης Παναγιώτης χωρίς κόντρα. Η καλύτερη επίδοσή του 15,656 δευτ. με 125,58 χλμ/ω στα προκριματικά. Ο κύριος Αναγνώπουλος Αθανάσιος, αν και είχε πετύχει 13,988 δευτ. με 144 χλμ/ω στα προκριματικά, δεν κατέβηκε στον τελικό και έμεινε δεύτερος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ

Δυστυχώς, στις μοτοσικλέτες δεν καταφέραμε να διακρίνουμε από τον αριθμό και να ξεχωρίσουμε την κάθε μοτοσικλέτα σε ποια κατηγορία ανήκει. Και αυτό γιατί σε κάποιες μοτοσικλέτες ο αριθμός είναι δυσδιάκριτος ενώ σε άλλες λείπει τελείως. Έτσι, τις φωτογραφίες των μοτοσικλετών τις παρουσιάζουμε όλες μαζί. Το ίδιο πρόβλημα έχουμε και με τα βίντεο των μοτοσικλετών.

072
073
074
075
076
077
078
079
080


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1. ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

2. ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

3. ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

4. ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

5. ΜΙΚΡΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ

6. ΤΕΛΙΚΟΙ

Ευχαριστούμε τη ΛΕΝΟΘ και συγκεκριμένα τον κύριο Απόστολο Ρούμελη για την άμεση παράδοση των αρχείων με τους χρόνους του αγώνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

020

 

dragnews.gr