Νέα - News | Συνέντευξη του Νίκου Λούκου σχετικά με τον 2ο αγώνα Dragster στις Σέρρες.
28.05.05 

 

Λίγες ημέρες μετά τον 2ο αγώνα dragster στις Σέρρες οι κύριοι Λούκος και Αλέπης ζήτησαν να μας μιλήσουν για τον αγώνα. Σας παραθέτουμε λοιπόν την συνέντευξη του κυρίου Λούκου και σύντομα ακολουθεί η συνέντευξη του κυρίου Αλέπη.

GD: Καλησπέρα σας κύριε Λούκο.

Νίκος Λούκος:
Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να μπω από την αρχή στην ουσία και να μιλήσω για το συμβάν της ακύρωσής μου στον τελικό. Εγώ πήγα απλά και στήθηκα στο φανάρι, τρέχω πάρα πολλά χρόνια και ξέρω πως δουλεύει. Ανάβει το prestage και μετά το stage, κλειδώνω και περιμένω. Ο Απέσσος, ο συναθλητής μου που τρέχαμε μαζί στον τελικό, δεν ήταν καν δίπλα μου, δεν είχε έρθει ακόμα κι εγώ τον περιμένω.

Το AX με τα λάστιχα που φοράει και με πίεση 5 psi αλλά και με την εμπειρία που έχω τόσα χρόνια, δεν τσουλάει με τίποτα, ούτε και αν το σπρώξεις. Ξαφνικά λοιπόν ανάβει το κόκκινο! Αναρωτιέμαι: Γίνεται να ανάψει κόκκινο σε κάποιον αγωνιζόμενο αν ο συναθλητής του δεν έχει έρθει καν δίπλα; Πείτε μου γίνεται αυτό; Και προχωράω τη σκέψη μου: Έστω λοιπόν ότι γίνεται. Με το που κοκκίνισα, ο αλυτάρχης του αγώνα (όχι ο Γιαννούδης, κάποιος άλλος δεν γνωρίζω το όνομά του) μου λέει κάνε πίσω και βγες.

GD: Προφανώς για να ξανακάνετε από την αρχή stage.

Νίκος Λούκος:
Ναι. Σημειώστε εδώ ότι αυτό μας το είχε πει και ο Καλλιπολίτης το Σάββατο στο briefing: "Υπάρχει και μία μαγκιά αν κλειδώσετε να κάνετε πίσω" μας είχε πει. Κάνω λοιπόν εγώ πίσω, τρία ολόκληρα αυτοκίνητα πίσω, έφτασα δηλαδή στο χώρο του burn out, σβήνουνε οι άσπρες λάμπες αλλά το κόκκινο μένει αναμένο! Εκεί δίπλα ήταν ο Γιαννούδης, κι ενώ κάτι του λέω και προχωράω προς τα εμπρός να στηθώ ξανά, ξαφνικά βλέπω τον Απέσσο να στήνεται στο φανάρι, να ανάβει πράσινο και να φεύγει! Χωρίς να περιμένει κι εμένα ο αλυτάρχης που μου είπε να κάνω πίσω και να στηθώ ξανά! Ρωτάω εγώ τι γίνεται ρε παιδιά και μου λένε είσαι άκυρος! Στην αρχή δεν το πίστευα και περίμενα να τον γυρίσουν πίσω για να δοθεί ξανά εκκίνηση.

Ο εκνευρισμός μου ήταν μεγάλος αλλά πιο μεγάλη ήταν η απορία μου για το αν αυτό που είχε γίνει ήταν πράγματι αλήθεια! Δεν το πίστευα, το καταλαβαίνετε; Μετά, αν και δεν το έχω κάνει ποτέ μου, τα πέταξα όλα και σηκώθηκα και έφυγα γιατί μου κατέστρεψαν τον αγώνα μου. Εγώ δεν πήγα για τους βαθμούς, αφού ήξερα από την αρχή ότι μόνο τρεις συμμετοχές θα υπήρχαν στην Α2 και άρα δεν θα μετρούσε βαθμολογικά ο αγώνας. Πήγα για να κάνω μερικά περάσματα για εμένα και τον κόσμο και για να κυνηγήσω και ένα καλύτερο χρόνο. Και είχα κάνει ήδη πανελλήνιο και ήθελα απλά στο τελευταίο πέρασμα να προσπαθήσω να κάνω κάτι καλύτερο κυρίως για τον κόσμο!

Αν έχεις προσέξει, και μόνος μου όταν τρέχω, ποτέ δεν πάω σιγά γιατί θέλω να ευχαριστηθεί ο κόσμος! Υπάρχει κόσμος που έρχεται και για μένα. Αυτόν λοιπόν τον κόσμο εγώ τον σέβομαι και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τον ευχαριστήσω.

Έχω λοιπόν τις εξής απορίες: Έχει ανάψει το κόκκινο. Όταν βγεις και ξεκλειδώσεις με υπόδειξη του Καλλιπολίτη στο briefing και του Αλυτάρχη στον αγώνα τι γίνεται; Υπάρχει κάποιος που το σβήνει το κόκκινο; Υπάρχει κάποιος που το άναψε; Μήπως υπάρχει δηλαδή ο δόλος; Αναρωτιέμαι! Και από τη στιγμή που ο Καλλιπολίτης μας είχε πει ότι μπορούμε να ξεκλειδώσουμε, γιατί όταν έκανα πίσω δεν έσβησε το κόκκινο; Πέρα όμως και από το κόκκινο και την ακύρωση σημασία έχει ότι εμένα δεν μου έδωσε κανένας καμία εξήγηση, απλά μου είπαν ότι ήμουν κόκκινος, κι εγώ έφυγα από εκεί σκασμένος από τη στενοχώρια μου.

