Νέα - News | Συνεχής Ενημέρωση από την 2η ημέρα του αγώνα στις Σέρρες!
20.06.04 

 

Απόλυτα επιτυχημένος ο 2ος αγώνας dragster του 2004 με διοργανώτρια λέσχη τη ΛΕ.Ν.Ο.Θ. Αυτός ο αγώνας εκτός από πολλά πανελλήνια ρεκόρ είχε και αρκετές ιδιαιτερότητες. Μία από αυτές είναι η απουσία πολλών μεγάλων ονομάτων από τα αυτοκίνητα αλλά η σημαντικότερη είναι η έλλειψη promoter. Σε αυτό τον αγώνα αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι αγωνιστικές λέσχες μπορούν να διοργανώσουν άρτιους αγώνες από μόνες τους! Χορηγοί επικοινωνίας σε αυτό τον αγώνα ήταν όλα τα περιοδικά του χώρου καθώς και το site motorsite.gr! Οι εξελίξεις στο χώρο είναι ιδιαίτερα σημαντικές και θα μας απασχολήσουν πολύ τους επόμενους μήνες! Ευελπιστούμε ότι τα βήματα που θα ακολουθήσουν μόνο θετικά θα είναι για το ελληνικό dragster!

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα ο Φίλιππος Παπαφιλίππου είναι αυτός που πέτυχε τον απόλυτο χρόνο στα 402 μέτρα με 8,444 που φυσικά αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Auto - Open. Νέο πανελλήνιο ρεκόρ αποτελεί και η ταχύτητα εξόδου του 277,77 χλμ/ω που είναι και η απόλυτη ταχύτητα εξόδου συνολικά από μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

Στις μοτοσυκλέτες ο Μιχαηλίδης Θεόδωρος ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό αφού ο Σβραχνός παρουσίασε πρόβλημα. Έτσι δεν είδαμε και την πολυαναμενόμενη κόντρα Παπαφιλίππου - Σβραχνού. Ακολουθούν κάποιες ειδήσεις που ανεβάζαμε κατά τη διάρκεια της Κυριακής. Αναλυτικότερη παρουσίαση του αγώνα θα ανεβάσουμε τις επόμενες ημέρες. Φωτογραφίες ελπίζουμε να μπορέσουμε να ανεβάσουμε απόψε αργά το βράδυ!

To AX του Λούκου έκοψε ημιαξόνια και σταμάτησε στο πλάι, εκτός πίστας χάνοντας έτσι στην κόντρα του τελικού. Ο Μενεμενόγλου πρώτος στην Τ1 αφού ο Ζαφείρης έκανε άκυρη. Πρώτος ο Δαραβίγκας στην Α1.

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Φίλιππος Παπαφιλίππου με το Pontiac: Στο ελεύθερο χρονομετρημένο της Κυριακής έκανε 1,32 στα 18 μέτρα, 5,58 στα 200 μέτρα με 223 χλμ και αφήνοντας γκάζι στα 320 περίπου μέτρα πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με 8,508 και μόλις 259 χλμ πραγματοποιώντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ! Λίγο πιο μετά στο 2ο προκριματικό πέρασμα έκανε 1,32 στα 18 μέτρα, 5,76 στα 200 μέτρα με 218 χλμ και 8,69 στα 402 μέτρα με 277,77 χλμ που είναι και νέο πανελλήνιο ρεκόρ εξόδου στην Open αλλά και συνολικά σε όλα τα οχήματα. Μάλιστα σε αυτό το πέρασμα κατάφερε να φρενάρει χωρίς να χρησιμοποιήσει αλεξίπτωτο.

Λίγο αργότερα ταχύτερο χρόνο έκανε ο Αντώνης Ζαφειριάδης με 8,473 δευτ και 247 χλμ ταχύτητα εξόδου. Ο Νίκος Λούκος έχει σταθεροποιήσει τα περάσματά του στο 11,9 ενώ ο Παπουτσής στο πρώτο ελεύθερο της ημέρας παρουσίασε ζημιά.

 

dragnews.gr

Α. Ανδρεάδης