Νέα - News | Επιστολή Αγωνιζομένων της Open, Τ3 και ΒΤ.
24.11.03 

 

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2003

Προς: 1. Προσωρινό πενταμελές λέσχης DRC και πρόεδρο κ. Δημήτρη Ανδρουλάκη
2. Λέσχη Θεσσαλονίκης ΛΕΝΟΘ
3. Αυτοκινητοδρομίο Σερρών (ΛΑΜΣ)
4. Επιτροπή αγώνων dragster ΕΛΠΑ και πρόεδρο κύριο Καντά
5. Εταιρεία οργάνωσης και promotion RACE PRO
6. Site dragnews.gr – κύριο Ηλία Βαθειά
7. Μηχανοκίνητο τύπο (τηλεόραση-ραδιόφωνο και περιοδικά)
8. Κάθε ενδιαφερόμενο παράγοντα που μπόρει να συμβάλει στη βελτίωση των dragster

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,

Είμαστε αγωνιζομενοι-οδηγοι dragster και πιστευουμε οτι εχουμε συμβαλει τα μεγιστα στη βελτιωση και αναβαθμηση του σπορ που τοσο αγαπαμε στη χωρα μας.
Το υψηλο επιπεδο και η προοδος που εχει συντελεστει απο το 1998 εως το 2003 πιστευουμε οτι ειναι πολυ μεγαλη και επιτρεψτε μας να σας αναφερουμε οτι ειμαστε οι κυριοι συντελεστες αυτης της τρομακτικης προοδου. Οι ασταματητες προσπαθειες μας, τα αμετρητα μερο-νυχτα εργασιας και η μοναδικα ατελειωτη οικονομικη «αιμοδοσια» μας ειναι οι βασικοι λογοι της μεγαλης ανοδου που συντελει στο να ειναι αμειωτο το ενδιαφερον των φιλαθλων και να γεμιζουν οι κερκιδες στο Ελληνικο, στη Τριπολη και στις Σερρες ή οπου αλλου τυχον γινει αγωνας.

Η βελτιωση και ανοδος που εχει συντελεστει ιδιως την τελευταια διετια εχει συμβαλει στην αναβαθμιση σε παρα πολλους παραλληλους τομεις οπως:

a. Κατακορυφη αυξηση περιοδικων του χωρου
b. Αυξηση πωλησεων τευχων περιοδικων του χωρου
c. Εσοδα και οικονομικα οφελη για τις περιοχες οπου γινονται αγωνες οπως οι Σερρες ή η Τριπολη

Επειδη λοιπον ειμαστε η ψυχη των dragster στην Ελλαδα, επειδη εχουμε συμβαλει τα μεγιστα, επειδη πλεον τα επιπεδα ασφαλειας δεν μας καλυπτουν οπως επισης και η βελτιωση στον οργανωτικο τομεα δεν ειναι η αντιστοιχη με αυτην στον αγωνιστικο τομεα, ζηταμε να μας λαβετε σοβαρα υποψη σας. Σας θετουμε λοιπον προς αμεση επιλυση τα παρακατω:

