Νέα - News | Ανακοίνωση της ΛΕΝΟΘ.
17.04.04 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εμείς, το dragnews.gr, στην προσπάθειά μας για την πιο ολοκληρωμένη και αντικειμενική σας ενημέρωση, σας αναφέρουμε ότι: όταν λάβαμε αυτή την επιστολή χθες 16 Απριλίου του 2004 από τη ΛΕΝΟΘ, ο κύριος Καλλιπολίτης μας ενημέρωσε ότι θα μας στείλει σε fax και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που υπέγραψαν τα μέλη της ΛΕΝΟΘ αλλά και της ΑΛΕΚΑΒ. Μέχρι σήμερα όμως, δεν λάβαμε κανένα τέτοιο fax. Σε νέα τηλεφωνική μας επικοινωνία μαζί του, σήμερα 17 Απριλίου του 2004 για το χαρτί αυτό, που πρέπει να συνοδεύσει κατά τη γνώμη μας την επιστολή αυτή, ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ! ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ για την οποία επιφυλλασόμαστε! Το περίφημο αυτό χαρτί της Γενικής Συνέλευσης το έχουμε ζητήσει από τη ΛΕΝΟΘ και με e-mail, το οποίο είναι στη διάθεση όλων σας.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας, αναζητήσαμε αυτό το χαρτί της απόφασης και στο DRC αλλά και στην ΑΛΕΚΑΒ (με τηλεφωνική επικοινωνία) αλλά στάθηκε αδύνατο να το βρούμε καθώς ούτε το DRC αλλά ούτε και η ΑΛΕΚΑΒ το έχουν.

Αν και δεν το θεωρούμε σωστό, εμείς δημοσιεύουμε την επιστολή της ΛΕΝΟΘ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Κύριοι,

Διαβάσαμε με έκπληξη την ανακοίνωση του DRC και θέλουμε να σας δώσουμε την άποψη της ΛΕΝΟΘ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ DRC

Αγώνες στη νότια Ελλάδα δεν γίνονταν. Το DRC δημιουργήθηκε μετά από συζητήσεις και μαζώξεις όλων σας στις οποίες ήμασταν κι εμείς παρόντες με στόχο να γίνουν αγώνες στη νότια Ελλάδα. Αυτός που το δημιούργησε το έκανε όπως έπρεπε τότε και σταματήστε να υπονοείτε πράγματα που δεν είναι το θέμα μας, δηλαδή το πότε και που θα γίνει αγώνας. Το σημαντικό τότε και πέρσι ήταν να γίνονται καλοί αγώνες και να ακούγεται το ντράγκστερ. Και τα δύο έγιναν. Από κει και πέρα το πήρατε, αλλά από ότι φαίνεται δεν ασχολείστε με την ουσία.

Αν θέλετε πείτε μας και γιατί παραιτήθηκε ο Ανδρουλάκης.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

Τα 5000€ τα πήρατε επειδή εμείς δεν ζητήσαμε λεφτά. Είχατε δε υποσχεθεί ότι θα κάνατε κάποιες δουλειές που δεν τις κάνατε ποτέ. Τα 5000€ ήταν δωρεά της εταιρείας Race Pro που είχε την οικονομική ευθύνη του αγώνα. Αν τον αγώνα τον αναλάμβανε το DRC οικονομικά είσαστε σίγουροι ότι θα βγάζατε λεφτά; Μάλλον μέσα θα μπαίνατε και θα το κλείνατε το μαγαζί. Αυτός ήταν ο λόγος που υπήρχε μια εταιρεία για να βάζει τις πλάτες της και να βγαίνει ο αγώνας, κάτι που έγινε. Τον αγώνα τον έβγαλε η ΛΕΝΟΘ χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ σε συνεννόηση με την εταιρεία.

ΟΜΑΛΗ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ ΝΤΡΑΓΚΣΤΕΡ

Ακόμη δεν έχετε καταλάβει ότι οι λέσχες και οι αγωνιζόμενοι απλά εισηγούνται και τις προδιαγραφές τις καθορίζει η ΕΛΠΑ, η αρχή του σπορ. Εύχομαι να το κατανοήσετε σύντομα.