Πιο μετά, μου είπαν από το βαν ότι δεν βλέπουν το κόκκινο και ότι πρέπει να δώσει σήμα ο αλυτάρχης. Ο αλυτάρχης όμως μου είχε πει κάνε πίσω! Άρα είχε δει ότι κοκκίνισα και ξεκίνησε τη διαδικασία να με ξεκλειδώσει για να στηθώ ξανά. Αλλιώς θα μπορούσε να μου πει είσαι άκυρος και τίποτε παραπάνω. Γιατί λοιπόν δεν έσβησε το κόκκινο; Γιατί δεν με περίμεναν να ξαναστηθώ;

GD: Τελικά τι πιστεύετε ότι έγινε;

Νίκος Λούκος:
Πιστεύω ότι ή υπήρχε δόλος ή υπήρξε ανοργανωσιά. Έστω λοιπόν ότι δεν υπήρχε δόλος. Και έστω ότι ο αλυτάρχης δεν είπε στους χρονομέτρες να σβήσουν το κόκκινο. Και έστω ότι οι χρονομέτρες από μόνοι τους έδωσαν GO στον Απέσσο. Γιατί ο αλυτάρχης, αφού μου είπε να κάνω πίσω για να στηθώ ξανά, δεν αποκατέστησε την τάξη; Έπρεπε να γυρίσει πίσω τον συναθλητή μου και να μας στήσει από την αρχή. Έχει γίνει και στο παρελθόν πολλές φορές. Γιατί δεν το έκανε; Και φυσικά δηλώνω ότι δεν έχω και κανένα πρόβλημα με τον άλλον τον αγωνιζόμενο! Λέω ξανά ότι αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι ότι κανένας δεν μου έδωσε κάποια εξήγηση.

GD: Τι περιμένετε τώρα να γίνει; Τι θα θέλατε;

Νίκος Λούκος:
Περιμένω να αποκαταστήσουν το όνομά μου. Δεν θέλω ούτε κύπελλα ούτε τίποτα. Απλά ας βγουν να πουν ότι ξέρετε ρε παιδιά, κάναμε λάθος και τίποτε άλλο! Εμένα με τη συμπεριφορά τους αυτή με σκάσανε! Δεν έχω συμπεριφερθεί ποτέ ξανά έτσι στη ζωή μου! Σας μιλάω ειλικρινά ότι με κάνανε και ένοιωσα ένα τίποτα! Έσκασα και τα πέταξα όλα και έφυγα! Ποιος; Εγώ που δεν έχω δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα!

Να προσθέσω και κάτι άλλο: Μου λέει ο Καλλιπολίτης ότι τα χρονόμετρα δεν κάνουν λάθος. Του λέω λοιπόν να μου δώσει ένα χαρτί που να λέει ότι τα όργανα δεν κάνουν λάθος και μετά να τα κοιτάξουμε. Δεν μου έδωσε καμία απάντηση! Είμαστε σοβαροί; Τα computer δεν κάνουν λάθος; Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάποιο λάθος; Δεν έχουν ξαναγυρίσει ποτέ να στηθούν ξανά αυτοκίνητα στο παρελθόν; Και το θέμα είναι, επαναλαμβάνω, ότι εγώ κοκκίνισα ενώ ήμουν μόνος μου στο stage. Ο άλλος έκανε ακόμα burnout!

Σημασία έχει ότι είμαι από τους πιο παλιούς αγωνιζόμενους, τρέχω μια ζωή ακόμα και μόνος μου, ακόμα και αν δεν τρέχω ανεβαίνω επάνω να δω τους φίλους μου και μου φερθήκανε σαν να είμαι ο κανένας, με γράψανε κανονικά, δεν μου δώσανε καμία εξήγηση και στερήσανε από τον κόσμο και άλλο ένα πανελλήνιο!

Το όλο σκηνικό το έχει δει πολύς κόσμος, σας περιγράφω το γεγονός ακριβώς όπως έγινε και περιμένω εξηγήσεις. Έστω ας παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος, μου φτάνει αυτό! Εγώ αν κοκκίνιζα θα το παραδεχόμουν. Αλλά ήμουν μόνος μου και ούτε καν είχα ανεβάσει στροφές αφού περίμενα το άλλο αυτοκίνητο να έρθει!

Λυπάμαι πολύ αλλά, μέχρι να αποκαταστήσουν το όνομα την τιμή και την υπόληψή μου, μέχρι να αλλάξει στάση και συμπεριφορά η ΛΕΝΟΘ, εγώ δεν πρόκειται να τρέξω ξανά. Οι άνθρωποι είναι αναξιόπιστοι!

GD: Σας ευχαριστούμε.

Νίκος Λούκος:
Σας ευχαριστώ κι εγώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ - COMMENT ON THIS ARTICLE