Αγώνες - Races | 1st Drag Race 2007 - Serres
01.04.07 

 

1st Drag Race 2007 - (c) greekdragster.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑ - RACE ID
ΑΓΩΝΑΣ - RACE
1ST DRAG RACE 2007
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ - DATE
31.03 - 01.04.2007
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ - TRACK
SERRES
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ - ORGANIZER
LENOE - LAMS

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ENTRIES & RESULTS
ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - APPLICATION FORM
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - ENTRIES & CLASSIFICATION

ΠΟΛΥΜΕΣΑ - MULTIMEDIA
ΒΙΝΤΕΟ - VIDEOS

Η πρώτη ημέρα του αγώνα.
Η πρώτη ημέρα του αγώνα διακόπηκε στις 6 περίπου το απόγευμα λόγω ξαφνικής βροχής. Τα αυτοκίνητα πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν 2 δοκιμαστικά (τα πιο πολλά) ενώ οι μοτοσυκλέτες μόνο ένα. Από πλευράς επιδόσεων όλοι οι αγωνιζόμενοι φυλάνε τα οχήματά τους και δεν τα πιέζουν. Η κόλλα είναι παγωμένη και η πίστα στην εκκίνηση γλιστράει πολύ. Αύριο θα γίνει τουλάχιστον άλλο ένα προκριματικό πριν τις κόντρες.

Πέρα από τα αγωνιστικά, θέλουμε να πούμε ότι υπάρχει μια διάσπαρτη αισιοδοξία ότι τα πράγματα πάνε ήδη καλύτερα. Όλοι δείχνουν πιο ήρεμοι. Γνωρίσαμε και τον Πρόεδρο της ΛΕ.Ν.Ο.Ε. και ομολογούμε ότι οι εντυπώσεις μας είναι πολύ καλές. Είχαμε ακούσει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο σοβαρό και ήρεμο κι αυτό διαπιστώσαμε κι εμείς. Του ευχόμαστε το καλύτερο στη νέα του θητεία και θα είμαστε δίπλα του αν μας χρειαστεί κάτι.

Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τα παιδιά που γνωρίσαμε από κοντά: το Γιώργο Μαράβα, τον Κώστα Πουρσαλίδη, τον Σταύρο Ανδρεάδη, τον Πέτρο Φύκατα και πολλά άλλα παιδιά. Ραντεβού αύριο στην πίστα, ελπίζοντας να κάνει καλό καιρό.

Δεύτερη ημέρα του αγώνα - Ολοκλήρωση.

Αυτοκίνητα - Open
Νεφραίμ και Παπαφιλίππου για άλλη μία φορά στα 8άρια με νικητή το Μάκη χωρίς κόντρα: ο Πρόεδρος της ΛΕΝΟΕ σωστά δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η κόντρα του τελικού αφού η πίστα ήταν παγωμένη και πολύ ολισθηρή. Ο Σωτήρης Πάσχος παραλίγο να πέσει επάνω στον Παπαφιλίππου, στον ημιτελικό, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά στο τέλος και γλιτώσαμε το ατύχημα.

Αυτοκίνητα - AT2
Ο Γρηγόρης Δημητριάδης επέστρεψε με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 9,217 sec και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην κατηγορία. Δυστυχώς ο Γιάννης Σαχανάς λόγω προσωπικού του προβλήματος δεν έδωσε το παρόν, αλλά πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα δούμε καλές μάχες αφού είναι πιθανό και ο Χρήστος Ζάγαρης να επανέλθει.

Αυτοκίνητα - ΑΤ1
Μεγάλο το ενδιαφέρον στην κατηγορία αυτή. Καλύτερο χρόνο ο Νίκος Γασπαράτος με 10,937, η μάχη όμως έγινε ανάμεσα στους εξαιρετικούς Χρήστο Ματσούκα και Τάκη Βούρο οι οποίοι έκαναν και οι δύο προσωπικό ρεκόρ. Τον τελικό κέρδισε ο Βούρος, αφού ο Ματσούκας έκοψε ημιαξόνιο και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την κόντρα. Πάρα πολύ καλός και ο Σωτήρης Σωτηρίου (καλ: 11,085) ο οποίος αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τον Ματσούκα. Ο Δημήτρης Ρούμελης (καλ: 11,259) κοκκίνησε στην κόντρα με το Βούρο και αποκλείστηκε. Το ίδιο και ο Γιώργος Τζαμπάζογλου (καλ: 11,407) ο οποίος αποκλείστηκε στους προημιτελικούς από τον Σωτηρίου.