Η ΛΕΝΟΘ ΔΕΝ συμφωνεί με την κοινή αντίληψη που αναφέρετε και κάθετα διαχωρίζει τη θέση της προς ενημέρωση των οδηγών. Εμείς δεν συμφωνήσαμε αυτά που αναφέρετε, συμφωνήσαμε και υπογράψαμε ότι διαφωνούμε με την πρώτη πρόταση της Race Pro ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ και όχι επειδή δεν τηρούσε τους κανόνες ασφάλειας που εσείς από μόνοι σας αποφασίσατε. Σας έχει πει κανείς ότι η πρόταση του υποψήφιου τότε promoter Race Pro δεν σας κάλυπτε στα θέματα ασφαλείας ; Μιλήσατε ποτέ μαζί με την εταιρεία όπως είχαμε αποφασίσει; Δεν το κάνατε ποτέ.

Όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας να τα σχολιάσουμε λίγο:

Για τα jerseys δεν διαφωνεί κανένας αλλά ρωτήστε και τι λέει η ΕΛΠΑ και βρείτε και μια εναλλακτική λύση αν μέχρι τους ολυμπιακούς αγώνες δεν βρίσκονται jerseys .

Κάγκελα περιφρούρησης: Θυμάστε εσείς κανένα αγώνα που να μην είχε κάγκελα; Παρακαλώ να είστε σοβαροί και να μην μηδενίζετε τα πάντα.

Κερκίδες: Εμείς θα πούμε τι κερκίδες θα έχει ο promoter ; και αν έχει 3000 κρίνουμε εμείς αν είναι λίγες ή πολλές, αυτός αν δεν το φροντίσει που θα βάλει και τα λεφτά τι θα περιμένει για να κερδίσει. Τι είναι αυτός ο όρος τώρα και προς ποιόν;

Τουαλέτες πέρσι (εγώ τις έστηνα) υπήρχαν στο Ελληνικό 20 στον πρώτο αγώνα και 15 στους άλλους δύο και μία για ανάπηρους. Θεωρώ ότι είναι πέραν του δέοντος αρκετές.

Και σεκιούριτι υπάρχουν, αλλά γνωρίζω επειδή είμαι πάντα στην είσοδο του burnout ότι το πρόβλημα το δημιουργούν οι αγωνιζόμενοι και οι μηχανικοί τους που μπαίνουν στο χώρο και δεν βγαίνουν.

Ασθενοφόρα και πυροσβεστική: Αυτό τώρα είναι απαίτηση; Μήπως έχετε μπερδευτεί; Έχει ξεκινήσει αγώνας χωρίς ασθενοφόρα και πυροσβεστικές; Η ΕΛΠΑ δεν ξεκινάει αν δεν υπάρχουν κύριοι, εμείς σαν λέσχη δεν έχουμε θέση σε αυτό, είναι ηλίθιο και μόνο να αναφέρεται σαν όρος.

Χρήση υλικών για την πρόσφυση και τα λάδια υπήρχε με πρώτο διδάξαντα την ΛΕΝΟΘ.

Στα έσοδα για τη λέσχη, πάλι κάνετε λάθος. Είτε λέγονται συμμετοχές είτε λέγονται ποσοστό, σημασία έχει ότι καταλήγουν σε κάποιο ποσό. Δηλαδή αν πάρετε 5000€ πρέπει να τα βαφτίσετε κιόλας; Εμείς έτσι λειτουργούμε και έτσι κάνουμε αγώνες με διαφήμιση και τα έσοδα για την λέσχη μας δεδομένα και χωρίς ρίσκο που το έπαιρνε η εταιρεία. Η φιλοσοφία να παίρνετε μόνο τα έσοδα των συμμετοχών και να μην υπολογίζετε τα έξοδα του αγώνα που μπορεί να είναι και καταστροφικά για μια λέσχη, είναι ακατανόητη και δεν συμφωνούμε.

