Νέα - News | Επιστολή του κυρίου Γαβρήλου Πουμπουρίδη (Gabriel) .
26.09.03 
 


(Στη φωτογραφία ο Αντώνης Ζαφειριάδης)

Χαιρετώ θερμά το dragnews.gr και την πολύ καλή του προσπάθεια για έγκαιρη και σωστή ενημέρωση των φίλων του Dragster.

Είμαι ο Γαβρήλος Πουμπουρίδης γνωστός ως Gabriel.

Θα ήθελα και εγώ να εκφράσω μερικά παράπονα για παραλήψεις που συμβαίνουν εδώ και χρόνια στο μηχανοκίνητο αθλητισμό της Ελλάδας και ιδιαίτερα στο Dragster.

Θέλω να αναφερθώ στον αγώνα των Σερρών 6-7/9 στον οποίο έγινε μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια της οργάνωσης, των ανθρώπων της πίστας και της λέσχης της ΛΕΝΟΘ με αποτέλεσμα να γίνει μία πρόοδος για τους χρόνους των οχημάτων. Παρόλα αυτά το τέλος του αγώνα δεν ήταν και τόσο καλό, και τι θέλω να πω με αυτό, στην απονομή η λέσχη της ΛΕΝΟΘ, στην οποία ανήκω και εγώ, απένειμε πλακέτα τιμής ένεκεν για τη συμμετοχή του Αντώνη Ζαφειριάδη (που είναι ο οδηγός της ομάδας μου) στον ευρωπαϊκό αγώνα Dragster στο Hockenheim Γερμανίας. Ωστόσο αν και καλή χειρονομία (για να βγει και η λέσχη από την υποχρέωση) θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Αντώνης Ζαφειριάδης δεν φύτρωσε στο Hockenheim από μόνος του. Είχε μαζί του 3 μηχανικούς, 2 βοηθούς, την πολύ βασική οικονομική ενίσχυση της Καραθανάσης α.ε. που είναι και ο κυριότερος σπόνσορας της ομάδας, όπως και άλλοι που δεν ονομάζω για να μη θεωρηθεί διαφήμιση.

Αφού δεν απονεμήθηκε πλακέτα για το σύνολο της ομάδας θα μπορούσε να του δοθεί ο λόγος να ευχαριστήσει κάποιους ανθρώπους δημόσια που μόχθησαν για αυτό το επίτευγμα, παρά να λέγονται κρύα αστειάκια από τους κυρίους που κρατούσαν εκεί τα μικρόφωνα οι οποίοι δεν έχουν ιδέα από τη σοβαρότητα που χρειάζεται ένας τέτοιος αγώνας. Οι αγώνες Dragster βρίσκονται στο ανώγειο τους την ώρα που υπάρχει κρίση σε όλα τα υπόλοιπα μηχανοκίνητα σπορ, για αυτό και η σοβαρότητα αυτή θα βοηθήσει στο να φτάσει και να διατηρηθεί το σπορ αυτό εκεί ψηλά. Επιτέλους πρέπει να δοθεί αντίστοιχη αναγνώριση και στους μηχανικούς και βελτιωτές των ελληνικών ομάδων Dragster που καταβάλλουν ισάξιες προσπάθειες με τους οδηγούς τους.

Διάβασα την συνέντευξη του Charlie Draper και γέμισα ενθουσιασμό και χαρά που οι απόψεις του συμπίπτουν με αυτές όλων των Ελλήνων αγωνιζόμενων του Dragster που φωνάζουν και λένε τα ίδια από το 1995. Για παράδειγμα και εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερου χώρου για το burnout στο Ελληνικό που όμως δε δίνεται. Το ίδιο ισχύει και για τα λίγα μέτρα καλής πρόσφυσης που χρειάζονται ειδικά για την εκκίνηση για τα οποία το κόστος ξέρουμε ότι είναι πολύ μικρό σε χρήματα.

Γενικά μπορώ και εγώ να θέσω προτάσεις για να καλυτερέψει το ελληνικό Dragster από την εμπειρία που αποκόμισα μέσα από τον αγώνα της Γερμανίας (και όχι από την κερκίδα). Οι κύριοι της οργάνωσης δεν έχουν παρά να ζητήσουν τη βοήθεια μου που ευχαρίστως και απλόχερα θα δώσω από αυτά που σημείωσα και κατέγραψα εκεί.


Τους χαιρετισμούς μου
dragnews.gr
Θα τα ξαναπούμε , να είστε σίγουροι.
Gabriel

-

dragnews.gr

Γιώργος Σουγιάς 
-