Παρουσιάσεις Αγωνιστικών - Racing Vehicles | Ζαμπαθάς Νίκος - Ford Capri Killer [Open]
09.01.04 
  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επισκεφτήκαμε τον βελτιωτικό οίκο DEVES - KOUTROUFINIS MOTORSPORT και σας παρουσιάζουμε το πολύ όμορφο Ford Capri Killer το οποίο πρόκειται να τρέξει στην κατηγορία Open στα προσεχή dragster.

Μοτέρ: Ο κινητήρας προέρχεται από το Sierra RS 500 που έτρεξε στην κατηγορία Τ3 (με οδηγό τον κ. Κ. Κουτρουφίνη) στα προτελευταία και τελευταία dragster του 2003. Πιο συγκεκριμένα ο κινητήρας είναι ο γνήσιος Ford Sierra RS 500 κυβισμού 1998cc, στον οποίο έχουν περαστεί μπιέλες και βαλβίδες τιτανίου, πιστόνια σφυρήλατα από την εταιρία Cosworth και στρόφαλος με ρουλεμάν σε κομβία!

Ηλεκτρικά - Management: Χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά της EMS (Electronic Management System) και 4 πολλαπλασιαστές Marine.

Καπάκι - Εκκεντροφόροι: Εδώ δεν μπορέσαμε να μάθουμε περισσότερα από το ότι χρησιμοποιούνται εκκεντροφόροι τελευταίου σταδίου.

Τροφοδοσία καυσίμου: Η τροφοδοσία γίνεται μέσω 8μπεκου με 4 μπεκ των 1250cc/min και 4 μπεκ 450cc/min.

Turbo - Intercooler: Ως turbo έχει χρησιμοποιηθεί ένα custom made, που δυστυχώς δεν μπορούμε να διαθέσουμε περισσότερα στοιχεία. Custom made είναι επίσης και το τεράστιο intercooler.

Μετάδοση: Το αμάξι περνάει την δύναμη στην άσφαλτο μέσω ενός τριτάχυτου σασμάν μάρκας trimatic. Το διαφορικό που έχει επιλεχθεί για να μειωθούν οι τριβές και το σπινάρισμα είναι ένα 9inch Detroit locker.

Βάρος - Ιπποδύναμη: Το βάρος του πανέμορφου “Killer” υπολογίζεται περίπου στα 850kg ενώ η ισχύς του είναι περίπου 900+ άλογα. Επίσης υπάρχει τοποθετημένο Νίτρο μάρκας NOS το οποίο μπορεί να δώσει στο αμάξι από 100-300 άλογα, ανάλογα με τις συνθήκες.

Βελτιωτές
Ντεβές Τάσος
Κουτρουφίνης Κώστας.

Ιδιοκτήτης
Ζαμπαθάς Νίκος

Ακολουθεί συνέντευξη από τον ιδιοκτήτη του Killer Capri.
Πριν φύγουμε από την όμορφη και φιλόξενη Τρίπολη, μιλήσαμε λίγο με τον ιδιοκτήτη του Capri κύριο Νίκο Ζαμπαθά. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα μας είπε:

dragnews.gr: Πώς βλέπετε ότι θα εξελιχθούν φέτος οι αγώνες μετά από όλα όσα έχουν ειπωθεί από αγωνιζόμενους και διοργανωτές;
Ζ.Ν: Οι αγώνες θέλουν αναβάθμιση και σωστή προβολή και όχι πόλεμο για "κονόμα". Όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε για το καλύτερο και όχι να βγάζουμε τα μάτια μας.

dragnews.gr: Έχετε κάποιο σχόλιο ως προς την βελτίωση των αγώνων που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό;
Ζ.Ν: Για ποια βελτίωση μου μιλάτε;

dragnews.gr: Για την βελτίωση της ασφάλτου, την ασφάλεια, τα χρονόμετρα, κτλ.
Ζ.Ν: Μέχρι τώρα όλα ήταν πολύ πρόχειρα. Ελπίζω από εδώ και πέρα ότι το DRC, που έχει εξουσιοδοτηθεί από εμάς τους αγωνιζόμενους, θα κάνει πράξη όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

dragnews.gr: Στον πρώτο αγώνα που έτρεξε το Sierra RS 500, είχατε μπει με έναν ιδιαίτερο δυναμισμό τον οποίο στο τέλος δεν καταφέρατε να τον κρατήσετε με πράξεις, αλλά μόνο με λόγια. Τι έχετε να πείτε για αυτό;
Ζ.Ν: Η αλήθεια είναι ότι το Sierra μάς ικανοποίησε με τον χρόνο των 11,3 sec για τα 0-402m διότι είχε τρέξει σε δυο αγώνες και δεν είχε υποστεί ούτε μια μετατροπή ως προς το σασί του. Το βάρος του άγγιζε τα 1400 κιλά όταν όλα τα άλλα αμάξια της Τ3 είναι από 1000-1100 κιλά. Το μοτέρ του όμως είναι το πιο δυνατό δίλιτρο στην Ελλάδα, και το Capri αγοράστηκε για να είναι το πιο γρήγορο δίλιτρο στην Ελλάδα.

dragnews.gr: Δηλαδή, τι ακριβώς πιστεύετε ότι θα πετύχετε φέτος με το Capri;
Ζ.Ν: Απλά θα είμαστε το πιο γρήγορο και εντυπωσιακό δίλιτρο στην Ελλάδα. Τίποτα άλλο.

dragnews.gr: Σας ευχαριστώ πολύ, και σας εύχομαι να πραγματοποιηθούν όσα μας είπατε.
Ζ.Ν: Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ. Επίσης, οφείλω να ευχαριστήσω τους μηχανικούς μου Ντεβέ Τάσο και Κουτρουφίνη Κώστα, για την αμέριστη συμπαράστασή τους ως προς την επίτευξη των στόχων μου.

Κείμενο: Μωράκης Μάνος
Φωτογραφίες: Άννα Redcolt - Μωράκης Μάνος

 

dragnews.gr

Α. Ανδρεάδης