Πίνακες: Εμείς στη βόρειο Ελλάδα κρίνουμε ότι είναι πολύ πιο βασικό να υπάρχει χρηματικό έπαθλο και όχι φωτεινοί πίνακες. Σας το είχαμε ξεκαθαρίσει από τη συνάντηση. Διαφωνούμε 100%.

Θέμα μηχανικών είναι θέμα ΕΛΠΑ και πάλιν μπερδεύεστε. Αυτό που λέτε είναι παράνομο και παράτυπο και δεν τίθεται θέμα συζήτησης.

Η κερκίδα των VIPs την οποία έχει ο προηγούμενος promoter , δεν είναι λύση γιατί δημιουργεί κομφούζιο μέσα στο χώρο. Εμείς ζητήσαμε να την αποσύρει. Στους αγώνες του Ελληνικού υπήρχε ξεχωριστός χώρος στις κερκίδες στην άκρη φυλασσόμενος από σεκιούριτι. Αυτή είναι η λύση.

Διαφημιστική προβολή: Μόνο ένας ηλίθιος promoter δεν θα διαφήμιζε γιατί δεν θα έβγαζε τα λεφτά του που θα ρισκάρει. Γιατί ξαφνικά δεν σας ικανοποιεί η προώθηση των αγώνων πέρσι; Άλλα λέγατε πέρσι. Εμείς πιστεύουμε ότι ήταν ικανοποιητική η προώθηση, αλλιώς δεν θα συζητάγατε τώρα γιατί το ντράγκστερ θα ήταν 10 σκαλιά πιο κάτω.

Ενιαίος τρόπος χρονομέτρησης: Η ΕΛΠΑ το καθορίζει και αυτό και εγκρίνει τα χρονόμετρα με τεστ. Το έχετε κάνει; Η ΛΕΝΟΘ βγάζει αποτελέσματα όπως ξέρει και αυτό δεν θα αλλάξει.

ΑΝΕΥΡΕΣΗ PROMOTER

Η συμφωνία μας στη συνάντηση ήταν να προσπαθήσουμε να βρούμε promoter που θα μας δώσει και χρηματικό έπαθλο, μετά από μακρά συζήτηση. Εγώ σαν πρόεδρος της ΛΕΝΟΘ εισηγήθηκα να συμφωνήσει ο promoter και με τις δύο λέσχες για να μην διασπαστούμε. Μέχρι τότε (Μάρτιος) η μόνη πρόταση που είχαμε ήταν της Race Pro . Εμείς την απορρίψαμε γιατί δεν είχε χρηματικό έπαθλο και για κανένα άλλο λόγο, γιατί την εταιρεία την ξέρουμε τουλάχιστον. Είχαμε αποφασίσει κιόλας ότι θα πάμε να μιλήσουμε με την εταιρεία για να ζητήσουμε και έπαθλο. Αυτή ήταν η απαίτηση μας. Και σας είχαμε πει ότι αν υπάρχει άλλη εταιρεία που να δίνει έπαθλο να συζητήσουμε. Η εταιρεία που προτείνετε ΔΕΝ δίνει έπαθλο και η προσφορά της είναι χειρότερη από αυτή της Race Pro . Λέτε επίσης το εξής φαιδρό, ότι η λέσχη δεν επεμβαίνει στο έπαθλο των αγωνιζομένων! Τότε ποιός είναι ο ρόλος της, να αγοράσει χρονόμετρα; M α τι είναι αυτά που μας λέτε κύριοι;

