Νέα - News | Νέος Μνηστήρας για την Open: Pontiac "Fil's Lethal Weapon".
24.10.03 
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - PHOTOS

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το νέο απόκτημα του Φίλιππου Παπαφιλίππου. Λίγες ημέρες πριν βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις της Axion Design και φωτογραφήσαμε αυτό το πραγματικά πανέμορφο Pontiac. Ανήκει στην κατηγορία Super Gas ή Super Comp και έχει δυνατότες για πολύ καλούς χρόνους. Ας αφήσουμε όμως καλύτερα το Φίλιππο να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες.

Φ.Π: Το αυτοκίνητο αυτό έχει κατασκευαστεί στην Αμερική και έχει πολύ μεγάλη και λαμπρή ιστορία. Ο καλύτερος χρόνος που έχει κάνει ποτέ στα χρονικά με χρήση νίτρου ήταν 6.9 αλλά αυτό μόνο μία φορά αφού συνήθως δουλεύει χωρίς νίτρα και κάνει χρόνους, στο εξωτερικό, μεταξύ 8 και 9 δευτερολέπτων. Ανήκει στις κατηγορίες Super Gas ή Super Comp και όχι Pro Mod που είναι το Opel Calibra. Στην κατηγορία Pro Mod τα αυτοκίνητα είναι πιο εξελιγμένα και έχουν πολύ πιο κτήνη μοτέρ (βλέπε HEMI Stage V Calibra).

Στο Ελληνικό δεν θα αγωνιστώ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ίσως όμως αγωνιστώ στον επόμενο αγώνα των Σερρών. Για τον αγώνα του Ελληνικού, το Pontiac θα το οδηγήσει ο οδηγός της Τ3 κος Μιχάλης Αντωνίου. Στο μέλλον σκοπεύω να βελτιώσω το Pontiac σε διάφορους τομείς: προσθήκη ψεκασμού αντί καρμπυρατέρ και 3τάχυτο Lenco αντί 2τάχυτο Powerglide.

Θέλω ακόμα να προσθέσω ότι το Pontiac το έχω ονομάσει "Fil's Lethal Weapon" και ότι χορηγός της συμμετοχής για τον αγώνα του Ελληνικού είναι η εταιρεία FASTER ZONE.

dragnews.gr: Με το Lotus τι σκοπεύετε να κάνετε;

Φ.Π: Υπάρχουν δύο πιθανότητες. Η πρώτη είναι να αντέξουν τα καινούργια και πιο ενισχυμένα ημιαξόνια οπότε το αυτοκίνητο συνεχίζει για την καινούργια χρονιά. Η δεύτερη είναι τα ημιαξόνια να σπάσουν και πάλι, που είναι το πιο πιθανό, οπότε το Lotus μετατρέπεται σε αμάξι δυνατό με εξοπλισμό δρόμου για βραδυνές βολτούλες. Το δε μοτέρ του, που μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον είναι το πιο δυνατό που υπάρχει στην Ελλάδα, μεταφέρεται σε ένα καινούργιο σωληνωτό PRO MOD που εξελίσσεται στην Αγγλία με σασμάν 4τάχυτο Lenco και πιστεύω ότι θα είναι η έκπληξη της καινούργιας χρονιας.

dragnews.gr: Σας ευχαριστούμε για την παρουσίαση και τις πληροφορίες και σας ευχόμαστε το καλύτερο για το μέλλον.

-

dragnews.gr

Μιχάλης Βαθειάς 
-