Νέα - News | Επιστολή - Απάντηση της ΕΘΕΑ - ΕΘΕΑΜ - ΕΛΠΑ.
28.06.06 

 

Από τη ΛΕΝΟΕ λάβαμε την ακόλουθη επιστολή - απάντηση της ΕΛΠΑ (ΕΘΕΑ - ΕΘΕΑΜ) προς τη ΛΕΝΟΕ.

ΕΛΠΑ - ΕΘΕΑ - ΕΘΕΑΜ

Προς ΛΕ.Ν.Ο.Ε.

Θέμα: Επιστολή σας με τίτλο: ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝ. DRAGSTER

Κύριοι
Σε απάντηση της από 20/06/2006 επιστολής σας, παρακαλούμε σημειώσατε κατά παράγραφο τα εξής:
Παρά τις σύντομες και προς όλες τις κατευθύνσεις ενέργειες από πλευράς ΕΘ.Ε.Α. & ΕΘ.Ε.Α.Μ. της Ε.Λ.Π.Α., σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Triad Κο Μιχ. Κουκλάκη και λόγω της παρελκυστικής τακτικής των διαφόρων φορέων της πολιτείας που εμπλέκονται με την διαχείριση των χώρων του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, δεν κατέστη δυνατή η λήψη άδειας λειτουργίας για την τέλεση αγώνων. Κατά συνέπεια οι όποιες αναβολές δεν προέκυψαν από ολιγωρία της διοργανώτριας λέσχης ΑΛΕΜ, που συνεργάζεται με τον Κο. Κουκλάκη.

Σε ότι αφορά το promotion των αγώνων dragster στη Νότιο Ελλάδα, είναι ζήτημα που αφορά τη Λέσχη ΑΛΕΜ και όχι την ΕΘ.Ε.Α. & ΕΘ.Ε.Α.Μ. της Ε.Λ.Π.Α., εντούτοις, οι ΕΘ.Ε.Α. & ΕΘ.Ε.Α.Μ., καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την ολοκλήρωση των προκηρυγμένων τίτλων, των αγώνων dragster, όπως κάνουν για τους αγώνες κάθε προκηρυγμένου τίτλου.

Σε ότι αφορά την καταβολή χρηματικών επάθλων που κάποιος τρίτος προκηρύσσει και ο τρόπος απόδοσής τους προς τους δικαιούχους δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο με το οποίο η ΕΘ.Ε.Α. και η ΕΘ.Ε.Α.Μ. μπορούν να εμπλακούν. Τούτο όμως λαμβάνεται σοβαρά υπόψη όταν κρίνεται η αξιοπιστία της Λέσχης και του Promoter.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Άδεια Τέλεσης ενός αγώνα εκδίδεται από το ΑΕΑ/ Δ/ση Τροχαίας μετά από σύμφωνη γνώμη της Ε.Λ.Π.Α. και με την προϋπόθεση ότι ο χώρος που θα τελεστεί ο αγώνας διαθέτει Νόμιμη Άδεια Λειτουργίας. Σε ότι αφορά τις όποιες προτάσεις για ανάληψη διοργανώσεων αγώνων Dragster, η Iron Team ουδέποτε ζήτησε να διοργανώσει αγώνα, ενώ το DRC δεν διαθέτει εμπειρία διοργανώσεων. Σε ότι αφορά την όποια Κυβερνητική παρέμβαση για την χρήση του Ελληνικού, όλοι είδαμε στις τηλεοράσεις τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κο Γ. Σουφλιά να κάνει σχετικές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των κατοίκων και των ΟΤΑ της περιοχής περί απαγόρευσης της χρήσεως του χώρου. 

Σε ότι αφορά την διεξαγωγή των δύο αγώνων που έχουν αναβληθεί, η ΕΘ.Ε.Α. & ΕΘ.Ε.Α.Μ. θα μελετήσουν την σχετική πρόταση σας και θα απαντήσουν σχετικά.

Η ΕΘ.Ε.Α & ΕΘ.Ε.Α.Μ. της Ε.Λ.Π.Α. δεν μπορούν να παρέμβουν στις εμπορικές σχέσεις οργανωτών και promoters, εκτός εάν υπάρχουν ειδικοί λόγοι. Το ίδιο δε αφορά και την εταιρεία Triad και τον οργανωτή αγώνων Dragsters.
Κλείνοντας θα θέλαμε και εμείς να επισημάνουμε την ανάγκη λειτουργίας μόνιμων χώρων για αγώνες dragster ώστε να αποφεύγονται τα street races και οι κόντρες και να σταματήσει να χύνεται άλλο αίμα στην άσφαλτο, πλην όμως αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα και λίαν περίπλοκο, με το οποίο η Διοίκηση της Ε.Λ.Π.Α. ασχολείται επί μονίμου βάσεως.

Αλέξανδρος Μανιατόπουλος                                                  Άγγελος Μπαβέλας
Αντιπρόεδρος Ε.Λ.Π.Α.                                                          Πρόεδρος ΕΘ.Ε.Α.Μ.- Ε.Λ.Π.Α.