Νέα - News | Ειδήσεις και Φήμες για την Προετοιμασία των Ομάδων για το 2004.
13.02.04 

 

Έχουμε φτάσει στα μέσα Φεβρουαρίου και οι φήμες για την προετοιμασία των ομάδων εν όψη του πρωταθλήματος dragster του 2004 κυριολεκτικά οργιάζουν. Ταυτόχρονα οι περισσότερες ομάδες κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μη θέλοντας να αποκαλύψουν ή να επιβεβαιώσουν τα όπλα τους. Εμείς σήμερα θέλοντας να σας δώσουμε μία εικόνα του τι φημολογείται θα σας μεταφέρουμε αυτά που ακούγονται περισσότερο και που είναι πιο πιθανό να συμβούν σεβόμενοι την επιθυμία ορισμένων αγωνιζόμενων να μην αποκαλύψουμε τα ονόματά τους και πολλές λεπτομέρειες από την προετοιμασία τους.

Ξεκινώντας από τις μοτοσικλέτες και πιο συγκεκριμένα από την κατηγορία 6 (Open) είναι κοινό μυστικό ότι στην Αθήνα γνωστός οίκος προετοιμάζει θηρίο με το οποίο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην κατηγορία. Στην Βόρειο Ελλάδα γνωστοί πρωταγωνιστές έχουν δηλώσει ότι θα πέσουν κάτω από τα 8 δευτερόλεπτα.

Ας πάμε στα αυτοκίνητα τώρα και στην κατηγορία Open. Γνωστός γρήγορος οδηγός έχει δηλώσει ότι στον πρώτο κιόλας αγώνα θα κάνει 8,5! Από την άλλη έχουμε τη φήμη ότι ο περυσινός πρωταθλητής Δημήτρης Ανδρουλάκης έχει φέρει μοτέρ V8, πληροφορία που ποτέ όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον ίδιο. Ο Γιάννης Σαχανάς φέρεται να προετοιμάζει το Calibra για φέτος χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα αν θα τροποποιήσει το μοτέρ που ήδη φοράει ή αν θα βελτιώσει το μοτέρ από το Sierra V8 αφήνοντας στην άκρη το μοτέρ του Calibra για το μέλλον. Ο Μάκης Νεφραίμ μένοντας πολύ ευχαριστημένος από την αντοχή του μοτέρ του στο περυσινό πρωτάθλημα προετοιμάζεται κατάλληλα για φέτος με στόχο και πάλι να πρωταγωνιστήσει.

Η φήμη που κυκλοφορεί έντονα τον τελευταίο καιρό είναι για ένα νέο έτοιμο θηρίο που έχει ήδη έρθει από το εξωτερικό (Ευρώπη) και που οδηγός του ισχυρίζεται ότι θα ρίξει στον ρέκορντμαν Παπαφιλίππου ένα δευτερόλεπτο από τον πρώτο κιόλας αγώνα! Οι πληροφορίες - φήμες δεν τελειώνουν εδώ. Ποιος από σας γνωρίζει για ένα καταπληκτικό σωληνωτό που έχει έρθει στην Ελλάδα στο οποίο προορίζεται να μπει τετρακύλινδρο μοτέρ 650+ αλόγων; Το τελευταίο βέβαια δεν είναι ακόμα σίγουρο. Πάντως το σασί είναι εδώ!

Στην ίδια κατηγορία είναι πιθανό να αγωνιστεί και ο Μιχάλης Αντωνίου με το τρελό MK2 και κατάλληλο σασμάν στοχεύοντας στον κορυφαίο χρόνο της κατηγορίας για αυτοκίνητα με κανονική καρότσα. Στην ίδια κατηγορία είναι πιθανό να αγωνιστεί και ο Νίκος από την Τρίπολη ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία και προετοιμάζεται συστηματικά χωρίς να μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα. Την ίδια κατηγορία μπορεί να τιμήσει με την παρουσία του και το ιδιαίτερα δυνατό Κυπριακό Escort αν εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί νίτρο.

