Νέα - News | Νέα από τον Ηλία Ασπρα και τη Bullish Motor Racing!
28.03.05 

 

Στις 19-20 Μαρτίου, ο Ara Arslanian, ιδιοκτήτης-οδηγός της Bullish Motor Racing οδήγησε το νεο StreetGlow Solaras στον τελικό του NOPI Race Wars Phoenix στην πίστα Firebird για έβδομη φορά σε δέκα αγώνες, αρχίζοντας απο την έναρξη της τελευταίας χρονιάς. Παρόλο που δεν κατάφεραν να κερδίσουν το τρόπαιο υπερασπίζοντας τον τίτλο τους, ο Arslanian δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και είπε πως έχουν συλλέξει αρκετά στοιχεία από το νέο HKS 3.4L κινητήρα καθώς και το setup του twin Turbonetics turbocharger τα οποία θ' αποτελέσουν βάση για την περαιτέρω εξέλιξη του project.

Πιο συγκεκριμένα, Ο Arslanian ήρθε δεύτερος με χρόνο 7.04 sec και ταχύτητα εξόδου 202 mph. Το Solaras είχε προηγουμένως σημειώσει 7.31sec/190mph στον πρώτο προκριματικό αγώνα του Σαββάτου με τον νεο twin-turbo 3.4 L κινητήρα. Την Κυριακή, και ύστερα απο κάποιες ρυθμίσεις, ο Ara είχε σημειώσει 6.83sec/200mph στον πρώτο γύρο. Δυστυχώς, στο τελικό, ο Arslanian άφησε τον συμπλέκτη 0.78 δευτ νωρίτερα κάνοντας φάουλ και δίνοντας έτσι τη νίκη στον Matt Hartford. Το κοινό ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με την παρουσίαση του 2005 Bullish StreetGlow Solaras της κατηγορίας Pro Compact, καθώς και με το πρώτο Bullish Racing AEM Import Dragster στην κατηγορία Pro Extreme Compact.

Για το 2005, η Bullish βλέποντας τις εξελίξεις των ανταγωνιστών, έχει πραγματοποιήσει μια απο τις μεγαλύτερες βελτιωτικές αλλαγές που είχε να κάνει απο το ντεπούτο των Solaras το 2002. Σαν μέρος των νέων αλλαγών, η Bullish χρησιμοποιεί στο Solaras ενα καινούργιο Twin-Turbonetics turbocharger. Επιπλέον, ο 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας έχει αυξηθεί από 3.0 L σε 3.4 L με ένα νέο πακέτο HKS και υπολογίζεται να παράγει πάνω απο 1600 ίππους.

Όσ' αναφορά το νέο Bullish Racing AEM Import Dragster που θα συμμετέχει στην κατηγορία Pro Extreme Compact, φοράει ένα twin Turbonetics turbo 3.0 L 2JZ 6κύλινδρο (σε σειρά) κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει περίπου 1700 ίππους, και η ομάδα ευελπιστεί να κάνει πραγματικά ιστορικές επιδόσεις με το rail-based dragster. Επίσης, η ομάδα περιμένει ένα νέο 4τάχυτο GForce air shifted κιβώτιο και υπολογίζεται πως το dragster θα είναι έτοιμο μέσα στον επόμενο μήνα. Η Bullish παρέλαβε το καινούργιο Top Alcohol-based rail chassis dragster απο την C&F Racecars, τον ίδιο κατασκευαστή σασί που έφτιαξε τα δίδυμα σωληνωτά (σασί) Solaras της ομάδας.

Ο Ara Arslanian δήλωσε πως δεν ήταν αυτός ο εμπνευστής αυτού του προγράμματος dragster. "Αυτο οφείλεται αποκλειστικά στον εδώ και χρόνια βελτιωτή της ομάδας, Elias 'Loui' Aspras. Είναι τιμή μου που έχει εμπιστευτεί την ομάδα για να πραγματοποιήσει το ονειρό του, και εμένα με τα καθήκοντα οδηγού. Αυτό δείχνει για ακόμα μια φορά το πόσο ιδιαίτερα και ξεχωριστά μέλη στελεχώνουν αυτήν την ομάδα. Με την συνέχιση του προγράμματος ProRWD/Pro Compact StreetGlow Solara και την προσθήκη του Import Dragster, η Bullish Racing Team είναι έτοιμη για μια πολύ μεγάλη χρονιά".

Ευχαριστούμε πολύ τον Ηλία Ασπρα, τον Ara Arslanian και ολόκληρη την ομάδα της Bullish για την ενημέρωση και τους ευχόμαστε την καλύτερη δυνατή πορεία για την ομάδα τους και φέτος!

Το άρθρο αναδημοσιεύεται στο greekdragster.com μετά από άδεια από την ομάδα της Bullish Motor Racing.