Αγώνες - Races  
   

 1ος αγώνας dragster 2003 στο Ελληνικό - 1st dragster race 2003 in Athens.

13.04.03

ΑΓΩΝΑΣ
1ος ΑΓΩΝΑΣ DRAGSTER 2003
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
12 και 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2003
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
DRC


ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ - GENERAL INSTRUCTIONS
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ - TRACK ENTRANCE

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - TICKETS
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ - RACE TIMETABLE
ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΝΤΡΩΝ - ELIMINATIONS
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΘΟΝΗ - NEW CHRONOMETERS & LASRGE DISPLAY
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ATTENDANCES

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - AFTER THE RACE
ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - CLASSIFICATION
ΚΟΝΤΡΕΣ - ELIMINATIONS
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - TIMING DATA

ΠΟΛΥΜΕΣΑ - MULTIMEDIA
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - PHOTOS
ΒΙΝΤΕΟ - VIDEO

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία ο 1ος αγώνας dragster 2003 στο Ελληνικό. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 166 που είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ και θα ήταν ακόμα περισσότερες αν πολλοί αγωνιζόμενοι δεν αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στην προετοιμασία τους. Ο κόσμος που ξεπέρασε τις 32000 τίμησε με την παρουσία του το Ελληνικό Dragster και απέδειξε ότι το άθλημα αυτό αποτελεί το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ στην πατρίδα μας.

Η απόκτηση του Ελληνικού έδωσε στο άθλημα αυτό, το χώρο και τον αέρα που του αρμόζει. Και για όσους βιαστούν να πουν ότι οποιοσδήποτε αγώνας πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό θα έχει την ίδια επιτυχία ας ρίξει μια ματιά στον αγώνα ταχύτητας μοτοσικλετών που έγινε λίγες ημέρες πριν και τον παρακολούθησαν 1500 περίπου θεατές.

Ομάδες
Οι 166 ομάδες είναι αυτές που αξίζουν τα περισσότερα μπράβο. Γιατί αυτές είναι που έβαλαν για άλλη μια φορά το χέρι βαθιά στην τσέπη ώστε να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα dragster. Και γιατί αυτές είναι η ουσία του Ελληνικού dragster.

Χορηγοί
Πιο πολλοί από κάθε άλλη φορά, αλλά και πάλι δεν αρκούν. Κατ’ αρχήν, ένα μεγάλο μπράβο στα περιοδικά BURN OUT, DRIVE και MOTO καθώς και στην FASTER ZONE που στηρίζουν οικονομικά το ελληνικό dragster. Οι έξυπνοι επιχειρηματίες ξέρουν να «μυρίζονται» την επιτυχία και να επενδύουν εκεί που πρέπει!

Όσοι βρέθηκαν σε αυτή την γιορτή του Ελληνικού αθλητισμού θα κατάλαβαν ότι η διαφήμιση μέσω χορηγίας στις ομάδες dragster είναι η πιο έξυπνη και αποδοτική διαφήμιση γι’ αυτούς και τα προϊόντα τους. Είναι το είδος του αγώνα τέτοιο που προσφέρει συγκεντρωμένο το θέαμα μπροστά στα μάτια των θεατών την ώρα που αυτοί κάθονται αναπαυτικά στις καρέκλες τους. Τα οχήματα περνούν πολλές φορές μπροστά από τους φιλάθλους, η πρόσβαση στα pits είναι ελεύθερη και τα ονόματα των χορηγών ακούγονται πάρα πολλές φορές από τα μεγάφωνα.

Επίσης, τα ονόματα των χορηγών, εμφανίζονται σε όλες τις φωτογραφίες που φιλοξενεί ο περιοδικός τύπος και φυσικά στις φωτογραφίες που προσφέρουμε εμείς (630 για τον συγκεκριμένο αγώνα). Πιστεύουμε ότι σύντομα η τηλεόραση θα αφιερώσει μεγαλύτερο κομμάτι τηλεοπτικού χρόνου στο άθλημα αυτό.

