FIA Main Event 6-8 Σεπτεμβρίου 2002

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - PHOTOS

ΒΙΝΤΕΟ - VIDEO

Μόλις γυρίσαμε από τη Santa Pod. Πως να σας μεταφέρουμε αυτά που ζήσαμε; Η καρδιά μας χτυπάει ακόμα δυνατά. Ο ήχος των Top Fuels και Funny Cars είναι ακόμα στα αυτιά μας. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε. Είναι εμπειρία που δεν ξεχνιέται και δεν ξεθωριάζει με το πέρασμα του χρόνου...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ξεκινήσαμε την Παρασκευή το πρωί 53 άνθρωποι. Κατά τις 10 (ώρα Αγγλίας) αφήσαμε τα πράγματά μας στο ξενοδοχείο και ξεκινήσαμε για την πίστα στη Santa Pod.

 

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν: Ο πρόεδρος του αθλήματος ο κύριος Παυλόπουλος, ο διοργανωτής των αγώνων ο κύριος Κυθρεώτης πολλοί γνωστοί αγωνιζόμενοι και βελτιωτές, ο γνωστός σε όλους μας κύριος Στράτος Φωτεινέλης και ο κύριος Δημοσθένης Κανάκης που κάλυψε δημοσιογραφικά τον αγώνα για λογαριασμό του περιοδικού DRIVE. Μαζί μας, φυσικά, ήταν και ο Τάκης που θα αγωνίστηκε με μοτοσικλέτα που ενοικίασε στην πίστα ενώ ο Φίλιππος βρισκόταν στην Αγγλία από την Τρίτη.

Μετά τις 11 και φτάνοντας στην πίστα νοιώσαμε το έδαφος να τρέμει!! Top Fuel είπε κάποιος. Όχι ρε παιδιά, τον διόρθωσε ο Τάκης. Τα Top Fuel δεν κάνουν τόσο λίγο θόρυβο...!!

 

Κατεβαίνοντας από το λεωφορείο και με την καρδιά μας να χτυπάει τρελά, αντικρίσαμε ένα θέαμα πρωτόγνωρο. Μπροστά στα μάτια μας Top Fuel, Funny Car, Top Methanol Dragster, Top Methanol Funny Car, Pro Stocks, Pro Modified, Junior Dragster, Top Fuel Bikes άλλα να προχωρούν προς την εκκίνηση και άλλα γυμνά να τα ρυθμίζουν ή να τα κάνουν re-build οι μηχανικοί τους.

 

Το πρώτο πράγμα που κάναμε, φυσικά, ήταν να ψάξουμε να βρούμε το Φίλιππο.

 

 

Από τους δύο έλληνες αγωνιζόμενους, πρώτος έτρεξε ο Τάκης. Αν και οδήγησε πρώτη φορά τη μοτοσικλέτα, κατάφερε να κάνει καλό πέρασμα και να μας κάνει όλους να χαρούμε.

 

Ο Φίλιππος αγωνίστηκε αργότερα. έκανε ένα εκπληκτικό πέρασμα 11,64 ενώ είχε δηλώσει 11,60. Αυτό τον κατέταξε στην 5η από τις 40 θέσεις - συμμετοχές και δεν χρειάστηκε να κάνει άλλο πέρασμα από τα τρία που είχε δικαίωμα.

 

Η μέρα κύλησε με κατατακτήρια περάσματα όλων των κατηγοριών...

 

Κάποια στιγμή μου λέει ο Δήμος: Ηλία, αυτά είναι τα Top Fuel. Τις ωτασπίδες τις φορούσαμε ήδη, βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες και ετοίμασα την κάμερα για να τραβήξω το πέρασμα. Με το πράσινο φως ακούστηκε ένα τρομερό βουητό που διαπερνούσε τα πάντα και έκανε την κερκίδα να τρανταχτεί ολόκληρη. Τα πρώτα μέτρα στο βίντεο πρέπει να δείχνουν τον συννεφιασμένο ουρανό της Santa Pod.

Το βράδυ, γυρίσαμε κατάκοποι στο ξενοδοχείο και πολύ σαστισμένοι. Ήδη το μυαλό μας είχε αρχίσει ναδουλεύει διαφορετικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Το Σάββατο μαζευτήκαμε όλοι για πρωϊνό και μετά ξεκινήσαμε για την πίστα.

 

Αυτή τη δεύτερη ημέρα των αγώνων, ο Τάκης οδηγώντας για δεύτερη φορά, ουσιαστικά, τη μοτοσικλέτα, κατάφερε και πέταξε έξω τον αντίπαλό του. Αν και έχασε στην εκκίνηση, μάζεωε τη διαφορά και φρενάρωντας καλύτερα λίγο πριν τον τερματισμό, κατάφερε για λίγα εκατοστά να νικήσει κερδίζοντας ταυτόχρονα και το σεβασμό του αντιπάλου του. [Στη φωτογραφία, ο Τάκης είναι ο δεξιός αναβάτης με την λευκή - κίτρινη μοτοσικλέτα].

 

Στην εξέδρα, βέβαια, γινόταν κυριολεκτικά χαμός από σφυρίγματα χειροκροτήματα και γέλια. Ο Τάκης μάλιστα μας είπε μετά ότι σκεφτόταν: "Με ποιον τρέχω ρε γαμώτο, με τον πρωταθλητή;" μην ξέροντας ότι όλη αυτή η φασαρία ήταν γι' αυτόν. Ο Φίλιππος δεν αγωνίστηκε το Σάββατο. Έτσι σας αφήνουμε να απολαύσετε τις παρακάτω φωτογραφίες χωρίς άλλα σχόλια.

Τέσσερεις από αυτές, τις αφιερώνουμε σε εσάς που θέλατε αλλά δεν μπορέσατε να μας ακολουθήσετε στην Santa Pod αλλά και σε όλους εσάς που έχετε αγκαλιάσει το άθλημα, δίνετε το παρόν στους αγώνες και βρίσκεστε σε επικοινωνία μαζί μας.

Η πρώτη είναι η εκκίνηση δύο Top Fuel. Στην αρχή στενοχωρηθήκαμε που δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την κάμερα σταθερή από τον τρομακτικό θόρυβο της εκκίνησης. Αυτή όμως η φωτογραφία απεικόνίζει την πραγματικότητα!!

 

Οι δύο επόμενες δείχνουν ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του burn out και την έκρηξη στον κινητήρα κατά τη στιγμή της εκκίνησης.

 

Η τέταρτη αφορά στο FireForce2.

dragnews.gr