Παρουσιάσεις Αγωνιστικών - Racing Vehicles | Fil's Chevrolet Corvette Y2K C5
12.02.07
  

Nikos Foskolos BMW V8 (c) www.greekdragster.com - The Greek Dragster Site

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - PHOTOS

BINTEO - VIDEOS
greek dragster video   greek dragster video   greek dragster video

Ο Φίλιππος Παπαφιλίππου και οι Drag Warriors επικοινώνησαν μαζί μας για να μας δώσουν πληροφορίες για ένα νέο πανέμορφο Chevrolet Corvette Y2K C5 που βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στη χώρα μας.

"Το συγκεκριμένο Corvette έχει κατασκευαστεί το 2004 στην Αμερική και έχει πάρει δύο συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους" μας λέει ο Φίλιππος και συνεχίζειQ "Από τη 1η χρόνια κατασκευής του πήρε 2 Παγκόσμιους τίτλους, το 2004 και το 2005 στη κατηγορία NSCA Top Street. Σε αυτή την κατηγορία τα αγωνιστικά υποχρεώνονται να τρέχουν με πολύ έρμα, φώτα εμπρός και πίσω, εξατμίσεις με σιγαστήρες, κόρνα κ.τ.λ. Οι χρόνοι του είναι της κατηγορίας των 6 δευτερολέπτων με 350 περίπου χλμ/ώ ταχύτητα εξόδου. Το αυτοκίνητο κατέχει επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ στη κατηγορία Top Street και το απόλυτο ρεκόρ στα 18 μέτρα για αυτόματο σασμάν με χρόνο 1,00 δευτερόλεπτα. Έχει πιστοποίηση και έγκριση από το NHRA και το IHRA για χρόνο 6,00 δευτερολέπτων. Διαθέτει σωληνωτό σασί double rail (διπλής σειράς σωληνώσεων για ακαμψία) από υλικό chrome moly τύπου Pro-Mod με μεταξόνιο 115 ίντσες".

Ρωτήσαμε το Φίλιππο αν η ομάδα του το προετοιμάζει για το φετινό πρωτάθλημα.

Φίλιππος Παπαφιλίππου: "Το αυτοκίνητο προετοιμάστηκε επιμελώς τις 2 τελευταίες εβδομάδες, όπως θα προετοιμαζόταν σε κανονικές συνθήκες συμμετοχής σε αγώνα. Θα ακολουθήσουν δοκιμές για ρυθμίσεις, κάποιο από τα επόμενα Σαββατοκύριακα, αναγκαστικά σε δημόσιο δρόμο της Αττικής. Μην ξεχνάτε ότι και παλαιότερα έχουν ξαναγίνει δοκιμές στον ίδιο αλλά και σε άλλους δρόμους δημόσιας χρήσης, από πολλούς αγωνιζόμενους, λόγω της έλλειψης υποδομής του Ελληνικού κράτους και της ανικανότητας και αδιαφορίας αυτών που θεωρούν τους εαυτούς τους ως την Αρχή των μηχανοκίνητων σπορ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι το ρεκόρ απόλυτης επιτάχυνσης μετρημένο με V-Box, στην ιστορία του περιοδικού 4-Τροχοί, έχει επιτευχθεί σε ελεύθερη δοκιμή αγωνιστικού σε δημόσιο δρόμο της ευρύτερης περιοχής της Αττικής. Τα εξωπραγματικά νούμερα τότε στις αρχές του 2004 για τους συντάκτες των 4-Τροχών, ήταν στα επίπεδα των 1,70 δευτερολέπτων για τα 0-100 χλμ/ώ και 3,90 δευτερολέπτων για τα 0-185 χλμ/ώ, ενώ για τα 0 - 185 χλμ/ώ χρειάστηκαν μόλις 116 μέτρα, όπου και ξεκίνησε η επιβράδυνση".

Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε παρόντες στις δοκιμές αυτές ενώ, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ο Φίλιππος μας είπε ότι μπορεί να κάνουν και κάποια περάσματα σε γνωστή ευθεία, λόγω του γεγονότος ότι το όχημα διαθέτει φώτα και το βράδυ υπάρχει περισσότερη ησυχία στους δρόμους! Ευχαριστούμε πολύ τους Drag Warriors και το Φίλιππο Παπαφιλίππου για τη συνέντευξη και την παρουσίαση του ομολογουμένως πολύ όμορφου Corvette.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ - COMMENT ON THIS ARTICLE