Νέα - News | Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση Νοτίου Ελλάδας της ΛΕΝΟΕ.
02.02.08

 

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση Νοτίου Ελλάδας της ΛΕΝΟΕ. (c) greekdragster.com - The Greek Dragster Site.

Μόλις γυρίσαμε από τη συνέλευση στην οποία παρευρέθηκαν 25 περίπου μέλη της λέσχης. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά και αφορούσαν στον απολογισμό του 2007 καθώς και στο τι πρόκειται να γίνει το 2008. Σας τα αναφέρουμε περιληπτικά και με τη σειρά που ακούστηκαν:

  1. Οι αγώνες που έχουν ανακοινωθεί, θα γίνονται εναλλάξ σε Πολύκαστρο και Σέρρες.
  2. Τα οικονομικά της λέσχης αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένα, λόγω ατυχιών το 2007 και παρά τις προσπάθειες της λέσχης για περιορισμό των εξόδων και αύξηση των εσόδων.
  3. Η ΛΕΝΟΕ έχει ενταχθεί στην ΠΟΜ που είναι μια νέα ομοσπονδία μοτοσυκλέτας ενώ πρόκειται σύντομα να ενταχθεί και στην ΠΟΑ που είναι νέα ομοσπονδία αυτοκινήτου. Αναφέρθηκε επίσης από τη ΛΕΝΟΕ ότι η γίνονται κινήσεις ώστε η ΠΟΜ να ενοποιηθεί με τις υπόλοιπες και παλαιότερες ομοσπονδίες μοτοσυκλέτας.
  4. Η ΛΕΝΟΕ επιδιώκει με κινήσεις της να έχει τον μόνο λόγο σε ό,τι αφορά στο dragster, και σε αυτοκίνητο και σε μοτοσυκλέτα.
  5. Γίνεται προσπάθεια ώστε η ΛΕΝΟΕ να ενημερώνει τα μέλη της και με απ' ευθείας SMS στο κινητό τους.
  6. Οι αιτήσεις συμμετοχών θα λήγουν την ημέρα Τρίτη και όχι την Παρασκευή μία ημέρα πριν τον αγώνα.
  7. Γίνεται προσπάθεια κατά τη διάρκεια του αγώνα να λειτουργεί μίνι ραδιοφωνικός σταθμός με σκοπό την ενημέρωση των αγωνιζομένων που βρίσκονται στην πίστα μέσα απ' αυτόν.
  8. Καταργείται το Briefing πριν την έναρξη των δύο ημερών του αγώνα. Ενημέρωση θα γίνεται μόνο στους νέους οδηγούς.
  9. Γίνεται προσπάθεια ώστε να βραβεύονται και οι μηχανικοί. Επίσης γίνεται προσπάθεια να υπάρχει αναμνηστικό για κάθε συμμετέχοντα, ανεξάρτητα από την θέση που καταλαμβάνει.
  10. Στα πλαίσια της εύρεσης πίστας στη Νότια Ελλάδα, υπάρχει ιδιωτικός χώρος κοντά στο Κιάτο που βγάζει ευθεία 835 μέτρων περίπου. Δυστυχώς τα ελάχιστα στρέμματα που απαιτούνται για την επιδότηση ενός έργου είναι 600 ενώ ο συγκεκριμένος χώρος διαθέτει αρκετά λιγότερα. Έτσι ερευνώνται άλλοι τρόποι χρηματοδότησης.
  11. Στα ίδια πλαίσια, η σημαντικότερη προσπάθεια και ίσως οι περισσότερες ελπίδες είναι να γίνει πίστα στη Λαμία. Μελετάται το στρώσιμο νέου τάπητα αν και δεν θα μπορούν να μένουν μόνιμα οι κερκίδες. Αν αυτό γίνει πραγματικότητα η Λαμία θα φιλοξενεί τουλάχιστον τρεις αγώνες το χρόνο.
  12. Ερευνάται και η δυνατότητα αγώνα στη Σύρο.
  13. Έχει μείνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΛΕΝΟΕ με το Διακάκη για αγώνες στην Κρήτη τους καλοκαιρινούς μήνες, ακόμα και πρωταθληματικούς.
  14. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει, βάση προγράμματος, στις 22 και 23 Μαρτίου στο Πολύκαστρο ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας μπορεί να μεταφερθεί και μια εβδομάδα αργότερα.
  15. Στα θέματα ασφαλείας, οριστικοποιήθηκε ότι μόνο η PRO4 και η OPEN θα πρέπει να φέρουν πυρόσβεση, οι υπόλοιπες κατηγορίες θα πρέπει να φέρουν πυροσβεστήρα. Οι φόρμες και τα κράνη είναι υποχρεωτικά σε όλες τις κατηγορίες.
  16. Στη ΒΤ επιτρέπονται τα chargecooler.
  17. Έμφαση πρέπει να δοθεί στην ομοιόμορφη εμφάνιση των ομάδων.
  18. Όσα οχήματα δεν έχουν καθαρό ιδιοκτησιακό καθεστώς, θα μπορούν μέσω της ΛΕΝΟΕ να λαμβάνουν πιστοποίηση αρκεί να προσκομίσουν κάποιο αποδεικτικό της αγοράς τους.
  19. Στο ζήτημα των οργάνων, συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε (αναμένεται και η αντίστοιχη ψήφιση στη συνέλευση της Βορείου Ελλάδας) η εφ' άπαξ δόση των μελών με σκοπό την αγορά ενός νέου σύγχρονου συστήματος χρονομέτρησης μαζί με ηλεκτρονικούς πίνακες ανακοίνωσης αποτελεσμάτων. Στόχος είναι η ύπαρξη και χρήση ενός τέτοιου συστήματος από τον πρώτο αγώνα φέτος.
  20. Επιτρέπεται στις κατηγορίες Α το κόψιμο του βαθουλώματος που φιλοξενεί τη ρεζέρβα και η αντικατάστασή του από ένα ευθύ τμήμα.

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση Νοτίου Ελλάδας της ΛΕΝΟΕ. (c) greekdragster.com - The Greek Dragster Site.

Συζητήθηκαν και άλλα πολλά θέματα για τους κανονισμούς, τις συνθήκες διοργάνωσης κλπ. Άσχημη εντύπωση προκάλεσε για ακόμα μια φορά η απουσία των περισσοτέρων οδηγών από τη συνέλευση. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Tomi Bioorg (δεν ξέρουμε αν γράφουμε σωστά το όνομά του) ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας εξ' αιτίας ενός BMW που έφερε για την ΑΤ2 και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει. Δεν αναφέρουμε περισσότερα γι' αυτό, όπως μας ζητήθηκε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ - COMMENT ON THIS ARTICLE