Νέα - News | Φωτογραφίες από το εντυπωσιακό Nova!
21.03.05 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ NOVA

Η έναρξη των Ελληνικών αγώνων πλησιάζει και η αδρεναλίνη στο χώρο των ανθρώπων του dragster έχει χτυπήσει ήδη κόκκινο. Ένα μήνα πριν από το πρώτο αγώνα dragster, οι φήμες και το παρασκήνιο οργιάζουν. Το greekdragster.com κατάφερε σήμερα να πλησιάσει πολύ κοντά ένα πραγματικά απίστευτο αυτοκίνητο, το οποίο ετοιμάζεται πυρετωδώς στο στρατόπεδο των Drag Warriors.

Αν και η εντολή ήταν και είναι να παραμείνει το όλο project.....undercover, ύστερα από επίμονες ερωτήσεις των φίλων του site μας, αγωνιζομένων του χώρου αλλά και ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από τη Μάλτα, ζητήσαμε από το Νίκο Σιδέρη και τον Δημήτρη Ζαφείρη να μας αφήσουν να πάρουμε μια καλή γεύση του εκπληκτικού αυτού αυτοκινήτου.

Τα παιδιά από τη 1η στιγμή μας ξεκαθάρησαν ότι το αυτοκίνητο δεν έχει τελειώσει ακόμα και αυτό που βλέπουμε δεν είναι ακριβώς η τελική του μορφή, γι' αυτό και δεν έχουμε ακόμα ολοκληρωμένη συνολική φωτογραφία.

Το μοντέλο το οποίο χρησιμοποιούν προέρχεται από ένα καθαρόαιμο αμερικάνικο Pro-Modified Nova και στη τελική του μορφή το σχήμα του αυτοκινήτου θα μοιάζει πολύ με το ακόλουθο προσχέδιο!!!

Το σύνολο κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή με το σκεπτικό να χτυπήσει την κατηγορία Οπεν. Στόχος είναι το αυτοκίνητο να πετύχει νέο πανελλήνιο ρεκόρ και να κάνει τις πιο εντυπωσιακές εκκινήσεις οχήματος dragster που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Το σύνολο σε πλήρη ανάπτυξη θα είναι κοντά στα 1400 άλογα με δυνατότητα αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν να προστεθούν άλλα 300 άλογα δια... μαγείας. Μιλάμε βεβαίως, βεβαίως, για το μαγικό ζωμό του Αστερίξ (Νίκου Σιδέρη) και του Οβελίξ (Δημήτρη Ζαφείρη)... που δεν είναι τίποτα άλλο από "ακόμα ένα στάδιο νίτρων" στα δύο ήδη υπάρχοντα που έχει στη διάθεση του ο επίδοξος πιλότος!

Με το που αντικρύσει κάποιος το αμάξι θα εντυπωσιαστεί από το μέγεθος του. Το αυτοκίνητο είναι μακρύ (κοντά στα 5,8 μέτρα), ιδιαιτέρως φαρδύ και έχει το μεγαλύτερο μεταξόνιο αυτοκινήτου τύπου doorslammer που έχει έρθει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα (109 ίντσες)! Το σασί ξεχωρίζει από τη ποιότητα κατασκευής που διακρίνει τον καλύτερο ίσως κατασκευαστή σασί στην Ευρώπη, Andy Robinson αλλά και από το μοναδικό του δέσιμο που σου εμπνέει μια μοναδική αυτοπεπείθηση και σιγουριά.

Αυτό που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, είναι η εκπληκτική πίσω ρυθμιζόμενη αεροτομή από γνήσιο ανθρακόνημα που ήρθε κατευθείαν από Αμερική και μετασκευάστηκε από τους Drag Warriors, σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους, τα μακρυά πίσω ροδάκια-wheelie bars τύπου Pro-Mod, η μπλε ανοδιωμένη μπροστινή βάση-πλάκα του κινητήρα, το πολύ προσεγμένο εσωτερικό (καλύτερο από το σαλόνι του σπιτιού μας) και όπως ήταν φυσικό ο μυώδης Big Block Chevy που από όποια οπτική γωνία και να τον κοιτάξεις, ξεχειλίζει ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ αμερικάνικου Muscle Car!!

Μυστήριο παραμένει ακόμα και σήμερα σε όλους μας, ποιός θα οδηγήσει αυτό το τέρας τη φετινή χρονιά αν και υπάρχουν υποψίες και ενδείξεις για ένα μεγάλο "τιμόνι" του αθηναϊκού streetracing φίλο των Drag Warriors! Για εμάς, τους αγνούς φιλάθλους σημασία έχει ότι το συγκεκριμένο τέρας θα κοσμήσει τους Αθηναϊκούς και Βορειοελλαδίτικους αγώνες και θα αυξήσει κατακόρυφα τον συναγωνισμό!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