Με επαφή που έχουμε με αρκετούς αγωνιζόμενους γνωρίζουμε ότι πολλοί (έχω 45 ονόματα στα χέρια από νότια Ελλάδα) δεν είναι ενημερωμένοι για τις πράξεις σας, των τριών μελών δηλαδή, και επιπλέον διαφωνούν με αυτό που πάτε να κάνετε. Υπάρχει αθηναίος νομίζετε που δεν υποστηρίζει το χρηματικό έπαθλο; Ενδιαφέρει τους αγωνιζόμενους ποιός είναι ο νέος promoter ; ¨εχετε ενημερώσει ότι υπάρχει και η προσφορά της Race Pro με χρηματικό έπαθλο και διαφώνησαν οι αγωνιζόμενοι, ή καλύτερα προτίμησαν την άλλη χωρίς έπαθλο; Λανθάνεστε κύριοι, και σε τελευταία ανάλυση, δεν μας λέτε και πόσοι συμφωνούν; Εγώ ξέρω 90 που διαφωνούν και είναι και άλλοι που το μόνο που θέλουν είναι να τρέξουν σε ένα καλό αγώνα χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες και ποιός είναι ο promoter . Από τη στιγμή που υπάρχει μια πρόταση και προς τις δύο λέσχες αναλαμβάνετε την ευθύνη να ομιλείτε έναντι όλων με κάποιον που δεν έχει ξανακάνει αγώνα, χωρίς χρηματικό έπαθλο;

Η συμφωνία με τη νέα εταιρεία που μας αναφέρετε, όπως γνωρίζουμε την έχουν υπογράψει – χωρίς χρηματικό έπαθλο- μόνο οι τρεις από τους πέντε με τον πρόεδρο σας και τον κο Μπουρνά να μην έχουν υπογράψει. Νομίζετε ότι αυτό είναι για το καλό του ντράγκστερ ή για το καλό του DRC (νομίζετε) και το κακό του ντράγκστερ; Έχετε την εντύπωση ότι ως δια μαγείας η νέα εταιρεία θα κάνει αγώνα και θα παρέχει όλα αυτά που πρέπει να τα αγοράσει και θα βγει και από πάνω; Και εμάς σαν ΛΕΝΟΘ γιατί μας εμπλέκετε σε κάτι που αποφασίσατε μόνοι σας χωρίς να ακούσετε τη γνώμη μας με μόνο συμφέρον το δικό σας, που κατά την άποψη μου τα προβλήματα σας τώρα θα ξεκινήσουν;

Την υποστήριξη της ΛΕΝΟΘ κύριοι ΔΕΝ την έχετε γιατί διαφωνούμε με την φιλοσοφία σας και γιατί αυτό που κάνετε δεν είναι για το καλό του χώρου. Είναι ένα πείραμα στο οποίο θέλετε να παρασύρετε όλους τους αγωνιζόμενους. Εμείς δεν συμβαδίζουμε. Ζητήσαμε από τη Race Pro – όπως είχαμε συμφωνήσει ότι έπρεπε να κάνετε και εσείς και δεν το κάνατε- και πετύχαμε μια βελτιωμένη προσφορά που μας καλύπτει και σε θέματα ασφάλειας αλλά προσφέρει ΚΑΙ χρηματικό έπαθλο. Αυτό είναι επίτευγμα της ΛΕΝΟΘ και ο πρόεδρος σας είναι ενήμερος, όπως και πολλοί αγωνιζόμενοι στην Αθήνα. Εσείς την μελετήσατε; Γιατί συμφωνείτε σε μια χειρότερη πρόταση με μια εταιρεία που δεν έχει καθόλου επαφή με το χώρο; O ι αγωνιζόμενοι νομίζετε ότι το επικροτούν; K άνετε μεγάλο λάθος. Εμείς δεν συζητάμε με την εταιρεία που προτείνετε εφόσον δεν δίνει χρηματικό έπαθλο. Και να δώσει, θα πρέπει να μας δώσει τραπεζικές εγγυήσεις γιατί δεν την γνωρίζουμε την εταιρεία. Δικαιολογία δεν υπάρχει και η απόφαση σας δεν μας καλύπτει καθόλου. Με την απόφαση σας αποκλείετε το δικαίωμα των αγωνιζομένων να έχουν χρηματικό έπαθλο και φέρετε απόλυτη την ευθύνη. Ποιός σας έδωσε αυτό το δικαίωμα; Κανείς κύριοι. Και έχετε υπόψιν σας ότι αν δεν γίνει αγώνας εντός Μαίου στη νότια Ελλάδα, εσείς έχετε ακέραιη την ευθύνη. Εμείς είχαμε συμφωνήσει και με την ΑΛΑΜΕ και με τη Race Pro να κάνετε εσείς τον πρώτο αγώνα. Συμφώνησαν και οι δύο. Ο πρόεδρος σας το γνωρίζει. Δεν υπάρχει δικαιολογία κύριοι, αυτά που λέτε περί προετοιμασίας σας μας αφήνουν αδιάφορους, όπως και πολλούς αγωνιζόμενους στην Αθήνα. Το χρηματικό έπαθλο υπάρχει, το επίπεδο που ζητάτε από πλευράς ασφάλειας προσφέρεται και εσείς είστε σε άλλο δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά. Και αν αύριο υπάρξει και άλλη λέσχη στην Αθήνα τι θα κάνετε τα χρονόμετρα σας και τι θα κάνει η εταιρεία που σας τα υποσχέθηκε (και το κόστος είναι κάτω από 10,000€ εγκεκριμένα από τη ν FIA , και όχι τα ποσά που σας ανέφεραν). Και ποιός σας εξασφαλίζει ότι θα κάνετε αγώνες εσείς και όχι άλλη λέσχη;

