Παρουσιάσεις Αγωνιστικών - Racing Vehicles  
   

 Ηλίας Ασπρας - Bullish Motor Racing - Toyota Solaras

29.08.02


Φωτογραφίες

Εισαγωγή
Ο κύριος Ηλίας Άσπρας είναι μηχανικός και κατασκευαστής στην ομάδα Bullish Motor Racing των Η.Π.Α. Ασχολείται επαγγελματικά με το imp drag racing. Επικοινώνησε μαζί μας μέσω e-mail και δήλωσε πως παρακολουθεί στενά τους ελληνικούς αγώνες dragster και ότι είναι υπερήφανος για το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που γνωρίσαμε τον κύριο Ηλία, είμαστε περήφανοι που έχουμε τέτοιους Έλληνες μηχανικούς και βελτιωτές στις ΗΠΑ και φυσικά θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επικοινωνία μαζί του.

H Bullish Motor Racing
Η ομάδα Bullish Motor Racing αποτελείται από δύο "δίδυμα" Toyota Solaras, 3.0, 1500 HP, στη σειρά εξακύλινδρα και έξι άτομα, από τα οποία δύο είναι Έλληνες.

Τα αυτοκίνητα τρέχουνε στο 1/4 του μιλίου (400 μέτρα) 192+ μίλια την ώρα και χρόνο: 7+ δεύτερα. Ανήκουν στην κατηγορία Pro Stock στα imports (ευρωπαϊκά). Περιορισμοί της συγκεκριμένης κατηγορίας υπάρχουν στα cc, στο βάρος και επιτρέπονται 2 power adders.

Τα αυτοκίνητα είναι turbo και το καύσιμο το methanol. Δεν χρησιμοποιούν νίτρο γιατί έχουν ήδη στη μηχανή 1500 άλογα. Δουλεύουν στις 9000 - 10000 στροφές ανά λεπτό. Αυτή τη στιγμή δουλεύουν στα 33 pounds boost, με τελικό στόχο 50 με 55 pounds!!

Τα events που μπορούν να συμμετέχουν είναι: NHRA Summit Imports και NDRA Nopi the fast and the furious series. Λόγω του ότι οι αγώνες των δύο συμπίπτουν, αναγκάζονται και συμμετέχουν στο NOPI.

Η Bullish Motor Racing είναι φαβορί και προσπαθούν να δείξουν στους Αμερικάνους ότι με μικρές μηχανές (160 κυβικές ίντσες) είναι άξιοι να ανταγωνιστούν στα ίσα τις V8 (650 κυβικές ίντσες) μηχανές.

Ενημέρωση στις 31.08.2002
Η ομάδα του κυρίου Ηλία πηγαίνει πολύ καλά. Κατέχουν την 1η και 2η θέση στην κατηγορία Import και απ' ότι φαίνεται θα πάρουν το πρωτάθλημα.

Ενημέρωση στις 12.10.2002
Τα Toyota Solatas έκαναν στον τελευταίο αγώνα κάτω από 7 και μάλιστα ο άλλος Έλληνας, ο κύριος Γιώργος Ιωάννου που οδηγάει το αυτοκίνητο, έκανε ρεκόρ στην κατηγορία του και νίκησε τον αγώνα!!

Ενημέρωση 30.11.2002
Διαβάστε το άρθρο που αφιέρωσε το www.nopi.com στην ομάδα του κυρίου Ηλία Ασπρα.

Στοιχεία επικοινωνίας με τον κύριο Ηλία Ασπρα.

    Internet
e-mail:
  [email protected]
site:
  www.bullishmotorracing.com

Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της ομάδας στο www.nopi.com.

dragnews.gr