Παρουσιάσεις Αγωνιστικών - Racing Vehicles  
   

 Γιώργος Τσακανίκας - Ford Sierra Cosworth

11.11.02


Φωτογραφίες

Πριν λίγες εβδομάδες επισκεφτήκαμε τις πολύ όμορφες εγκαταστάσεις του κυρίου Γιώργου Τσακανίκα, κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ στην κατηγορία ΒΤ. Βγάλαμε φωτογραφίες και καταγράψαμε τα βασικότερα χαρακτηριστικά του πολύ δυνατού και γρήγορου Sierra.

Ρεκόρ
Χαρακτηριστικά της δύναμης και του πολύ καλού στησίματος του αυτοκινήτου είναι τα ακόλουθα πανελλήνια ρεκόρ. Μέχρι πριν τον 5ο αγώνα στις Σέρρες το Sierra είχε:
" Το πανελλήνιο ρεκόρ στη ΒΤ.
" Τον 3ο καλύτερο χρόνος ανεξάρτητα από χρονιά στα αυτοκίνητα.
" Τον 2ο καλύτερο χρόνο από τα 200 έως τα 400 μέτρα.
" Τον καλύτερο χρόνο γενικής στα 18 μέτρα.

Ας μην ξεχνάμε την κόντρα με το τέρας S3 του κυρίου Στρατή όπου το Sierra ξεκίνησε καλύτερα και έριξε στο Audi ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο! Το μυστικό του κυρίου Τσακανίκα είναι ότι έχει καταφέρει και δεν σπάει μετά τις 8500 στροφές, στροφάροντας δυνατά μέχρι και τις 9750!

Και όλα αυτά ενώ Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου είναι 1420 κιλά από τα οποία μόνο το roll bar ζυγίζει 67 κιλά. Ας δούμε όμως περισσότερες λεπτομέρειες:

Μοτέρ
Το μοτέρ βασίζεται στο τετρακύλινδρο 2000 cc μοτέρ του Sierra Cosworth και είναι εξελιγμένο σε στάδιο Group B.

Management
Το management (καλωδίωση - εγκέφαλος - χάρτες) είναι της SDS. Η διαχείριση γίνεται σε συνεργασία με τον κύριο Πασπαλά Ευάγγελο.

Τουρμπίνα
Η τουρμπίνα είναι της Turbonetics με δυνατότητα έως 750 άλογα. Η πίεση που δουλεύει στους αγώνες είναι από 1,2 έως 1,4+.

Το intercooler είναι υδρόψυκτο, γι' αυτό και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ψύξης στον αγώνα των Σερρών.

Waste Gate
Χρησιμοποιείται εξωτερικό waste gate χωρίς σκάστρα.

Εξάτμιση
Υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την κατασκευή της εξάτμισης είναι ο κύριος Στέλιος Παναγιωταράς.

Ιπποδύναμη - Ροπή
Η ιπποδύναμη του είναι 700+ άλογα. Η μέγιστη ροπή του αυτοκινήτου διατηρείται από τις 5700 έως τις 8500 στροφές ανά λεπτό ενώ η μέγιστη δύναμη από τις 6000 έως τις 9750 στροφές ανά λεπτό.

Σασμάν
Πρόσφατα, πριν τον έκτο αγώνα της Τρίπολης τοποθετήθηκε σασμάν Quaife και μπλοκέ διαφορικό. Το σασμάν βέβαια είναι κατάλληλο για λάστιχα μεγαλύτερης διαμέτρου (επιλέχθηκε για την επόμενη χρονιά), παρ' όλα αυτά θα προσπαθήσει και φέτος στον επόμενο αγώνα να σπάσει το ήδη πολύ καλό ρεκόρ του. Η ανάρτηση είναι Proflex.

Συμπλέκτης και Δίσκος - Πλατό
Για να μπορέσει να μεταφέρει όλη αυτή τη δύναμη στο δρόμο, χωρίς σημαντικές απώλειες, έχει επιλεγεί πολύδισκο της AP-Racing.

Ζάντες - Λάστιχα
Οι ζάντες 18άρες ελαφρού κράματος από μαγνήσιο με λάστιχο 225-45-18 Goodyear F1 Radial. Η κάθε ρόδα ζυγίζει 23 κιλά, λόγω μεγάλης διάστασης. Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε επειδή στην κατηγορία BT δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις Mickey Tompson.

Κόστος Βελτίωσης
Για κάποιον που επιθυμεί να βελτιώσει το Ford του σε αυτό το επίπεδο απαιτούνται τα εξής:
Το κόστος των εξαρτημάτων αγγίζει τα 38500 ευρώ. Αν σε αυτά προσθέσουμε το κόστος της εργασία για την εισαγωγή,το χταπόδι και καπάκι που είναι άλλα 10500 ευρώ, φτάνουμε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 49000 ευρώ. Ο χρόνος παράδοσης είναι 3+ μήνες.

Χορηγοί
Ο κύριος Τσακανίκας ευχαριστεί τους χορηγούς του οι οποίοι τον βοηθούν σημαντικά στην προσπάθειά του:

1) TURBO ΔΥΝΑΜΙΚΗ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΜΜΑΣ
2) AVC WEBER - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΤΑΛΗΣ
3) SPORTS CLUB - ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
4) SILKOLINE - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ
5) VELTIOSIS - ΠΑΣΠΑΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Το μέλλον
Ποια είναι τα σχέδια του κυρίου Τσακανίκα για την υπόλοιπη χρονιά; Τι σχεδιάζει για το 2003;

Στο επόμενο πρωτάθλημα θα αγωνίζεται στην κατηγορία Τ4 με νέο μοτέρ. Τότε θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μοτέρ και την τεχνολογία που έχει επιλεχθεί. Υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί στην κατηγορία Open αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να αποφασίσει.

Για το φετεινό πρωτάθλημα, θα ακολουθήσει όλους τους υπόλοιπους αγώνες με στόχο την πρώτη θέση. Δεύτερος στόχος να κατέβει κι άλλο ο χρόνος, ίσως και στο 11. Οι βασικοί περιορισμοί είναι η μετάδοση, τα λάστιχα και φυσικά το βάρος. Το αυτοκίνητο είναι εντελώς βόλτας.

Άποψη για τους ελληνικούς αγώνες dragster.
Ο κύριος Τσακανίκας μας είπε τα εξής: Θέλει πολλή προσοχή από αγωνιζόμενους και οργανωτές να συνεχιστεί αυτό που έχει σωστά ξεκινήσει. Επίσης πρέπει να έρχεται ο κόσμος.

Κόντρες στους δρόμους.
Δεν μπορέσαμε να μην τον ρωτήσουμε την γνώμη του για τις κόντρες στους δρόμους. Να τι μας είπε:

Οι κόντρες στους δρόμους δεν θα πεθάνουν ποτέ. Πολλά αυτοκίνητα νικητές σε κόντρες, βελτιώνονται από το συνεργείο του.

Στοιχεία επικοινωνίας με την TSAKANIKAS PERFORMANCE

  Κεντρικό Κατάστημα
τηλ:
  210-99.58.959
-
    Internet
e-mail:
  [email protected]

Εμείς ευχόμαστε το καλύτερο στον κύριο Τσακανίκα και την ομάδα του. Φυσικά θα σας πληροφορούμε για κάθε τι νεώτερο.

dragnews.gr