Πετύχατε να διασπάσετε και πάλι την Ελλάδα σε δύο. Η ΛΕΝΟΘ θα απέχει από τον αγώνα αν ποτέ γίνει επειδή διαφωνεί με την απόρριψη πρότασης που έχει χρηματικό έπαθλο χωρίς συζήτηση. Μην επιχειρείτε να ρίξετε την ευθύνη σε κανένα άλλο εκτός από τα τρία άτομα του ΔΣ που υπέγραψαν τη συμφωνία που δεν προσφέρει τίποτα.

Όσον αφορά το τελευταίο σχόλιο σας για το χρηματικό έπαθλο το μόνο που έχω να σας πω είναι πως τα έχετε ισοπεδώσει όλα. Υπάρχει το DRC γιατί έγιναν αγώνες από την περσινή εταιρεία με τη βοήθεια και της ΛΕΝΟΘ και γιατί δόθηκε σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Κι εμείς διαφωνήσαμε με την Race Pro αλλά τα βρίσκαμε πάντα γιατί υπήρχε συζήτηση και συνεννόηση. Μην μηδενίζετε την προσφορά της γιατί δεν σας πιστεύει και κανένας. Το επίπεδο ανέβηκε γιατί υπήρξε αυτή η εταιρεία. Πέρσι πίνατε νερό στο όνομα της κύριοι, γιατί αυτή ήταν η εταιρεία που πήρε το Ελληνικό με πολύ μεγάλο ρίσκο και κόστος και γιατί έδωσε λεφτά στους αγωνιζόμενους. Με λίγα λόγια μας λέτε ότι τα 45000€ που η εταιρεία έδωσε πέρσι δεν ήταν έπαθλο αλλά ήταν λεφτά δικά σας που δεν δόθηκαν!Σας παρακαλώ κύριοι, σοβαρευτείτε.Το έπαθλο το έδωσε η εταιρεία πέρσι μετά από συζήτηση μαζί μου. Δεν ήταν υποχρεωμένη να τα δώσει πουθενά, και αν ήταν και 20000€ πάλι θα ήταν λεφτά που τα δίνει μια εταιρεία στους αγωνιζόμενους. Η ΛΕΝΟΘ πέτυχε την αύξηση του ποσού. Με αυτά που αναφέρετε, είστε εκτός τόπου και χρόνου. Πάλι ξεχνάτε τα έξοδα του αγώνα. Και έρχεστε βέβαια και σε αντίφαση με ότι λέτε πιο πάνω. Η νέα εταιρεία δεν θα δώσει έπαθλο και να μην τα θέλουμε όλα, λετε. Δηλαδή φέτος αντί να τα δώσουμε στους αγωνιζόμενους σαν έπαθλο όπως λέει η άλλη πρόταση της Race Pro που δεν κάνατε και τον κόπο να την δείτε, θα πάρει το DRC όργανα. Και ποιός το αποφασίζει, εσείς; Πάλι κάνετε λάθος. Αποφασίστε για τον εαυτό σας. Εμείς είμαστε ενάντια σε αυτή την κίνηση και δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Αν δεν γίνει αγώνας στην νότια Ελλάδα μέχρι 8 Μαίου, να ξέρετε ότι θα αναλάβουμε δράση για το καλό ΟΛΩΝ των αγωνιζομένων και όχι μισού DRC με τον πρόεδρο σας να διαφωνεί με όσα λέτε και την μονόπλευρη υποστήριξη του site που δεν δίνει όλη την εικόνα αλλά αυτή που επιλέγει. Μην παραγνωρίζετε τη μάζα των αγωνιζομένων, αλλά να ξέρετε ότι χωρίς αγώνα μέχρι τις 8 Μαίου έχετε σοβαρό πρόβλημα. Οι αγωνιζόμενοι γνωρίζουν ότι η Τρίπολη θα είχε δοθεί και αυτό που μας λέτε είναι κοροϊδία. Σας ξαναλέω ότι η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά εσάς, τα τρία άτομα του ΔΣ και κανέναν άλλο.