Αυτοκίνητα - ΒT2
Από τη μία είχαμε τον εκπληκτικό Γιώργο Τσακανίκα ο οποίος έκανε νέο προσωπικό ρεκόρ 10,112 και άγγιξε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει ο Χρήστος Ζάγαρης. Από την άλλη είχαμε την "έκπληξη" της κατηγορίας τον Δημήτρη Τσίκη ο οποίος στον πρώτο του μόλις αγώνα έγραψε 10,618 και εκμεταλλευόμενος μία κακή εκκίνηση του Γιώργου στον τελικό πήρε άξια την πρώτη θέση της κατηγορίας! Πολύ καλός και ο Πέτρος Φύκατας με 10,783. Στην ίδια κατηγορία ο Χρήστος Ζάγαρης ήταν πολύ άτυχος και εγκατέλειψε τον αγώνα με 10,773 στα προκριματικά. Ο Λάμπρος Στρατής εγκατέλειψε στον ημιτελικό από κομμένο ημιαξόνιο, έχοντας ως καλύτερη επίδοση 10,838. Την ίδια τύχη είχε και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και εγκατέλειψε στα προημιτελικά με καλύτερη επίδοση το 11,357.

Αυτοκίνητα - ΒΤ1
Πολλές και δυνατές οι συμμετοχές στην κατηγορία αυτή. Ο Σωτήρης Σταυριανός νικητής με καλύτερη προσωπική του επίδοση 11,627 με δεύτερο τον Περικλή Γακίδη. Εντυπωσιακή συμμετοχή ο Παύλος Αποστόλου με το τουρμπίσιο Μ3 καθώς και ο Θεόδωρος Μπολοτάκης με το Nissan Sunny. Στην κατηγορία αυτή συζητείται έντονα η ανάγκη να φύγουν τα πισοκίνητα και να ενταχθούν στην ΒΤ2 ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

Αυτοκίνητα - ΑΑ2
Ο Στέφανος Χατζημωϋσιάδης με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 9,989 κρατεί τα σκήπτρα της κατηγορίας. Έκπληξη απετέλεσε ο εξαιρετικός Νίκος Σιδέρης με το νεοεμφανιζόμενο Camaro και το 10,354 στον τελικό. Τρίτος ο Κώστας Τσιλιγκίρης με 12,413.

Αυτοκίνητα - ΑΑ1
Ο Νίκος Λούκος έκανε νέο πανελλήνιο με 11,271 στον τελικό κερδίζοντας τον εξαιρετικό Βαγγέλη Τζανετή! Για το Βαγγέλη είναι ο πρώτος αγώνας του με το νέο του μοτέρ που προετοίμαζε εδώ και πολύ καιρό: 12,5, 12,0 και τέλος 11,558 αλλά με πολλά προβλήματα στη ρύθμιση του launch και στα πρώτα 18 μέτρα. Το Peugot δείχνει πιο δυνατό ψηλά από το ΑΧ αλλά πρέπει πρώτα να σεταριστεί σωστά και θα χρειαστούν αρκετά περάσματα γι' αυτό. Τουλάχιστον τώρα ο Νίκος θα έχει παρέα και ένα λόγο να εξελίξει περισσότερο το ΑΧ του. Και ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι το ΑΧ δεν φοράει ακόμα σειριακό σαζμάν.

Αυτοκίνητα - ΒΑ2
Η Λενιώ μας, η Ελένη Παπαδοπούλου (καλ: 12,544) μπορεί να έκανε τους καλύτερους χρόνους της κατηγορίας με το δίλιτρο CRX, έχασε όμως από τον έμπειρο Γιάννη Πιτόσογλου (καλ: 12,728) στον τελικό, ο οποίος έχει και το πλεονέκτημα της πίσω κίνησης. Τρίτος ο Νικος Φώσκολος με 13,765.

Αυτοκίνητα - ΒΑ1
Πιο γρήγορος της κατηγορίας ο Παναγιώτης Πότσιος, ο οποίος όμως έχασε στον τελικό από τον Λάμπρο Κονταράτο λόγω κακής εκκίνησης! Πολύ καλοί και οι Βασίλης Τσιντσάρης και Γιώργος Μαράβας οι οποίοι μοιράστηκαν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Αυτοκίνητα - ΝΤ
Ο Κάππης Δούκας με μεγάλη διαφορά νικητής για άλλη μία φορά με δεύτερο το Βαγγέλη Μπήτο. Δυστυχώς η κατηγορία αυτή, με την μη τήρηση των κανονισμών της ΕΛΠΑ οι οποίοι κατά τη γνώμη μας δεν είχαν έτσι κι αλλιώς νόημα, δεν έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να καταργηθεί.

