Νέα - News | Προκήρυξη Πρωταθλήματος Αγώνων Dragster Μοτοσυκλετών 2005.
09.03.05 

 

Ακολουθεί απόσπασμα από την προκήρυξη πρωταθλημάτων μοτοσυκλέτας 2005, που αφορά στο πρωτάθλημα αγώνων dragster μοτοσυκλετών. Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε στο site της ΕΘΕΑΜ στις 04.03.2005.

APΘPO 13ο

ΠPΩTAΘΛHMATA AΓΩNΩN DRAGSTER

Για τα Πρωταθλήματα Aγώνων Dragster θα γίνουν τέσσερις (4) αγώνες που αναφέρονται στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2005:
1. 23 - 24 Απριλίου Σέρρες
2. 14 - 15 Μαΐου Σέρρες
3. 11 - 12 Ιουνίου Σέρρες
4. 10 - 11 Σεπτεμβρίου Σέρρες

Oι κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται οι μοτοσυκλέτες, είναι οι εξής:
― Κατηγορία 1 MINI OPEN
― Κατηγορία 2 μέχρι 500 cc δίχρονες ή μέχρι 600 cc τετράχρονες
― Κατηγορία 3 - από 550 έως 750 cc τετράχρονες - τετρακύλινδρες ή από 750 έως 1400 cc τετράχρονες- δικύλινδρες
― Κατηγορία 4 – τετράχρονες street από 600 cc και άνω
― Κατηγορία 5 - από 750 cc και άνω τετράχρονες ή μέχρι 750 cc δίχρονες
― Κατηγορία 6 - Ελεύθερες (OPEN)

― Oι μοτοσυκλέτες κατηγορίας 1 είναι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούν ένα κινητήρα (κάρτερ) με ένα κύλινδρο μοτοποδηλάτου ή μοτοσυκλέτας έως 100 cc τετράχρονες, και 80 cc δίχρονες. Σε αυτές, το καύσιμο και το πλαίσιο είναι ελεύθερα, όπως επίσης επιτρέπεται να διαμορφωθεί ελεύθερα και ο κυβισμός.

― Oι μοτοσυκλέτες της κατηγορίας 2 είναι μοτοσυκλέτες με ατμοσφαιρικό κινητήρα. Το πλαίσιο και ο κινητήρας πρέπει να ανήκουν σε αναγνωρισμένη μοτοσυκλέτα ίδίου κατασκευαστή.

― Oι μοτοσυκλέτες της κατηγορίας 3 είναι μοτοσυκλέτες με ατμοσφαιρικό κινητήρα. Το πλαίσιο και ο κινητήρας πρέπει να ανήκουν σε αναγνωρισμένη μοτοσυκλέτα ίδιου κατασκευαστή. Τα ελαστικά είναι ελεύθερα. Οι ζάντες πρέπει να είναι μέχρι 6.25’.

― Oι μοτοσυκλέτες της κατηγορίας 4 είναι μοτοσυκλέτες αναγνωρισμένου κατασκευαστή, ατμοσφαιρικές, με χρήση συμβατικών ελαστικών (DOT), καύσιμα εμποτίου. ΑΠΑΓΟΤΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε μετατροπή σε οτιδήποτε κατασκευαστικό (μπλοκ, καρμπυρατέρ, injection, ηλεκτρικά κλπ) εκτός από εξάτμιση, ελατήρια ανάρτησης, ζιγκλέρ, βελόνες, φίλτρο αέρα. Απαγορεύονται επίσης wheel bars, ιμάντες χαμηλώματος, αυτόματο σαζμάν, φυγοκεντρικός συμπλέκτης. Εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε έλλειψη εξαρτημάτων ή μετατροπή κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης, τότε η μοτοσυκλέτα μεταφέρεται στην επόμενη κατηγορία. Προαιρετικά μπορούν να αφαιρεθούν καθρέπτες, φλας, πινακίδα με την βάση της. Τα εμπρός και πίσω φρένα πρέπει να καλύπτονται με ταινία.

― Oι μοτοσυκλέτες της κατηγορίας 5 είναι μοτοσυκλέτες με ατμοσφαιρικό ή υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Το πλαίσιο και ο κινητήρας πρέπει να ανήκουν σε αναγνωρισμένη μοτοσυκλέτα ίδιου κατασκευαστή και ίδιου τύπου και κυβικών. Απαγορεύεται η χρήση νίτρου και η ύπαρξη σχετικής εγκατάστασης σε υπερτροφοδοτούμενες μοτοσυκλέτες (turbo, supercharger). Επιτρέπεται μόνο σε ατμοσφαιρικές.

― Oι μοτοσυκλέτες της κατηγορίας 6 είναι μοτοσυκλέτες τελείως ελεύθερες.

Για να προσμετρήσει κάθε κατηγορία πρέπει να εκκινήσουν τουλάχιστον πέντε (5) αναβάτες. Σε περίπτωση που ορισμένες κατηγορίες δεν συγκεντρώσουν τον ελάχιστο αυτόν αριθμό αναβατών τότε ο αγώνας αυτός δεν θα προσμετρήσει γι’ αυτές τις κατηγορίες. H βαθμολογία γίνεται για κάθε κατηγορία ξεχωριστά. Για να θεωρηθούν ότι ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα κάθε κατηγορίας πρέπει να γίνουν και να μετρήσουν και οι τέσσερις (4) αγώνες που προκηρύχθηκαν. Για τον καταρτισμό του τελικού πίνακα των πρωταθλημάτων θα υπολογισθεί το σύνολο των βαθμών που πέτυχε κάθε αναβάτης από όλους τους προκηρυχθέντες αγώνες που συμμετείχε. Πρωταθλητής κάθε κατηγορίας ανακηρύσσεται ο αναβάτης που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των αναβατών της κατηγορίας αυτής.