Νέα - News | Πανέτοιμη η ελληνική αποστολή για Μάλτα - The Greek teams are ready for Malta!
08.10.04 

 

Μία εβδομάδα έμεινε μέχρι τον αγώνα της Μάλτας και την 3η ελληνική αποστολή για το 2004! Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη φετινή ελληνική αποστολή ήταν και πάλι στη Μάλτα, τον Ιούλιο όπου πρώτευσαν οι Μάκης Νεφραίμ και Φίλιππος Παπαφιλίππου και η δεύτερη τον Αύγουστο στο Hockenheim, όπου διακρίθηκαν και εντυπωσίασαν οι Αντώνης Ζαφειριάδης και Θόδωρος Μιχαηλίδης!

Ποια είναι λοιπόν τα τελευταία νέα ενόψει της αναχώρησης της μεγάλης ελληνικής αποστολής;

 

SUZUKI PRO STOCK
Ας ξεκινήσουμε με τον Σταύρο Σβραχνό και την ομάδα Cheetah Drag Team. Ο Σταύρος Σβραχνός δήλωσε πανέτοιμος για τον αγώνα και ενθουσιασμένος που θα δοκιμάσει το SUZUKI PRO STOCK του σε τέτοια πίστα. Θα χρειαστεί βέβαια προσαρμογή ακόμα και στο νέο τρόπο στησίματος και εκκίνησης (0,4 δευτερόλεπτα) όπου τα τρία κίτρινα φώτα ανάβουν ταυτόχρονα, αλλά θα έχει στη διάθεσή του ολόκληρη την Παρασκευή για ελεύθερα δοκιμαστικά!

Όταν τον ρωτήσαμε τι χρόνο ελπίζει να κάνει, αρκέστηκε να μας πει ότι επιθυμεί να κάνει ένα καλύτερο χρόνο από 8,270 που κατέχει και είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ (για αγώνες εντός Ελλάδας) και φυσικά μεγαλύτερη ταχύτητα εξόδου από το 259,37 που έχει πετύχει. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι εφ' όσον όλα πάνε καλά, το χαρτάκι του περάσματος θα έχει το 7 μπροστά...

Την ομάδα θα συνοδεύουν ο Παναγιώτης Γκούντης αλλά και οι Ανέστης και Κώστας Παπαδόπουλος, οι οποίοι τελικά δεν θα αγωνιστούν με το αυτοκίνητό τους αλλά θα βοηθήσουν το Σταύρο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

 

FORD CAPRI KILLER
Προχωράμε στον Νίκο Ζαμπαθά και το αυτοκίνητό του το Ford Capri Killer. Το Capri έχει εφοδιαστεί με καινούργιο σασμάν με σύστημα κλειδώματος transbrake και με καινούργια πίσω ελαστικά πολύ μαλακής γόμας. Το αυτοκίνητο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα αγωνιστεί σε 2 κατηγόριες στη Μάλτα.

Όπως μας αποκάλυψε ο Νίκος, στη δυνατή κατηγορία (με νίτρο) θα το τρέξει ο ίδιος ο Vince Rigoli που είναι εδώ και 2 ημέρες στη χώρα μας και κάνει όλες τις τελευταίες ρυθμίσεις στο σασί, στη μηχανή και στο πρόγραμμα.

Ο Vince Rigoli κατέχει στο πρωτάθλημα Αυστραλίας, το 3ον καλύτερο χρόνο στην κατηγορία 4 Cylinder RWD Race, με 8,251 δευτερόλεπτα και 161μ27 μίλια έξοδο ενώ η ομάδα του κατέχει πολλά ακόμα ρεκόρ σε διάφορες άλλες κατηγορίες.

Στη μικρότερη κατηγορία, χωρίς ψεκασμό νίτρου, θα το οδηγήσει ο Κώστας Κουτρουφίνης.

Ο στόχος της ομάδας του Νίκου RS500 είναι νούμερα αντάξια του πολύ καλού σασί. Μη ξεχνάτε ότι στη Μάλτα τα τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενα γαζώνουν αφού έχουν φτάσει να κάνουν χρόνους της τάξεως του 7,8 με 7,9, με τη βοήθεια βέβαια ψεκασμού μεγάλων ποσοτήτων νίτρου, 5αριων ημιαυτόματων σασμάν και 2260 cc κυβικών.