Μοτοσυκλέτες - Open
Ταχύτερος ο Σταύρος Σβραχνός που κατετάγει τρίτος με 7,856, νικητής όμως της κατηγορίας ο Αντώνης Ζαφειριάδης με το νέο του απόκτημα και πολλά περάσματα στα 7,9. Δεύτερος ο Κώστας Πρεμέτης με 8,205. Ο επίσης εντυπωσιακός Χαράλαμπος Μπουσίνης τέταρτος με 8,006 sec.

Μοτοσυκλέτες - 5
Πρώτος ο Παναγιώτης Πολωνίδης με 8,716, δεύτερος ο Δημήτρης Πετρίδης (καλ: 8,686) και τρίτος ο Θεόδωρος Μιχαηλίδης (καλ: 9,575).

Μοτοσυκλέτες - 4
Ο Λουκάς Κουζουλόγλου με 9,439 κέρδισε την πολυπληθή κατηγορία με δεύτερο τον Κώστα Μεμετζή (καλ: 9,591) και τρίτο τον Δημήτρη Νάκο (καλ: 9,705).

Μοτοσυκλέτες - 3
Ο Νίκος Τζανιδάκης (καλ: 10,260) κέρδισε στον Τελικό τον Λεωνίδα Βουρνέλη (καλ: 10,368). Τρίτος ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ο οποίος είχε τον καλύτερο χρόνο της κατηγορίας 10,136 αλλά έχασε στον ημιτελικό από τον Τζανιδάκη.

Μοτοσυκλέτες - 2.2
Έξι οι συμμετοχές στην κατηγορία αυτή με νικητή τον Σταύρο Ανδρεάδη (καλ: 10,168) και δεύτερο τον Στέφανο Ευθυμιάδη (καλ: 10,725). Ο Ιωάννης Νικολόπουλος δεν εμφανίστηκε στον ημιτελικό και κατετάγη τρίτος με καλύτερη επίδοση 10,796.

Μοτοσυκλέτες - 2.1
Ούτε λίγο ούτε πολύ, είχαμε δεκατρείς συμμετοχές στην 2.1, κατηγορία που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους μικρούς φίλους του dragster! Νικητής λοιπόν ο Θεοχάρης Μπίλας (καλ: 12,810), δεύτερος ο Νίκος Νικολόπουλος (καλ: 12,242) και τρίτος ο Άγγελος Γιανόπουλος (καλ: 12,930).

Εδώ έχουμε μία παρατήρηση να κάνουμε: Στις κόντρες του πρώτου γύρου (16άδα) και πιο συγκεκριμένα στην κόντρα ανάμεσα στο Βαζαίο και στον Γκαγκαμάνο, κατά την οποία "κοκκίνησαν" και οι δύο, έπρεπε -κατά την άποψή μας- να προκριθεί ο Γκαγκαμάνος διότι έφυγε με "λιγότερο κόκκινο" απ' ότι ο Βαζαίος. Όμως η ΛΕΝΟΕ επέλεξε το αντίθετο, ίσως με βάση τον καλύτερο χρόνο στα προκριματικά του Βαζαίου. Αυτό, πάντα κατά τη γνώμη μας, είναι λάθος και προτείνουμε να εναρμονιστούν οι κανονισμοί μας με αυτούς που ισχύουν στο εξωτερικό.

Μοτοσυκλέτες - Mini Open
Ο Άκης Ασπιώτης με καλύτερη επίδοση 13,979 κέρδισε την κατηγορία. Δεύτερος ο Αντώνης Ψαρρής (καλ: 14,550) ο οποίος κοκκίνησε στον τελικό και τρίτος ο Νϊκος Νικολόπουλος (καλ: 14,295).

Μοτοσυκλέτες - Scooter
Επειδή πολλοί μας ρωτούν, σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία αυτή δεν αναφέρεται στο προκηρυχθέν πρωτάθλημα της ΕΘΕΑΜ και δεν έχει συγκεκριμένους κανόνες. Νικητής ο Γιώργος Μιχαηλίδης (καλ: 15,250) και δεύτερος ο Νίκος Μητσιόπουλος (καλ: 15,284). Τρίτος ο Γιώργος Μολόζης (καλ: 15,703).

Κάνοντας κλικ στα "ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ" στην αρχή αυτής της σελίδας, μπορείτε να δείτε αναλυτικά, για την κάθε κατηγορία, τα Προκριματικά περάσματα καθώς και τις κόντρες.