M ε απόφαση που πήραμε από κοινού τα δύο προεδρία στην συνέλευση της ΛΕΝΟΘ το Μάρτιο την οποία εμείς τηρούμε στο ακέραιο δεν συμμετέχουμε σε αγώνα της Νοτίου Ελλάδος χωρίς χρηματικό έπαθλο.

Αυτά τα ολίγα και αν χρειαστεί θα επανέλθω.

Παναγιώτης Καλλιπολίτης

Πρόεδρος ΛΕΝΟΘ

 

 

ΑΠΟ: Race Pro Ημερομηνία : 6/4/04

Προς: Πρόεδρο ΛΕΝΟΘ κ. Παναγιώτη Καλλιπολίτη

Κοιν: Dragster Racing Club , Πρόεδρο κ. Τάσο Λεωνιδάκη

Μετά από αρκετούς μήνες απουσίας από τα δρώμενα στο χώρο και μετά από πολλές πιέσεις από αγωνιζόμενους της Νοτίου Ελλάδας και σύσσωμης της ΛΕΝΟΘ επανερχόμαστε με στόχο την διεξαγωγή του πρωταθλήματος που κινδυνεύει.

Η δική μας θέση από το Δεκέμβριο που είχαμε την συνάντηση στο ξενοδοχείο ήταν να έρθετε να συζητήσουμε για το καλό των αγώνων αλλά και για το τι ζητάτε ( DRC ) από την εταιρεία μας σε περίπτωση συνεργασίας. Παρά την επιμονή μας στο ότι θα έπρεπε να μείνουν οι δύο λέσχες Λ ENO Θ και DRC ενωμένες αυτό δεν συνέβη. Σε τέτοια περίπτωση οι επιπτώσεις θα είναι μόνο αρνητικές και γι'αυτό επεμβαίνουμε.

Οι υποτιθέμενες εμπλοκές διαφόρων με μηδαμινή πείρα από διοργάνωση αγώνων που αναμένατε να «επέμβουν» προσφέροντας στο σωματείο δεν έγινε παρά μόνο την τελευταία στιγμή. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Αναρωτηθήκατε γιατί η μόνη πρόταση που τέθηκε στην ΕΛΠΑ από το Σεπτέβριο ήταν αυτή της εταιρείας μας; Ήδη με ευθύνη άλλων η ημερομηνία του πρώτου αγώνα έχει χαθεί.

Εμείς είχαμε διαμηνύσει μέσω του Ηλία Βαθειά ότι θα ήταν σκόπιμο να συναντηθούμε με το DRC για να αλλάξει η κατάσταση και να προσπαθήσουμε το DRC να πάρει και να κάνει 3 αγώνες.

Παρά την πρόσκληση μας δεν λάβαμε καμμία απάντηση. Επιπλέον, μέσω της ΛΕΝΟΘ δηλώσαμε ότι ήμασταν πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε για το επίπεδο των αγώνων και τις παροχές προς το σωματείο τους. Και πάλι δεν πήραμε απάντηση.

