Νέα - News | Ο Χρήστος Ζάγαρης μιλάει για τον αγώνα αλλά και τη συνάντηση των αγωνιζομένων!
14.09.04 

 

Ο κύριος Χρήστος Ζάγαρης, νικητής στην κατηγορία Τ3 και κάτοχος των Πανελληνίων Ρεκόρ χρόνου και ταχύτητας εξόδου στην ίδια κατηγορία, μας παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη γύρω από τον 3ο αγώνα dragster αλλά και την κοινή συνάντηση των οδηγών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

dragnews.gr: Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για τη νίκη σας! Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεστε στις Σέρρες. Πως σας φάνηκε ο αγώνας και πως κρίνετε τη διοργάνωση;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΓΑΡΗΣ: Η διοργάνωση του αγώνα ήταν πολύ καλή, καλύτερη από αυτή του DRC στον αγώνα της Τρίπολης. Αυτό βέβαια είναι φυσικό αφού η ΛΕ.Ν.Ο.Θ. έχει διοργανώσει περισσότερους αγώνες και είναι πιο έμπειρη.

dragnews.gr: Από τον 1ο αγώνα στην Τρίπολη είστε κάτοχος που πανελληνίου ρεκόρ στην Τ3 με τον εξαιρετικό χρόνο των 9,881 δευτερολέπτων για τα 402 μέτρα. Στο ίδιο πέρασμα, δηλαδή τον προημιτελικό, είχατε πετύχει και νέο πανελλήνιο ρεκόρ ταχύτητας εξόδου με 236,12 χλμ/ώ, ρεκόρ που σπάσατε ξανά στον τελικό του 3ου αγώνα με χρόνο 236,54 χλμ/ώ. Γιατί δεν επιδιώξατε και ένα καλύτερο χρόνο;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΓΑΡΗΣ: Στο πρώτο πέρασμα, παρά το τσιμέντο και την κόλλα, αντιμετώπισα πρόβλημα στην εκκίνηση αφού το Subaru έφυγε προς τα δεξιά πολύ απότομα. Το υπόλοιπο κομμάτι της πίστας όμως γλιστρούσε πολύ αφού το Subaru σπίνιαρε μέχρι και τη 2η ταχύτητα. Από τη στιγμή που η Lancia του Γρηγόρη αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, δεν χρειάστηκε να πιέσω το αυτοκίνητο.

Έτσι στον τελικό. Δούλεψα 1,85 bar, δηλαδή 0,3 bar λιγότερο από την πίεση που είχα πετύχει το 9,8 στην Τρίπολη. Μάλιστα στις δύο πρώτες ταχύτητες είχα ρυθμίσει την πίεση πολύ χαμηλά. Και πάλι όμως πέτυχα σχεδόν την ίδια ταχύτητα εξόδου με αυτή του 9,8! Αυτό δείχνει τις δυνατότητες του Subaru αφού είναι αρκετά πιο δυνατό και πιο σωστά ρυθμισμένο απ’ ότι στην Τρίπολη. Γενικά και κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα. Όποτε χρειαστεί είμαι έτοιμος να κατεβάσω το χρόνο μου.

dragnews.gr: Δώσατε κι εσείς το παρόν στη μεγάλη ενιαία συνάντηση των οδηγών. Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με τις εξελίξεις αυτές;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΓΑΡΗΣ: Παρακολούθησα με προσοχή τη συνάντηση όλων των οδηγών και θεωρώ πολύ σημαντικό γεγονός την αδερφοποίηση των δύο λεσχών. Όπως γνωρίζετε προσωπικά τρέχω από hobby και μόνο χωρίς να έχω κανένα απολύτως οικονομικό συμφέρον από αυτό. Πιστεύω όμως ότι για να προχωρήσει ο θεσμός πρέπει οι οδηγοί να στηρίξουν τις πραγματικές λέσχες dragster, το DRC και τη ΛΕ.Ν.Ο.Θ., γιατί μόνο αυτές μπορούν να προωθήσουν το άθλημα. Προσωπικά θα σεβαστώ την απόφαση όλων των οδηγών του DRC και της ΛΕΝΟΘ στις Σέρρες, απόφαση την οποία άλλωστε υποστηρίζω κι εγώ!

dragnews.gr: Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΓΑΡΗΣ: Σας ευχαριστώ κι εγώ.

 

dragnews.gr

Η. Βαθειάς