Νέα - News  
   

 Μειωμένη ταχύτητα πρόσβασης λόγω του σεισμού στην Αλγερία.

22.05.03

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω του πρόσφατου σεισμού στην Αλγερία η σύνδεση μέσω των περισσότερων Ελληνικών Internet Providers με servers του εξωτερικού παρουσιάζει προβλήματα ταχύτητας. Το πρόβλημα θα αποκατασταθεί σταδιακά.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τα μηνύματα της HOL και της Otenet που υπάρχουν στην αρχική σελίδα τους:

HOL
Λόγω του πρόσφατου σεισμού στην Αλγερία λειτουργούμε με μειωμένη χωρητικότητα στο διεθνές διαδίκτυο. Συγχωρείστε τις μικρές καθυστερήσεις στη διασύνδεσή σας που δεν οφείλονται στην υποδομή της Hellas On Line.

Otenet
Η OTEnet σας ενημερώνει ότι λόγω του σεισμού που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 21 Μαΐου στην Αλγερία, προξενήθηκαν βλάβες σε διεθνή καλώδια (Flag, SMW2, SMW3, Columbus2, κ.λπ.) που διέρχονται από την περιοχή με αποτέλεσμα τη διακοπή, μεταξύ άλλων, και των διεθνών διασυνδέσεων του Δικτύου της OTEnet.

Συνέπεια της διακοπής αυτής είναι να μην είναι εφικτή, προσωρινά, η επικοινωνία των συνδρομητών της με το διεθνές Internet.
Ήδη γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την εταιρία μας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αναδρομολόγηση αυτών των διασυνδέσεων και την άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης στο Διεθνές Internet.

Η OTEnet θα σας ενημερώνει συνεχώς για την πορεία αποκατάστασης των διεθνών της διασυνδέσεων. Προσωρινά για να μπορέσετε να "δείτε" web sites του εξωτερικού βάλτε στις ρυθμίσεις του browser σας σαν proxy server το:
address: proxy.otenet.gr
port: 8080

Η προσωρινή αυτή "λύση" ισχύει μόνο για Web traffic (HTTP).

-
dragnews.gr

Αλέξης Α.