Πριν από μερικές μέρες, μετά από πίεση αρκετών αγωνιζομένων αλλά και της ΛΕΝΟΘ έγινε μια συνάντηση με αρκετούς αγωνιζόμενους οι οποίοι απαιτούν πλέον να γίνουν αγώνες. Με την κωλυσιεργία που υπάρχει κινδυνεύει να τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα. Εμείς, που έχουμε βοηθήσει στην ανάπτυξη του θεσμού δεν θα γίνουμε συνεργάτες στη διάλυση που επίκειται, γι'αυτό και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε καθ' υπόδειξη 85 και πλέον αγωνιζομένων δράση για να ξεκινήσουν οι αγώνες.

Σαν ιδρυτές του DRC στόχος μας είναι να το βοηθήσουμε στο έργο του το οποίο αυτή τη στιγμή είναι στο στόχαστρο της πλειονότητας των αγωνιζομένων που δεν βλέπουν να γίνεται κάτι το θετικό, και – το βασικώτερο- δεν βλέπουν να γίνονται αγώνες.

Η απόφαση των αγωνιζομένων ήταν ομόφωνη για να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε αγώνα άμεσα. Η πρόταση της εταιρείας μας ήταν να γίνει ο αγώνας μαζί με το DRC σαν ύστατη προσπάθεια επανένωσης των λεσχών και του χώρου του dragster . Καταλήξαμε λοιπόν στο ότι είμαστε έτοιμοι για αγώνα στη νότια Ελλάδα μέσα στο Μάιο. Εισήγηση και πρόταση μας που έγινε ομόφωνα δεκτή είναι τον αγώνα να τον αναλάβει το DRC , το οποίο θα επωφεληθεί και όλες τις σχετικές παροχές.

Το επίπεδο των αγώνων θα καλύπτει τις προδιαγραφές ασφάλειας που έχει θεσπίσει η ΕΘΕΑ αλλά και η πλειοψηφία των οδηγών. Για τις λεπτομέρειες θα πρέπει να συζητήσουμε από κοντά.

Η εταιρεία μας δεσμεύεται γραπτώς για τις παροχές που θα προσφέρει και τις οποίες αν η πρόταση μας σας βρίσκει αρχικά σύμφωνους θα τεθεί ενώπιον σας με όλες τις λεπτομέρειες.

Απόφαση όλων ήταν σε περίπτωση που το DRC δεν είναι διατεθειμένο να αναλάβει τον αγώνα αλλά και να συζητήσει για το καλό του θεσμού για να μείνουν οι λέσχες ενωμένες, (με δεδομένη τη μή συνεργασία της ΛΕΝΟΘ με άλλη εταιρεία και της άλλης εταιρείας με τη ΛΕΝΟΘ) ο αγώνας να γίνει από τη ΛΕΝΟΘ με την υποστήριξη της εταιρείας μας και οι παροχές θα πάνε στη ΛΕΝΟΘ. Εμείς συμφωνούμε με αυτή την απόφαση γιατί πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να μην συνεργαστούμε όλοι μαζί. Ποιές είναι οι απαιτήσεις του DRC δεν το γνωρίζουμε. Μήπως η επιμονή κάποιων να αρνούνται να συζητήσουν μαζί μας έχουν φέρει αυτή την καθυστέρηση και την πιθανή διάλυση του χώρου; Εσείς σαν ΛΕΝΟΘ συμφωνείτε πιστεύω ότι στόχος μας είναι να γίνει το πρωτάθλημα και οι αγώνες να έχουν επιτυχία.

Η άλλη πρόταση που εμφανίστηκε ξαφνικά έχει δημιουργήσει αυτή την καθυστέρηση με πιθανό κόστος το χάσιμο του πρωταθλήματος αλλά και τη διάσπαση μετά από 3 χρόνια σε βόρειους και νότιους κάτι που δεν θα αφήσουμε να συμβεί.

