Νέα - News | Προετοιμάζεται Νέα Ελληνική Αποστολή στη Μάλτα!
20.09.04 

 

Για τρίτη φορά μέσα στο 2004 προετοιμάζεται Ελληνική Αποστολή σε αγώνα εκτός συνόρων. Οι επιτυχίες των Ζαφειριάδη, Μιχαηλίδη, Νεφραίμ και Παπαφιλίππου "έδειξαν το δρόμο" και στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Στις 15 - 17 Οκτωβρίου, λοιπόν και στον ημερήσιο αγώνα της MDRA σχεδιάζεται να συμμετάσχει η μεγαλύτερη ελληνική αποστολή μέχρι σήμερα!

Ποιοί απαρτίζουν την αποστολή αυτή; Εκτός από το Μάκη και το Φίλιππο, σοβαρό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ισχυρότατα αυτοκίνητα της Α3 και της ΒΑ καθώς και 4 - 5 πολύ δυνατές συμμετοχές από τις μοτοσυκλέτες! Άλλο ένα πολύ καλό νέο της τελευταίας στιγμής είναι ότι το παρόν μπορεί να δώσει και ο Δημήτρης Βασιλειάδης (Toyomad) με το μπλε Sierra V8 του Γιάννη Σαχανά!

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, η ουσία είναι ότι για τον κάθε Έλληνα αγωνιζόμενο, η συμμετοχή σε ένα τέτοιο αγώνα με μία τέτοια πίστα είναι πραγματική εμπειρία, πολύτιμη εμπειρία. Γιατί; Κατ' αρχήν γιατί μπορεί να διαπιστώσει τι χρόνους μπορεί να πετύχει με το όχημά του σε μία σωστά προετοιμασμένη πίστα και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα ασφαλή πίστα! Γιατί μπορεί να δει με τα μάτια του την οργάνωση της MDRA, να καταλάβει δηλαδή τι μπορούμε να πετύχουμε κι εμείς οι Έλληνες οδηγοί αν μείνουμε ενωμένοι και στηρίξουμε τις αγωνιστικές μας λέσχες. Για να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι πως γίνονται τα σωστά Burn Out. Για να εξασκηθούν και να καταλάβουν ότι είναι πολύ εύκολο να στήνονται από μόνοι τους στην εκκίνηση. Τέλος για να συνειδητοποιήσουν το σκοπό της ύπαρξης των δύο αγωνιστικών λεσχών, του DRC και της ΛΕ.Ν.Ο.Θ. και να εκτιμήσουν έτσι την προσπάθεια που έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα αυτές οι δύο λέσχες.

Ας μην κοροϊδευόμαστε! Οι δυνατές μηχανές μας θα κάνουν παλαβούς χρόνους στη Μάλτα! Η πίστα είναι από τις ασφαλέστερες στην Ευρώπη και με πολύ χαμηλούς χρόνους σε διάφορες κατηγορίες. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές ευρωπαϊκές ομάδες με Pro - Stock μηχανές κλείνουν την πίστα για να σετάρουν τα μοτέρ τους και να πετύχουν καλούς χρόνους.

Όσο για τα αυτοκίνητα, εκτός του ότι η κάθε συμμετοχή θα κατεβάσει εντυπωσιακά το προσωπικό της ρεκόρ, το κοινό μυστικό είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κατέβουμε κάτω από τα 7 δευτερόλεπτα και μάλιστα όχι με ένα αλλά με δύο αυτοκίνητα!

Τα νέα από την προετοιμασία των Μαλτέζων είναι εξίσου εντυπωσιακά! Πέρα από τις πολύ περισσότερες συμμετοχές και την καλύτερη προετοιμασία όλων των δυνατών τους εκπροσώπων, υπάρχει και ετοιμοπόλεμο σωληνωτό Rover Pro Mod με μοτέρ Hemi που κάνει εύκολα κάτω από 8 δεύτερα χωρίς τη χρήση νίτρου. Ο οδηγός τους δήλωσε ότι περιμένει τους πρωταθλητές μας και αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει και τα +500 άλογα νίτρο που φοράει! Πανέτοιμα είναι επίσης άλλα δύο ακόμα Ford με μεγάλα νιτράτα V8 μοτέρ. Και ας μην ξεχναμε οτι στη Μάλτα η μεθανόλη επιτρέπεται και χρησιμοποιείται πολύ, κάτι που οι Έλληνες αγωνιζόμενοι δεν μπορούν να εκμεταλευτούν αφού η μεθανόλη, στην Ελλαδίτσα μας, απαγορεύεται (μόνο στα αυτοκίνητα!!!!).

Την ελληνική αυτή αποστολή θα συνοδέψουν εκπρόσωποι των δύο αγωνιστικών λεσχών της χώρας μας, της ΛΕ.Ν.Ο.Θ. και του DRC, πολλοί φίλοι των ομάδων καθώς και πλήθος δημοσιογράφων!

Η MDRA επιθυμώντας να βοηθήσει κατά το δυνατό την αποστολή μας και παρ' ότι έχει δεσμεύσει τους οικονομικούς της πόρους στην ανάπτυξη και βελτίωση της πίστας της, προσφέρει 2500 ευρώ οικονομική βοήθεια για να καλύψει μέρος των εξόδων των ομάδων μας. Ένα δεύτερο σπουδαίο νέο είναι ότι ο εκδοτικός όμιλος της Option Press στηρίζει οικονομικά την αποστολή αυτή και προσφέρει τα έξοδα για τη μετάβαση των ομάδων μας από την Πάτρα στο Μπάρι και από το Μπάρι στην Πάτρα. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να βλέπουμε κινήσεις σαν κι αυτές και περιμένουμε κι άλλους χορηγούς να στηρίξουν οικονομικά αυτή την ελληνική προσπάθεια! Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει οικονομικά τις ελληνικές ομάδες, ας επικοινωνήσει με το dragnews.gr ή τη ΛΕΝΟΘ ή το DRC ή με κάποιον από τους αγωνιζόμενους.

Εμείς, το dragnews.gr θα είμαστε και πάλι εκεί, δίπλα στις ελληνικές ομάδες, βοηθώντας όσο μπορούμε ως χορηγοί επικοινωνίας και με μόνιμο στόχο μας την βελτίωση και την ανάδειξη του ελληνικού dragster! Για κάθε τι νεώτερο θα σας ενημερώνουμε.

 

dragnews.gr

H. Βαθειάς