Παρουσιάσεις Αγωνιστικών - Racing Vehicles | Nikos Foskolos BMW V8.
06.02.07
  

Nikos Foskolos BMW V8 (c) www.greekdragster.com - The Greek Dragster Site

Η ομάδα Cheetah Drag Racing Team από τη Θεσσαλονίκη του Νίκου Φώσκολου και του Άγγελου Αγιασμένου προετοιμάζεται για το 2007! Το πανέμορφο κόκκινο BMW έχει επιτύχει επιδόσεις της τάξης των 8,533 δευτερολέπτων και 278,41 χλμ/ω με 1,443 δεκαοχτάρι και όλα αυτά το 2005 όπου ο κινητήρας ήταν ακόμα σε περίοδο σεταρίσματος. Τον biturbo κινητήρα V8 της ΒMW που ρυθμίζει και προετοιμάζει ο μηχανικός της ομάδας Άγγελος Αγιασμένος.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα του 2006 μια άτυχη στιγμή στέρησε τη δυνατότητα στην ομάδα για περαιτέρω δοκιμές και βελτίωση. Τα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη όμως επιστρέφουν πιο δυνατοί και έτοιμοι για το 2007, έχοντας αναβαθμίσει το αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς:

Το πλαίσιο ενισχύθηκε και στον πίσω άξονα τοποθετήθηκαν 16άρες πανάλαφρες διαιρούμενες ζάντες με διπλά χρυσά στεφάνια της Weld Racing USA, καθώς επίσης και μεγαλύτερα ελαστικά Good Year με ειδική γόμα για καλύτερη πρόσφυση. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο να χωρέσουν τα πίσω μεγαλύτερα ελαστικά στους θόλους χωρίς να αλλάξει το ύψος και η γεωμετρία του οχήματος, μιας και ήδη το αυτοκίνητο έχει να επιδείξει χρόνους στα πρώτα 18 μέτρα της τάξης των 1.284 δευτερολέπτων, επίδοση που έγινε στον 1ο αγώνα του 2006 στο Ελληνικό!

Μεγάλες όμως βελτιώσεις έχουμε και στο χώρο του κινητήρα και της μετάδοσης.

Ο κινητήρας έχει υποστεί γενική ανακατασκευή και όλος ο σχεδιασμός έχει γίνει με γνώμονα ότι ένα τέτοιο πεντάλιτρο V8 μοτέρ μπορεί να βγάλει περίπου στα 300 άλογα ανά κύλινδρο, ήτοι 300 x 8 = 2400 HP. Για το σκοπό αυτό, ο Νίκος και ο Άγγελος βρίσκονται σε επικοινωνία με γνωστές αμερικανικές ομάδες Dragster που τρέχουν με pro-outlaw και pro-mod με V6 και V8 turbo μοτέρ, στα οποία τα 300 άλογα ανά κύλινδρο είναι νούμερα απόλυτα φυσιολογικά. Ο Άγγελος εκτός των προσωπικών του γνώσεων και εφαρμογών ως μηχανικός και μηχανουργός, έχει ακολουθήσει τις λύσεις που χρησιμοποιεί ο Stephan Papadakis με το V6 Honda, με τον οποίο είναι σε επικοινωνία ανταλλάσσοντας γνώσεις και εμπειρία.

Από το χώρο του κινητήρα προέρχονται οι φωτογραφίες που λάβαμε μέσω κινητού, (γι’ αυτό και η χαμηλή ανάλυση). Σε αυτές διακρίνονται τα τεράστια καινούργιας σχεδίασης χταπόδια, οι καινούργιες μεγάλες εισαγωγές με βεντούρια επιτάχυνσης και οι καινούργιες Twin-Entry τουρμπίνες με παροχή έως 1500 άλογα η καθεμία.

Το μοτέρ έχει εξοπλιστεί παντού με σφυρήλατα billet καλούδια όπως μπιέλες, έμβολα και στρόφαλο. Με στόχο χρόνους 1,1 - 1,15 για το 18άρι η ομάδα έχει εξοπλιστεί με ένα ολοκαίνουργιο “bulletproof” JW σασμάν Powerglide ικανό να αντέξει ιπποδυνάμεις 2500 αλόγων και ακόμα πιο ικανό να περάσει πολλά άλογα μονομιάς στην εκκίνηση.

Έμφαση πολύ έχει δοθεί στο γενικό ελάφρωμα του συνόλου με στόχο την επίτευξη καλύτερου χρόνου, αλλά και στην ασφάλεια γι’ αυτό και το BMW του Νίκου εξοπλίστηκε με 2 ολοκαίνουργια promod αλεξίπτωτα της Stroud. Εμείς θα είμαστε σε επαφή με τους φίλους μας από τη Θεσσαλονίκη για να σας μεταφέρουμε τα νεότερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ - COMMENT ON THIS ARTICLE