Η Open λοιπόν θα μαγνητίσει τα βλέμματα των φιλάθλων φέτος. Μάλιστα ο αριθμός των συμμετοχών και τα οχήματα που θα συμμετάσχουν είναι πιθανό να επιτρέψουν το διαχωρισμό (από το 2005 και μετά) σε σωληνωτά και μη. Ακόμα βέβαια είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε κάτι περισσότερο.

Και ερχόμαστε στην κατηγορία Τ3. Στην κατηγορία αυτή ο Γρηγόρης Δημητριάδης ακούγεται ότι έχει τοποθετήσει την τουρμπίνα εμπρός και έξω από την μούρη του Lancia. Αναμένουμε όλοι μας με αγωνία το νέο χρόνο της Lancia. Προσωπική μας άποψη είναι ότι το Lancia θα φλερτάρει με τα ψηλά εννιάρια. Ο Ιάκωβος Μελανίτης σκέφτεται την ενίσχυση του σταθερότατου σε επιδόσεις Sierra του με μεγαλύτερη τουρμπίνα και σειριακό πεντατάχυτο σασμάν. Ακόμα όμως δεν έχει αποφασίσει. Το Κυπριακό Subaru προετοιμάζεται κι αυτό για την κατηγορία όπως επίσης και το Lancia του Μιχάλη Χαραλάμπους αν και το τελευταίο μπορεί να το δούμε και στην Open αν χρησιμοποιήσει νίτρο! Τέλος, σκαραβαίος από τη Θεσσαλονίκη είναι πιθανό να αγωνιστεί στην κατηγορία.

Στην Τ2 ακούγονται δύο - τρία Fiat X19 να προετοιμάζονται, δύο από Αθήνα και ένα από Βόρειο Ελλάδα. Ο οδηγός του ενός αθηναϊκού μάλιστα πιστεύει ότι θα πλησιάσει και ίσως ξεπεράσει χρόνους της Τ3! Ο Τζαμπάζογλου ακούγεται ότι θα εξοπλίσει τον σκαραβαίο του με 20VT μοτέρ από το group VAG! Φίλος συνονόματος, προετοιμάζεται να συμμετάσχει στην κατηγορία με Starlet 1600, σειριακό σασμάν και χρόνους έκπληξη! Καλή τύχη Ηλία!

Στην Α2 πολύ γνωστό όνομα στο χώρο των βελτιώσεων θα συμμετάσχει φέτος με Rallye 1600 τετραπετάλουδο. Όταν τον ρωτήσαμε τι χρόνο πιστεύει ότι θα πετύχει δεν θέλησε να μας πει, αλλά ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία χρόνοι της τάξης του 11,5 είναι εφικτοί!

Αν μας ρωτήσετε τι από όλα αυτά είναι σίγουρο, θα σας απαντήσουμε ότι δεν γνωρίζουμε! Οι ομάδες προετοιμάζονται εντατικά, δεν θέλουν οι αντίπαλοί τους να γνωρίζουν λεπτομέρειες για την προετοιμασία τους και δεν έχουν οριστικοποιήσει ακόμα με τι θα τρέξουν ή σε τι βελτιώσεις θα προχωρήσουν αφού μένουν ακόμα δύο μήνες μέχρι τον πρώτο αγώνα!

Για μία πολύ δυνατή φετεινή συμμετοχή, προσπαθώντας πάντα να σας ενημερώνουμε, εξασφαλίσαμε κάποιες φωτογραφίες από την προετοιμασία του οχήματος. Δεσμευτήκαμε όμως να μην αποκαλύψουμε περισσότερα..., για την ώρα βέβαια!!

Κλείνουμε αυτή την ενημέρωση με ακόμα μία αναφορά του Custom Car, στο Opel Calibra αυτή τη φορά.

 

dragnews.gr

Ηλίας Βαθειάς