Νέα - News  
   

 Πρόταση για νέα κατηγορία Super Street Bike εκτός πρωταθλήματος.

16.04.02

Την Πέμπτη θα προταθεί στην ΕΛΠΑ και τους διοργανωτές του αγώνα στην Τρίπολη, να τρέξει μία επιπλέον κατηγορία εκτός πρωταθλήματος, βασισμένη τεχνικά στις Super Street κατηγορίες του εξωτερικού και να τρέξει DRAGSTER δηλαδή κανονική κόντρα σε δυάδες όπως τα αυτοκίνητα και όχι SPRINT.

Οι κανονισμοί με δύο λόγια θα είναι: λάστιχα δρόμου, μεταξόνιο έως 1600 χιλ, εργοστασιακοί σκελετοί, αναρτήσεις υποχρεωτικές, βενζίνη πρατηρίου, φώτα, στοπ, μίζα, σύστημα φόρτισης, πινακίδες, άδεια, ασφάλεια, σηματάκι 2002, ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ στον κινητήρα, τουρμπίνες και νίτρα, και απαγόρευση των επισκευών στον κινητήρα κατα τη διάρκεια του αγωνα.

Με δυό λόγια, αν μπορείς να το βγάλεις από το σπίτι, να το πας για κόντρα και να το γυρίσεις πίσω χωρίς να φας τα μούτρα σου, να σκορπίσει η να σε δέσουν και πληρεί τους υπόλοιπους κανονισμούς ασφαλείας, το κατεβάζεις Τρίπολη και τρέχεις.

Όσοι ενδιαφέρονται ας το δηλώσουν, γιατί θα πρέπει να κατέβουν τουλάχιστον 8 μηχανές για να τρέξει η κατηγορία. Στην ουσία, ο περιορισμός στην πράξη θα είναι το λάστιχο και το μεταξόνιο και ο πιο καλός θα κερδίσει, εντός λογικών ορίων. Μπορεί να υπάρξει και έπαθλο αν υπάρξει αρκετό ενδιαφέρον.

Zman

 

dragnews.gr