Διοργάνωση
Η διοργάνωση πέτυχε το στόχο της. Ο αγώνας κύλησε ομαλότατα, χωρίς ιδιαίτερες διακοπές, και όποτε χρειάστηκε, οι άνθρωποι του DRC έδρασαν αστραπιαία. Ο εκφωνητής κύριος Πατσουρέας έδωσε ιδιαίτερο χρώμα και σπιρτάδα στην παρουσίαση του αγώνα και ταυτόχρονα επέτρεψε στον αλυτάρχη κύριο Γιαννούδη να κάνει τη δουλειά του απερίσπαστος. Ο SLVT στην εκκίνηση τα πήγε περίφημα ενώ πολλοί άλλοι άνθρωποι όπως ο κύριος Καπετανίδης και ο κύριος Δημοσθένης Κανάκης βοήθησαν ουσιαστικά σε πολλούς τομείς.

Πρόοδος υπήρξε και στον καθαρισμό της πίστας. Τα λάδια και η βενζίνη καθαρίζονται πια με σκούπα και ειδικά υγρά. Την τροφοδοσία του φαγητού και των ποτών είχε αναλάβει εταιρεία catering. Η ποιότητα των κερκίδων και ο αριθμός των θέσεων πρωτόγνωρος για τα ελληνικά αλλά και διεθνή δεδομένα. Στη Santa Pod οι κερκίδες είναι σαφώς λιγότερες και πολύ χειρότερης ποιότητας.

Τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση είναι αρκετά. Το Σάββατο δεν ανακοινώνονταν οι χρόνοι του αγώνα ενώ την Κυριακή δεν ακούγονταν αφού η μουσική έπαιζε πιο δυνατά. Η τεράστια ηλεκτρονική οθόνη ήταν ακατάλληλη για ημερήσιο αγώνα. Επίσης ο χώρος των pits ήταν μικρός για το συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών.

Τελική βαθμολογία για τέτοιου μεγέθους διοργάνωση, η οποία μάλιστα έγινε για πρώτη φορά; Σχεδόν άριστα. Είναι τυχαίο αυτό; Και βέβαια όχι. Όλα τα μέλη του DRC και ο Στέλιος Κυθρεώτης προσωπικά έχουν μεγάλη πείρα και ακόμα περισσότερο μεράκι.

Αγωνιστικός Τομέας
Σε αυτό τον αγώνα είχαμε πάρα πολλές εκπλήξεις σε πολλές κατηγορίες. Το σύστημα ladder στις κόντρες, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, είχε σαν αποτέλεσμα να συμμετέχουν όλοι οι αγωνιζόμενοι στις κόντρες, ανεξάρτητα από την θέση που είχαν πάρει στους προκριματικούς του Σαββάτου. Περισσότερες κόντρες σημαίνει περισσότερο θέαμα για τους φιλάθλους και περισσότερη αγωνία και ένταση. Δεν ήταν λίγες οι φορές όπου αγωνιζόμενοι με πολύ δυνατότερα οχήματα έχασαν και αποκλείστηκαν από πιο αδύναμους αντιπάλους τους λόγω κακής αντίδρασης.

Το ατύχημα του μοτοσικλετιστή που έπεσε με 200 χλμ ευτυχώς δεν ήταν σοβαρό ενώ το όχημα – ιδιοκατασκευή που έχασε ολόκληρο το μοτέρ του στα πολλά χιλιόμετρα, ας γίνει μάθημα στους υπεύθυνους που του επέτρεψαν να τρέξει. Εδώ παραδεχόμαστε ότι κι εμείς ήμασταν ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύαμε ότι έπρεπε να τρέξει. Όταν όμως έγινε το ατύχημα, καταλάβαμε ότι οι κανονισμοί υπάρχουν για την ασφάλεια των αγωνιζομένων και των θεατών.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλους και προετοιμαζόμαστε για τον 2ο αγώνα dragster 2003 στις Σέρρες.

About the 1st dragster race of 2003
T he 1st dragster race of 2003 in Athens was a great success! The 166 racers and the 32000 spectators proved that dragster is the most popular sport in Hellas. The DRC club organised the race with professionalism and the ladder system that was applied to the eliminations offered an exceptional race to all of us. We are looking forward to the next 2nd dragster race of 2003 in Serres.

-

dragnews.gr