 

PONTIAC
Ο Μάκης Νεφραίμ έκανε τα πρώτα δοκιμαστικά στο αεροδρόμιο της Ξάνθης. Μάθαμε ότι η αίσθηση που είχε από τη 1η επαφή με το Pontiac ήταν απερίγραπτη. "Το αυτοκίνητο αυτό εκτός από πανέμορφο είναι και απίστευτα δυνατό και επιπλέον πάει "ευθεία", μας είπε! Ο Μάκης θα ακολουθήσει στρατηγική προσαρμογής στο καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά ως γνήσιος κοντράκιας, γνωρίζουμε ότι έχει ήδη εξασφαλίσει την τροχαλία και τα ζιγκλέρ νίτρων του ...7,4 καθώς επίσης και το know how της υποστήριξης της ομάδας των Drag Warriors. Άραγε φτάνουν αυτά για το Μάκη; Δεν ξέρουμε, ίσως ναι ίσως όχι (θυμηθείτε απλά ότι χτύπησε στα ίσια την κόντρα του τελικού με το Φίλιππο, στον 3ο αγώνα των Σερρών!). Πάντως στο αεροπλάνο, έχει κλείσει θέση και ένα πλήρες κιτ μεγαλύτερων ζιγκλέρ νίτρων καθώς επίσης και μεγαλύτερη τροχαλία πίεσης blower... Τι έχουνε να δουν τα μάτια μας...!

 

ROVER
Από το team των Drag Warriors μαθαίνουμε ότι προετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Στο Rover έχουν τοποθετηθεί καινούργια ελαστικά εμπρός και πίσω. Η μάσκα εμπρός επισκευάστηκε και από ότι μάθαμε το αμάξι τώρα δείχνει ακόμα πιο άγριο από πριν μετά από κάποιες αισθητικές παρεμβάσεις. Ο Φίλιππος μας είπε ότι πιστεύει σε καλό αποτέλεσμα και ότι θα ζητήσει το 120% από τον κινητήρα του αλλά δεν θέλησε να μας αποκαλύψει περισσότερα. Εμείς όμως ρωτήσαμε και μάθαμε για ένα στοίχημα που παίζει με κάποιους Άγγλους, σχετικά με το χρόνο που μπορεί να κάνει το ROVER σε καλή πίστα, στοίχημα που φυσικά ο Φίλιππος θέλει να το κερδίσει!

Στη θέση οδήγησης του Rover θα καθήσει και ο Νίκος RS500 αν το επιτρέψουν και οι συνθήκες του αγώνα καθώς επίσης και ο συναγωνισμός. Το Rover βέβαια είναι δύσκολο αυτοκίνητο στην οδήγησή του και τα πρώτα περάσματα του Νίκου θα είναι φυσικά αναγνωριστικά.

Επιπλέον ο Νίκος και ο Φίλιππος μας αποκάλυψαν ότι συνεργάζονται και αποφασίζουν από κοινού για τη στρατηγική του Rover και την πίεση που θα του ασκήσουν στον αγώνα. Πρόκειται για μια συνεργασία, οι λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Την αποστολή όπως έχουμε γράψει και παλιότερα, θα ακολουθήσουν πλήθος φίλων και μηχανικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κλίματος που επικρατεί είναι η συμμετοχή του Δημήτρη Βασιλειάδη Toyomad, ο οποίος θα συνοδεύσει την αποστολή με δικά του έξοδα για να βοηθήσει τις ομάδες με τις εξαιρετικές γνώσεις του.

Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι στην αποστολή θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της ΛΕ.Ν.Ο.Θ. κύριος Παναγιώτης Καλλιπολίτης, ο γνωστός αλυτάρχης μας ο κύριος Γιαννούδης ενώ το DRC θα εκπροσωπήσει στη Μάλτα ο κύριος Δημήτρης Βασιλειάδης.

Όλοι μας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα απέναντι στα πολύ δυνατά Μαλτέζικα. Φυσικά θα είμαστε σε επικοινωνία μέχρι την έναρξη του αγώνα αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού.

NEWS IN ENGLISH
Four Greek teams are headed to Malta to race at Hal-Far Raceway next weekend.

Stavros Svrahnos, supported by the Cheetah Drag Racing Team, who is Class 6 record holder with his Suzuki Pro Stock, will try to improve on his 8.270, hoping that he will return home with a seven-second pass.

The two-litre Ford Capri Killer of Nikos Zampathas will race in two different categories. Vince Rigoli, well known in the Australian Drag Racing Championship, will drive the Capri in the big class (with nitrous) and Costas Koutroufinis will drive it in another class, without the use of nitrous.

After running 8.6 with his V8 Ford Sierra, Makis Nefraim is going back to Malta with his new vehicle, the well-known Pontiac which ran a 7.4 at its last race to Malta. The Drag Warriors will support Makis in Malta. Although he did not say anything about his goals, we know that Makis will try to make a faster pass, since he is taking bigger Nos injectors and blower pulleys!

Filippos Papafilippou will run his five-speed Rover (right) which ran a 8,7 in its recent first race in Serres. Filippos and the Drag Warriors Team hope to make low seven-second passes in Malta.

Panagiotis Kallipolitis, President of LENOTH (Northern Greece Drag Racing Club) and Dimitris Vasileiadis, member of DRC (Southern Greece Drag Racing Club) will attend the race. A lot of friends and fans will escort our drag racers to Malta. We are all very happy that we are going to race at a great track again! We want to thank Anthony Borda, President of MDRA, very much for all his help to our teams! We are looking forward to meeting our friends in Malta.