Νέα - News | Προετοιμάζεται ο Μάκης Νεφραίμ - Nefraim Gets Ready for 2005.
12.02.05 

 

Μιλήσαμε με τον πρωταθλητή της Open για το 2004 Μάκη Νεφραίμ της ομάδας Forch Racing Team. Τον ρωτήσαμε για την προετοιμασία του καθώς και τα σχέδιά του για το 2005. Να τι μας είπε:

"Φέτος στην Open θα τρέξουν πολλά και δυνατά αυτοκίνητα. Το επίπεδο έχει ανέβει σαφέστατα και θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω επαγγελματικό. Έτσι η ομάδα μου κι εγώ προετοιμαζόμαστε σωστά δίνοντας έμφαση σε σασί, μοτέρ και μετάδοση! Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, το αυτοκίνητο το έχουμε λύσει όλο και το ψειρίζουμε στην κυριολεξία.

 

Δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη! Θέλουμε από τον πρώτο αγώνα να σπάσουμε το πανελλήνιο ρεκόρ. Το 2005 θα είμαστε πιο έτοιμοι και πιο γρήγοροι από κάθε άλλη φορά και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να κατακτήσουμε και πάλι το πρωτάθλημα."

Και συνεχίζει: "Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο του dragster να είναι κοντά μας φέτος και να μας παρακολουθεί σε όλους τους αγώνες. Τους καλούμε να έρθουν στα pits και να μας γνωρίσουν από κοντά, να μιλήσουν μαζί μας. Εμείς τους υποσχόμαστε έντονο συναγωνισμό και αγωνιστικά Σαββατοκύριακα γεμάτα αδρεναλίνη! Είμαστε σίγουροι ότι κανένας δεν θα μείνει δυσαρεστημένος.

 

Θέλω να ευχαριστήσω κατ' αρχήν την οικογένειά μου για τη συμπαράσταση της καθώς και την εταιρεία Forch και προσωπικά τον Κώστα Βαρδαλή για την οικονομική και όχι μόνο στήριξή του! Και φυσικά θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους φίλους που μας στηρίζουν!"

Φυσικά δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσαμε σε τι χρόνο σκοπεύει να κατέβει φέτος: "Εάν φέτος γίνει η πίστα που μας έχει υποσχεθεί η ΛΕΝΟΘ και το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών θα κατέβω σίγουρα κάτω από τα 8 δευτερόλεπτα" λέει ο Μάκης!

 

"Όσο για το εξωτερικό θα προσπαθήσω να αγγίξω το ξερό 7άρι! Το ρεκόρ Ελλάδας στα 18 μέτρα είναι 1,15 και είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών! Άρα στην Ελλάδα δεν μιλάμε πια για setup περισσότερης ιπποδύναμης αλλά για setup καταλληλότερου στησίματος για περιορισμό της απώλειας πρόσφυσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον τελευταίο αγώνα στις Σέρρες, δοκιμάζοντας μια ειδική γόμα, κατάφερα κι έκανα το εκπληκτικό 1,15 για τα πρώτα 18 μέτρα, μετά όμως όλο το υπόλοιπο πέρασμα ήταν ένα δευτερόλεπτο πάνω από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά! Εκνευρίστηκα πολύ και διέσχισα όλο το 400άρι με τα πόδια προσπαθώντας να καταλάβω τι ακριβώς γινόταν. Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι μετά τα πρώτα μέτρα, είχα αφήσει τα λάστιχα κάτω σε όλο το 400άρι! Είναι πολύ κρίμα να ματώνουμε και να φτιάχνουμε τα αγωνιστικά μας σε ευρωπαϊκά επίπεδα και να τρέχουμε σε τέτοιες πίστες. Και το ίδιο ισχύει βέβαια και για άλλες κατηγορίες όπως η Open στις μοτοσικλέτες κ.λπ."

 

Ολοκληρώνοντας τη μίνι αυτή συνέντευξη μας λέει: "Εύχομαι καλή δύναμη και καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους τους αγωνιζόμενους και τους φιλάθλους, με πολλά νέα ρεκόρ και μακριά από ατυχήματα!"

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΣΤΑ FORUMS ΜΑΣ

 


NEFRAIM GETS READY FOR 2005

Makis Nefraim is the champion for the Open Class of 2004 Greek Dragster Championship. We asked him about his plans for 2005. "Me and my team are preparing very carefully for next season" says Makis. "We plan to break the Greek Open record at the first drag race and we aim towards the 2005 championship as well. We are record holders of the best 18meters time in Greece. We did a 1,15 but the rest of the run is very slow because the track is not properly prepared! We plan to do 7,0 seconds passes In the European races that we will attend!" And he continues;

"This year will be a very hot year for the Greek Championship, especially in Open class. I hope that many people will come in every race to see all the Greek racers competing with each other! We promise hot racing weekends full of adrenaline! I wish the best to all the Greek racers and funs!

WRITE YOUR COMMENT