Παρέχουμε τα πιό κάτω που ισχύουν μόνο στον πρώτο αγώνα σε περίπτωση που θα γίνει εντός Αττικής ή στην Τρίπολη, εντός Μαίου. Αν αυτό είναι εφικτό μετά θα συζητήσουμε από κοινού για τους επόμενους αγώνες:

- Αν διοργανώτρια λέσχη είναι η ΛΕΝΟΘ της προσφέρουμε 1.500€. Πρόθεση μας βέβαια είναι να στηρίξουμε το DRC και όχι να εμπλακούμε σε καμία περίπτωση διοικητικά σε αυτό, επιπλέον δε μαθήματα αγάπης και πάθους για το DRC δεν δεχόμαστε από κανένα. Για αυτό το λόγο σε περίπτωση που τον αγώνα θα τον κάνει το DRC θα τους προσφέρουμε 3.500€ αντί για 1.500€ γιατί η ΛΕΝΟΘ έχει και τους δικούς της αγώνες στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτά προς ενημέρωσή σας.

- Θεσπίζουμε έπαθλο για τους αγωνιζόμενους μόνο για τον πρώτο αγώνα 5.000€ τα οποία θα αποδοθούν στους αγωνιζόμενους μετά το πέρας του αγώνα. Το πώς θα διανεμηθούν θα το αποφασίσουμε αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις σας με τελική δική μας απόφαση (πχ. μόνο ο πρώτος ή οι τρεις πρώτοι κλπ)

Πρόθεση μας είναι να στηρίξουμε το DRC και όχι να εμπλακούμε σε καμία περίπτωση διοικητικά, επιπλέον δε μαθήματα αγάπης και πάθους για το DRC δεν δεχόμαστε από κανένα. Για αυτό το λόγο σε περίπτωση που τον αγώνα θα τον κάνει το DRC θα τους προσφέρουμε 3.500€ αντί για 1.500€ . Αυτά προς ενημέρωσή σας.

- Επιπλέον σε περίπτωση που τα εισιτήρια του συγκεκριμένου αγώνα υπερβούν τις 5.000 προσφέρουμε αθροιστικά στο έπαθλο των αγωνιζομένων το 15% των εσόδων (με αφαίρεση του ΦΠΑ) για κάθε εισιτήριο πλέον των 5.000. Πχ 6200 εισιτήρια -5000=1200 εισιτήρια Χ 15%= έσοδα από 180 εισιτήρια χωρίς το ΦΠΑ προστίθενται στο έπαθλο.

- Στην περίπτωση δε που τον αγώνα θα διοργανώσει η ΛΕΝΟΘ στα έσοδα πέρα των 5.000 εισιτηρίων προσφέρουμε 5% των εσόδων (με αφαίρεση του ΦΠΑ) στη λέσχη σας. Αυτό δεν ισχύει για το DRC αλλά εναλλακτικά προσφέρουμε φανελάκια και καπελάκια που έχουμε με το λογότυπο DRC προς πώληση σε τιμή κόστους (με χρέωση και όσα πουλήσουν να κρατήσουν το κέρδος που κατά αγώνα θα είναι από 500€ μέχρι 1500€+ ανά αγώνα.

- Στην αντίθετη περίπτωση που τα εισιτήρια θα είναι 2500 και κάτω τότε το χρηματικό έπαθλο δεν θα ισχύει αλλά θα ισχύει το ποσό για την λέσχη.

- Για όλες τις συναλλαγές θα πρέπει να εκδοθούν παραστατικά.

- Θα υπάρχουν άτομα δικά σας στην καταμέτρηση εισιτηρίων και στον έλεγχο πώλησης των εισιτηρίων από την αρχή μέχρι το τέλος για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση.

- Παρακαλούμε όπως διαβιβάσετε το περιεχόμενο της επιστολής σε όλα τα μέλη σας αλλά και στο Δ.Σ. του DRC και όπως έχουμε την απάντηση της λέσχης σας γραπτώς. Πιστεύουμε ότι το dragster δεν πρέπει να χαθεί και ότι πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα άμεσα. Στη διάθεση σας για κάθε επιπλέον λεπτομέρεια.

Για τη Race Pro

Στέλιος Κυθρεώτης

 

dragnews.gr

Αλέξης Ανδρεάδης