Νέα - News | Δ.Τ. ΛΕΝΟΕ: 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου ο 1ος Αγώνας Dragster 2007!
17.03.07 

 

ΛΕΝΟΕ

Δελτίο Τύπου ΛΕΝΟΕ, Σάββατο 17 Μαρτίου 2007

Θέμα: Τελευταίες εξελίξεις και γεγονότα στο χώρο του Dragster.

Γεγονός 1ο:
Προχωράμε κανονικά για το 1ο πρωταθληματικό αγώνα dragster για το 2007 στις Σέρρες. Πολύ σύντομα θα έχετε το έντυπο συμμετοχής και περαιτέρω ενημέρωση.

Γεγονός 2ο:
Η ΕΘΕΑ θα συνεδριάσει την ακόλουθη Τρίτη 20 Μαρτίου 2007 το απόγευμα και πρώτο θέμα της συνεδρίασης θα είναι ο τελικός καθορισμός και η προκήρυξη του πρωταθλήματος dragster για το 2007.
Ο κύριος Αντώνης Παρταλιός, άνθρωπος εξαίρετος με τεράστια πείρα γύρω από τα μηχανοκίνητα σπορ και για τον οποίο όλο το Δ.Σ. της ΛΕΝΟΕ χαιρετίζει την ανάμιξη του στο χώρο, μας διαβεβαίωσε ότι θα μας ενημερώσει κατευθείαν με το που βγει το πρόγραμμα τη Τρίτη το απόγευμα.

Γεγονός 3ο:
Ο κύριος Μανιατόπουλος, πρόεδρος ΕΘΕΑ, ο κύριος Μπαβέλας, πρόεδρος ΕΘΕΑΜ, ο κύριος Γκουρτσούλης, ο κύριος Παρταλιός και ο κύριος Κωνσταντινίδης δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία απολύτως αντίρρηση στο να γίνει ο 1ος αγώνας στις Σέρρες στις 31 Μαρτίου – 01 Απριλίου. Μάλιστα για του λόγου το αληθές μας πληροφόρησαν ότι η ΕΛΠΑ / ΕΘΕΑ έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που χρειάζονται με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης για την εξασφάλιση του αγώνα.
Συνεπώς πάμε για αγώνα σε δύο εβδομάδες.

Γεγονός 4ο:
Δια στόματος κυρίου Μανιατόπουλου πληροφορηθήκαμε με απόλυτη εγκυρότητα ότι υπάρχουν 3 ημερομηνίες για το Ελληνικό για το 2007. Υπάρχουν ήδη οι ημερομηνίες 14-15 Απριλίου, 09-10 Ιουνίου και 20-21 Οκτωβρίου (ημερομηνίες για τις οποίες ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ποτέ δεν ερωτηθήκαμε) υπό ορισμένες προϋποθέσεις οι οποίες θα συζητηθούν αργότερα, προφανώς αυτή τη Τρίτη λοιπόν στην ΕΘΕΑ. Οι ημερομηνίες αυτές υπάρχουν για την ΕΛΠΑ και δεν έχει καθοριστεί ακόμα η λέσχη με την οποία θα συνεργαστεί ο promoter για να κάνει αυτούς τους αγώνες. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι οι ημερομηνίες αυτές δεν αλλάζουν.
Συνεπώς αν οι αγώνες στο Ελληνικό προχωρήσουν, πάμε για το 2ο πρωταθληματικό αγώνα σε δύο εβδομάδες μετά το 1ο αγώνα στις Σέρρες, πράγμα δύσκολο αλλά καθ’ όλα εφικτό. Η ΛΕΝΟΕ έχει ήδη βολιδοσκοπήσει τη κατάσταση ερχόμενη σε άμεση επαφή με τους αγωνιζόμενους, οι οποίοι δηλώνουν ότι το μεταξύ διάστημα των 2 εβδομάδων είναι μικρό αλλά θα αντεπεξέλθουν.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω θέλουμε να ενημερώσουμε ΑΠΑΝΤΕΣ ότι η ΛΕΝΟΕ εκπροσωπεί το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ στο dragster. Η ΛΕΝΟΕ έχει τις πλέον αγαθές προθέσεις για πρόοδο και ευημερία και χαιρετίζει τις προσπάθειες της ΕΛΠΑ – ΕΘΕΑ για εξεύρεση εναλλακτικών τόπων διεξαγωγής αγώνων. Σαφέστατα και θα στηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται για το Ελληνικό, γιατί οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι που αποτελούν τη ΛΕΝΟΕ θέλουν και αγώνες στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ.

