Νέα - News | Συνέντευξη με τον Keith Bartlett - Interview with Keith Bartlett.
16.01.06 

 

Keith Bartlett

Interview ©Eurodragster.com
Η συνέντευξη αναδημοσιεύεται μετά από άδεια, από το Eurodragster.com

Το Eurodragster.com βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει με τον promoter του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος FIA και FIM/UEM και ιδιοκτήτη της πίστας Santa Pod, Keith Bartlett. Ρωτήσαμε το Keith για το 2006 και τα μελλοντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τις εξελίξεις στη Santa Pod κ.α.

Eurodragster.com: Αρχικά, θα μπορούσατε να μας ξεκαθαρίσετε, μία και καλή, αν ο πρώτος αγώνας για το 2006 θα πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν;

Keith Bartlett: Η πίστα στο Μπαχρέιν δεν πήρε άδεια βαθμού Α από την FIA κι έτσι είναι εκτός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Eurodragster.com: Σας ευχαριστούμε, αυτή η είδηση ελπίζουμε να θέσει ένα τέρμα στα emails και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε! Έτσι, μας πέστε για τα πρωταθλήματα του 2006.

Keith Bartlett: Προχωράμε σε σημαντικές αλλαγές το 2006. Πρέπει να προσπαθήσουμε να θέσουμε και τα πρωταθλήματα και την υποδομή σε υψηλότερο επίπεδο. Τα πρωταθλήματα έχουν αυξηθεί από άποψη αριθμών οχημάτων, ασφαλείας αλλά και αλληλοκατανόησης μεταξύ των διαφορετικών πιστών. Επιτυγχάνουμε γρήγορα τους στόχους μας σε αριθμούς συμμετοχών. Για το 2006, αναμένουμε δέκα ή δώδεκα συμμετέχοντες με Top Fuel σε κάθε γύρο, η κλάση Pro Mod είναι υγιής, και λογικά το ίδιο αναμένουμε και για την κλάση Top Methanol Dragster.

Ατονούμε όμως από πλευράς εμπορικής αύξησης των πρωταθλημάτων. Πρέπει να φέρουμε στο πρωτάθλημα νέες πίστες και νέες χώρες. Πρέπει να επεκταθούμε σε νέες αγορές - πρέπει τώρα να έχουμε ένα προϊόν αρκετά ισχυρό ώστε προσελκύσει το σωστό επίπεδο εταιρικών χορηγών. Χρειαζόμαστε περισσότερες πίστες, καλύτερο "πακέτο" τηλεόρασης και έπειτα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε οικονομικά τις ομάδες για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το πρωτάθλημα, δηλαδή να ασχοληθούν με αυτό ημι-επαγγελματικά.

Χρειαζόμαστε περισσότερους αγώνες και μόνο όταν υπάρχει η σωστή ισορροπία των αγορών στο σημείο που συνδέεται με ισχυρή τηλεόραση και ισχυρές συμμετοχές σε όλες τις κλάσεις θα προσελκύσουμε το επίπεδο χορηγιών που χρειαζόμαστε. Θα ήταν εύκολο να βγούμε και να το πουλήσουμε φθηνότερα, αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο και έπειτα να αναμένεις αύξηση.

Eurodragster.com: Μιλήστε μας για τα ζητήματα υποδομής.

Keith Bartlett: Έχω μιλήσει για τα θέματα υποδομής καθώς και την ανάγκη να αρχίσει τώρα το χτίσιμό της, εάν πρόκειται να επιτύχουμε τους επόμενους στόχους. Χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης, του ειδικού προσωπικού, και της δυνατότητας να χειριστούμε και να αναπτύξουμε νέες επιχειρήσεις. Μεταξύ 12 Σεπτεμβρίου και 25 Δεκεμβρίου ήμουν στην Αγγλία για δεκαοχτώ ημέρες όπου συζήτησα για νέες πίστες και πιθανούς εμπορικούς συνεργάτες.