a. Επιμηκυνση του ασφαλτοταπητα Σερρων για λογους ασφαλειας οσον αφορα την επιβραδυνση των οχηματων κυριως των μεγαλων κατηγοριων μοτο και αυτοκινητων.
b. Βελτιωση της ποιοτητας του ασφαλτοταπητα Σερρων τουλαχιστον για τα πρωτα 150 μετρα και σχολαστικο καθαρισμο της ευθειας ακομα και μετα τα 402 μετρα οποτε εχει αγωνα (πριν και κατα τη διαρκεια του αγωνα).
c. Διορθωση του πολυ ΚΑΛΟΥ τσιμεντενιου αλλα κατηφορικου κομματιου που εχει ασφαλτοστρωθει στην εκκινηση. Ζηταμε να ευθυγραμμιστει και να οριζοντιωθει και ζηταμε να επιμηκυνθει για αλλα 20 με 30 μετρα.
d. Διορθωση του τεραστιου οργανωτικου λαθους που αφορα στη τοποθετηση του Christmas tree σε σωστο σημειο (υψος και μηκος) ωστε να μην ξανασυμβουν τα ευτραπελα του τελευταιου αγωνα των Σερρων που στοιχησαν πρωταθλημα και επαθλο σε αγωνιζομενο της Οπεν.
e. Μεγαλωμα του χωρου του Burn Out (Σερρες).
f. Σε περιπτωση σφαλματος χρονομετρησης απο οργανωτικο παραγοντα η επανεκκινηση της χρονομετρησης να μην ειναι αμμεση για λογους προστασιας κινητηρων οχηματων και αναλογου ανταγωνιστικου αποτελεσματος.
g. Για λογους ασφαλειας των παραγοντων της οργανωσης που εμεις κρινουμε απαραιτητους, ζηταμε απομακρυνση της γραμματιας απο το χωρο της εκκινησης.

Οι προτασεις μας κυριοι ειναι για τη βελτιωση του αθληματος και της ασφαλειας των αγωνιζομενων, θεατων και οργανωτων, γι’αυτο και θα επιμεινουμε στα ανωτερω αιτηματα-προτασεις.
Δηλωνουμε οτι για τους περισσοτερους απο τους παραπανω λογους, αν δεν επιληφθει αμεση λυση, η συμμετοχη μας στους αγωνες των Σερρων και συνεπως και στο καινουργιο πρωταθλημα θα ειναι αδυνατη, με οτι επακολουθα και διεκδικησεις θα σημαινε αυτο.
Επισης δηλωνουμε κατηγορηματικα οτι επειδη διανυουμε τον εκτο χρονο αγωνων dragster στη χωρα μας, δεν θα δεχτουμε να θυσιασουμε πλεον στο βωμο του θεαματος τη προσωπικη μας ασφαλεια και δεν θα δεχτουμε ευκολες λυσεις και ημιμετρα του στυλ: dragster 0-201 μετρα, οπως τρεχουν στην Ευρωπη τα junior dragster που απευθυνονται σε παιδακια μικρης ηλικιας.
Θελουμε να σας αναφερουμε οτι η πιστα των Σερρων, οι εγκαταστασεις της (καντινες, τουαλετες, πιτ, κερκιδες, κτλ.) πληρουν τις προδιαγραφες που και εμεις οι οδηγοι θελουμε και οτι τα αιτηματα-προτασεις που σας κοινοποιουμε ειναι για τη βελτιωση των αγωνων, του θεαματος, της ασφαλειας και γενικα για τη βελτιωση του θεσμου.
Επισης αιτουμαστε την ελευθερωση των καυσιμων οχι τοσο για την ενισχυση με επιπλεον ιππους των κινητηρων, αλλα γιατι ορισμενοι κινητηρες καθαροαιμων που εχουν ερθει στη χωρα μας και βοηθουν στην αναβαθμιση του θεσμου, χρειαζονται αυτα τα ειδικα καυσιμα ωστε να ειναι αξιοπιστοι και να διατηρουν χαμηλες θερμοκρασιες, και παντα σε συνδιασμο με την επιλυση πρωτα των αιτηματων που σας θεσαμε πιο πανω.

Ευχαριστουμε πολυ εκ των προτερων. Ειμαστε σιγουρου οτι θα κανετε οτι ειναι δυνατον ωστε το dragster να κανει ενα μεγαλο βημα εμπρος.

Με αγωνιστικους χαιρετισμους.

Σαχανας Ιωαννης (οδηγος Οπεν)
Νεφρεμ Ευθυμιος (οδηγος Οπεν)
Παπαφιλιππου Φιλιππος (οδηγος Οπεν)

Μελανιτης Ιακωβος (οδηγος Τ3)
Μπαρμπαρης Δημητριος (οδηγος Τ3 και ΒΤ)

 

dragnews.gr

Ηλίας Βαθειάς