Όμως όπως εμείς αναγνωρίζουμε τη πείρα, το κύρος, τη γνώση και τις αγαθές προθέσεις ορισμένων παραγόντων τις ΕΘΕΑ στα διάφορα θέματα αγώνων, έτσι και η ΕΘΕΑ πρέπει να αναγνωρίσει τη διαφορετικότητα του dragster και τη τεράστια εμπειρία των ανθρώπων που αποτελούν το Δ.Σ. και την ομάδα διοργάνωσης της ΛΕΝΟΕ.

Π.χ. συζητάτε για αγώνες υπό προϋποθέσεις στο Ελληνικό και ποτέ δεν ζήτησε κανείς τη γνώμη μας για τις ημερομηνίες.
Επίσης, μαθαίνουμε χτες ανεπίσημα από τον υποψήφιο promoter των αγώνων στο Ελληνικό, ότι οι προϋποθέσεις αφορούν το γεγονός του οριστικού κλεισίματος του χώρου στις 2:30 με 3:00 το μεσημέρι χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επανέναρξης το απόγευμα.
Λύση στο πρόβλημα εύκολη, επιπόλαιη και αυθαίρετη που προτάθηκε; Θα βάλουμε ένα πλαφόν στις συμμετοχές και όποιος προλάβει το Κύριο είδε. Άμα βάλετε πλαφόν στις συμμετοχές είναι σαν να ανακοινώνετε τον επιτάφιο του αγώνα, πολύ περισσότερο δε αν το θεωρείτε και φυσιολογικό, προκαλώντας τη νοημοσύνη των αγωνιζομένων. Με μια 2η σκέψη βρέθηκε σωστή λύση, δηλαδή οι αγώνες στο Ελληνικό να γίνουν τριήμεροι, όπως στο εξωτερικό. Να έχουν τελειώσει όλα τα διαδικαστικά και οι τεχνικοί έλεγχοι μέχρι τη Παρασκευή το βράδυ, ώστε με καθαρό μυαλό όλοι να συμβάλουν στην ολοκλήρωση του αγώνα το Σάββατο και τη Κυριακή το πρωί.
Μαθαίνουμε χτες επίσης ότι η λέσχη διοργάνωσης του αγώνα θα είναι η ΑΛΕΜ του κύριου Χατζημιχάλη. Πως η λέσχη που θα διοργανώσει τον αγώνα είναι η ΑΛΕΜ, αφού η επίσημη και ΕΓΚΥΡΗ θέση της ΕΛΠΑ – ΕΘΕΑ είναι ότι όλα αυτά θα συζητηθούν την επόμενη Τρίτη το απόγευμα; Το Δ.Σ. της ΛΕΝΟΕ δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση, αλλά μήπως θα ήταν φρόνιμο και σωστό για ένα καλό αγώνα να υπάρξει συνδιοργάνωση με τη ΛΕΝΟΕ που είναι και ο παράγοντας αυτός που καθορίζει αν ένας αγώνας θα είναι επιτυχής ή όχι;

Με λίγα λόγια για να μη μακρηγορούμε, γνωρίζουμε το άθλημα αυτό καλύτερα από τον καθένα στη χώρα τούτη και έχουμε ΛΑΒΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ να προασπίσουμε τη πρόοδο στο σπορ μας με ξεκάθαρο τρόπο, με διαφάνεια και με τιμιότητα. Όπως ξαναδηλώσαμε επίσημα σε προηγούμενο δελτίο τύπου έχουμε διάθεση να παραβλέψουμε και να διαγράψουμε ατοπήματα του παρελθόντος και να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουμε ότι αφορά το καλό τους σπορ μας. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι προτετελεσμένες αποφάσεις δεν θα τις δεχτούμε.