Eurodragster.com: Με ποιες χώρες μιλάτε;

Keith Bartlett: Στοχεύω στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ουγγαρία. Σκέφτομαι επίσης την ιδέα ενός αρχικού αγώνα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής (Μάρτιος 2007). Το Kumnadaras στην Ουγγαρία έχει υποβάλει αίτηση για έναν πρωταθληματικό αγώνα UEM και εάν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τα εμπορικά στοιχεία αυτού του αγώνα, αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί δύο εβδομάδες μετά από τον κύριο αγώνα. Επιπλέον μόλις άρχισα μαζί τους τις διαπραγματεύσεις ώστε να είμαι σε θέση να κρατήσω τους αγώνες πρωταθλήματος και της FIA και FIM/UEM το 2007. Αυτό υπόκειται στην ασφάλεια αλλά και σε άλλους ελέγχους. Διαθέτουν τσιμεντένια επιφάνεια και προστατευτικά κιγκλιδώματα, χρειάζεται να βελτιωθούν σε άλλους τομείς. Έχω συζητήσει επίσης με δύο ή τρία συμβαλλόμενα μέρη στην Ελλάδα. Υπάρχει η δυνατότητα για ένα διεθνές γεγονός στην Ελλάδα στο κοντινό μέλλον.

Eurodragster.com: Ας επιστρέψουμε στα δικά μας, προγραμματίζεται ανακατασκευή της επιφάνειας της πίστας;

Keith Bartlett: Σκοπεύουμε να ανακατασκευάσουμε - επεξεργαστούμε την πίστα μέσα στους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες. Πιθανότατα να επεξεργαστούμε τα πρώτα εκατό πόδια πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, αυτό όμως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Eurodragster.com: Η Santa Pod φαίνεται να είναι ανερχόμενη βιομηχανία.

Keith Bartlett: Οι πρωταθληματικοί αγώνες FIA πάνε πολύ καλά και είναι πολύ βιώσιμοι. Οι αγώνες Bug Jam and Ultimate Street Car δεν φτάνουν πλέον για να κρατούν τη Santa Pod ανοικτή για το υπόλοιπο του έτους. Οι αγώνες της FIA και άλλες δραστηριότητες συνεισφέρουν μέγιστα στο γενικό εισόδημα. Συνεχίζουμε τις βελτιώσεις που έχουμε ξεκινήσει με περισσότερες τουαλέτες, διαμόρφωση των pits και κατασκευή μεγαλύτερων εξέδρων για τους επισήμους.

Eurodragster.com: Βγήκε κάτι θετικό από την επίσκεψη του John Force's το Δεκέμβριο;

Keith Bartlett: Είπαμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα με τον John. Ανανέωσα επίσης τη σχέση μου με τον Firkins Bruce της Castrol. Συζητάμε να φέρουμε τον John και την ομάδα του για να αγωνιστούν στην Ευρώπη. Το πρόβλημα είναι να βρεθεί ένα κενό στο ημερολόγιο του John. Τα χρήματα και το αυτοκίνητο δεν είναι το πρόβλημα, τα προγράμματα είναι το πρόβλημα. Πιθανότατα λοιπόν ο John θα βρεθεί στην Ευρώπη μέσα στο επόμενα ένα - δύο έτη και είμαι αποφασισμένος η Santa Pod να είναι ένα από τα μέρη που θα τον φιλοξενήσει.

Eurodragster.com: Άρα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για πολλά πράγματα στο άμεσο μέλλον;

Keith Bartlett: Πιστεύω ότι το 2006 και το 2007 θα είναι οι πιο ενδιαφέρουσες και υποσχόμενες χρονιές εδώ και πολλά χρόνια, αρκεί να προλάβουμε να υλοποιήσουμε τόσους πολλούς στόχους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα! Προσωπικά σκέφτομαι ότι ίσως είναι απίθανο όλα αυτά να υλοποιηθούν άμεσα. Όμως έστω και ένα τριάντα τοις εκατό να πραγματοποιηθεί, αυτό θα είναι μια τεράστια ώθηση για το ευρωπαϊκό drag racing!

Eurodragster.com: Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας Keith.