Νέα - News | Opel Calibra το νέο αυτοκίνητο του Φίλιππου Παπαφιλίππου.
10.09.03 
 

Μόλις δύο ημέρες μετά τον αγώνα των Σερρών συναντήσαμε τον Φίλιππο Παπαφιλίππου ο οποίος μας παρουσίασε το νέο του αυτοκίνητο και μας αποκάλυψε τα σχέδιά του για το μέλλον.

D: Πότε ξεκίνησε η προετοιμασία του αυτοκινήτου;
Φ: Εδώ κι ένα περίπου χρόνο, προετοιμάζω το αυτοκίνητο σε συνεργασία με Άγγλους και Αμερικάνους βελτιωτές. Το αυτοκίνητο αυτό είναι Opel Calibra και ανήκει στην κατηγορία των Pro-Modified. Είναι εντελώς καινούργιο (σασί, μοτέρ, μετάδοση) και φυσικά δεν έχει τρέξει ποτέ ξανά. Παρόμοιο είναι το αυτοκίνητο του John Ellis που αγωνίζεται εδώ και λίγα χρόνια στην Αγγλία κάνοντας χρόνους γύρω στο 6,7.


(Το αυτοκίνητο του John Ellis)

D: Το αυτοκίνητο είναι έτοιμο;
Φ: Ναι, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο εδώ και δύο περίπου μήνες. Αρχικά θα τρέξω στις 20 - 21 Σεπτεμβρίου στο AVON PARK στα Europeans Doorslammer Nationals στην πίστα του Shakespeare County Raceway, ώστε να αποκτήσω τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τα αυτοκίνητα που μπορούν να κάνουν κάτω από 7,5 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά θα το φέρω στην Ελλάδα.

D: Σκοπεύετε να αγωνιστείτε και εκτός Ελλάδας;
Φ: Είναι στα σχέδιά μου να αγωνιστώ σε επιλεγμένους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος,

D: Τι χρόνους μπορεί να κάνει το Opel;
Φ: Στην αρχή θα προσπαθήσω να κάνω περάσματα γύρω στα 8,5, αν και δεν μπορώ να ξέρω τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε τάπητα όπως αυτόν του Ελληνικού.

D: Το Lotus το αποσύρετε;
Φ: Το Lotus έχει το δυνατότερο μοτέρ, μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα. Τα 196 χλμ/ω στα 200 μέτρα και τα 253 χλμ/ω στα 400 μέτρα με 1,8 δεύτερα στα 18 μέτρα το αποδεικνύουν αυτό. Είμαι στην διαδικασία επίλυσης του προβλήματος της μετάδοσης ώστε να μπορέσω να το ξεκινήσω σωστά και να πετύχω με το Lotus τους χρόνους που του αξίζουν.

D: Πως θα λύσετε το πρόβλημα της μετάδοσης;
Φ: Θα καταργήσω το εξατάχυτο σειριακό και θα χρησιμοποιήσω ένα διαφορετικό σύστημα μετάδοσης. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλύψω στο μέλλον.

Ευχαριστούμε το Φίλιππο για την ενημέρωση και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα του προσπάθεια.

(Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε το Opel Calibra καθώς και δύο φωτογραφίες από το αυτοκίνητο του John Ellis).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


-

dragnews.gr

Ηλίας Βαθειάς 
-