Στους αγωνιζόμενους που μας εμπιστεύτηκαν και που μας συμβουλεύονται σε καθημερινή βάση, δηλώνουμε ότι έχουμε τα μέσα, το τρόπο και το σθένος να προασπίσουμε τα δίκαια του dragster. Έχουμε φωνή, έχουμε γνώση, γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις, μπορούμε αν χρειαστεί να πλησιάσουμε και να ενημερώσουμε το επίσημο Κράτος σε πρώτο πρόσωπο και να ζητήσουμε τη συνδρομή του, μπορούμε να εκφράσουμε και να συντάξουμε άνετα οποιοδήποτε κείμενο στα αγγλικά και να απευθυνθούμε απευθείας εκτός συνόρων στην FIA – FIM.

Σε αυτά που ακούμε τη τελευταία εβδομάδα περί αγωνιστικών κινητοποιήσεων, η ΛΕΝΟΕ δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν επικροτεί πράξεις μποϊκοταρίσματος μεγάλων Εθνικών αγώνων. Λαμβάνουμε μηνύματα, πλέον σε καθημερινή βάση, από μεγάλη μερίδα αγωνιζομένων μηχανικών και φιλάθλων ότι δεν θα αφήσουν το τάδε ράλι να εκκινήσει. Λαμβάνουμε μηνύματα ότι θα μπλοκάρουν τη τάδε διαδρομή, ότι θα φωνάξουν τα κανάλια και τα περιοδικά......
Λαμβάνουμε μηνύματα που φαίνεται εμφανέστατα η απογοήτευση και η έλλειψη πλέον υπομονής. Ο κόσμος είναι εξοργισμένος και αναρωτιέται αν η υποδομή μιας ολόκληρης χώρας είναι μόνο ένα διεθνές ράλι.....

Εμείς πιστεύουμε ότι με την ενασχόληση του κύριου Παρταλιού και με τη διάθεση που έχει δείξει η ΕΘΕΑ τουλάχιστον τις τελευταίες μέρες, όλα αυτά τα ανωτέρω είναι άτομα και άστοχα, γιατί και καλή διάθεση και όρεξη υπάρχει. Πρέπει επίσης να ενημερώσουμε τα μέλη, τους αγωνιζόμενους και τους φιλάθλους ότι ευθυνόμαστε και εμείς σε κάποιο βαθμό διότι επιτρέψαμε στη παλιά διοίκηση της ΛΕΝΟΘ να αφήσει πολύ χρόνο να πάει χαμένος.

Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι η συνεδρίαση της ΕΘΕΑ τη Τρίτη, μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να βγάλει.

Επίσης θέλοντας να κλείσουμε εδώ αυτό το μακροσκελές Δελτίο Τύπου προτείνουμε το τελικό πρόγραμμα προς επικύρωση από την ΕΘΕΑ στη συνεδρίαση της Τρίτης:

1. 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου, Σέρρες ΛΕΝΟΕ
2. 14, 15 Απριλίου, Ελληνικό
3. 19, 20 Μαΐου, Πολύκαστρο συνδιοργάνωση ΛΕΜΑΚ / ΛΕΝΟΕ
4. 09, 10 Ιουνίου, Ελληνικό
5. 07, 08 Ιουλίου, Πολύκαστρο συνδιοργάνωση ΛΕΜΑΚ / ΛΕΝΟΕ
6. 15, 16 Σεπτεμβρίου, Σέρρες ΛΕΝΟΕ
7. 20, 21 Οκτωβρίου, Ελληνικό

Με τιμή,

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΛΕΝΟΕ