Παρουσιάσεις Αγωνιστικών - Racing Vehicles  
   

 Νικόλαος Λούκος - Giant Killer AX Drag Powered By Alepis

17.05.02


Φωτογραφίες

Λίγες ημέρες πριν, επικοινωνήσαμε με τον κύριο Λουκά Τζιβελέκη ο οποίος ανήκει στην ομάδα προετοιμασίας του αγωνιστικού Citroen AX. Έτσι, σας παρουσιάζουμε σήμερα το τέρας της A2.

Κινητήρας
Κινείται από τον γνωστό και μη εξαιρετέο 1.6 δεκαεξαβάλβιδο καμάρι της γαλλικής εταιρείας Citroen.

Εισαγωγή
Η εισαγωγή της μαμάς εταιρείας έχει ανέβει στο ράφι του συνεργείου του Παύλου Αλέπη. Την θέση της κάτω από το καπό έχει πάρει ένα γνήσιο τετραπετάλουδο της PEUGEOT Sport διαμέτρου 48mm.

Πιστόνια - Μπιέλες
Την ίδια κατάληξη είχαν και τα normal πιστόνια. Έχουν αντικατασταθεί με άλλα της WISECO, ελαφρύτερα με μεγαλύτερες τσέπες για το αυξημένο βύθισμα των εκκεντροφόρων. Οι μπιέλες πήραν και αυτές πόδι και την θέση τους πήραν άλλες ατσάλινες ARROW, ελαφρύτερες για καλύτερο στροφάρισμα.

Εκκεντροφόροι - Καπάκι
Μετά από όλα αυτά τα μόνα που δεν μπορούσαν να μείνουν απείραχτα είναι οι εκκεντροφόροι και το καπάκι. Οι εκκεντροφόροι έχουν φτιαχτεί στον Χρήστο Βαλασόπουλο (Μπούμπη). Το καπάκι έχει δεχθεί την περιποίηση του Παύλου Αλέπη.

Εγκέφαλος
Επίσης ο εγκέφαλος της μάνας θα πάθαινε εγκεφαλικό και έτσι αλλάχθηκε με έναν άλλο aftermarket, που έφερε ο Παύλος Αλέπης από την Αυστραλία και είναι ο Haltech E6k.

Δυναμομέτρηση
Το σύνολο όταν κατέβηκε στο δυναμόμετρο χάρισε σε όλους ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Έδειξε 223hp στις 8200 στροφές και 21.5kmg ροπής στις 7300 στροφές.

Αμάξωμα - Ελάφρωμα
Πριν όμως το μπει το μοτέρ κάτω από το καπό το αμάξωμα επεβλήθη σε αυστηρή δίαιτα και έφτασε τα 602 κιλά.

Μετάδοση - Διαφορικό
Μεγάλη βαρύτητα έδωσε η ομάδα και στην μετάδοση. Το σαζμάν είναι normal από Saxo Vts. Επίσης το διαφορικό είναι μπλοκέ 100%.

Λάστιχα
Το αμάξι φοράει λάστιχα ειδικά για αγώνες DRAGSTER τα γνωστά M/T με κωδική ονομασία 20-6-14.

Wheelie Bar

Ερ: Ειδικά για το wheelie bar, ρωτάνε οι φίλαθλοι γιατί το χρησιμοποιείτε αφού το αυτοκίνητο είναι μπροστοκίνητο; Δεν είναι αρκετή μία καλή ανάρτηση; Το χρησιμοποιείτε και για ευστάθεια;

Απ: Τα Honda στην Αμερική, στα 200 μέτρα κερδίζουν 6 δέκατα!!! Εμείς, χωρίς το wheelie bar δεν μπορούμε να κατέβουμε το 12,7. Ακόμα, δεν έχουμε ψάξει πολύ το θέμα της ανάρτησης.

Παρουσίαση Ομάδας

Οδηγός:
Νικόλαος Λούκος
Tuning:
Αλέπης Black Pit Παύλος
e-mail: [email protected]
site: http://www23.brinkster.com/alepis/
Υπεύθυνοι προετοιμασίας αγωνιστικού:
Νικόλαος Λούκος, Αλέπης Παύλος, Λουκάς Τζιβελέκης
Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων:
Λουκάς Τζιβελέκης [email protected]
Χορηγοί:
TROXOS A.E.B.E.E. ( Remus, KW, Foliatec) και AutoCenter XANIA KRHTHS

Ευχαριστούμε πολύ τους κυρίους Νικόλαο Λούκο, Παύλο Αλέπη και Λουκά Τζιβελέκη για την παρουσίαση της δουλειάς τους και φυσικά τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία!!

dragnews.gr