Παρουσιάσεις Αγωνιστικών - Racing Vehicles | Dimosthenous Evripides - Honda CRX Vtec
16.03.09
  

Dimosthenous Evripides - Honda CRX Vtec. (c) greekdragster.com - The Greek Drag Racing Site

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - MORE PHOTOS

Σας παρουσιάζουμε σήμερα το Honda CRX Vtec του Δημοσθένους Ευριπίδη με το οποίο έχει συμμετάσχει σε αγώνες dragster από το 2007. Περισσότερες πληροφορίες και στατιστικά για τον Ευριπίδη μπορείτε να δείτε στην προσωπική του σελίδα www.greekdragster.com/database/drivers.php?Id=462.

ένα ιδιαίτερα δυνατό και πολύ όμορφο Seat Ibiza. Ιδιοκτήτες του ο Θανάσης και ο γυιός του Βασίλης, άνθρωποι με μεράκι και γούστο για τη βελτίωση.

Το αμάξι, αφού εφοδιάστηκε με ένα δισκόπλατο exedy από τον Speedfactory, στάλθηκε στην Κρήτη φορτωμένο με προίκα. Εκεί το ανέλαβε ο Στράτος Τσικουδάκης. Ο Στράτος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ροϊκή εξέλιξη του καπακιού, κάνοντας όλη τη δουλειά στο χέρι με πολύ υπομονή. Ακολούθως φτιάχτηκαν τα ακρόμπαρα, τα ημιαξόνια και τοποθετήθηκε και μια ενισχυμένη βάση μοτέρ. Αλλάχτηκαν οι εκκεντροφόροι με λίγο πιο άγριους και τοποθετήθηκε πεταλούδα 68mm.

Όταν επέστρεψε το αμάξι, έδειχνε πιο δυνατό στη 2α και την 4η ενώ η 5η υστερούσε. Έπρεπε φυσικά να γίνει επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου. Αυτό το δύσκολο κομμάτι το ανέλαβε ο γνωστός μας Γιάννη EF9. Όλες οι ρυθμίσεις και οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο δυναμόμετρο του Γιάννη Ζαχαρή FREDY'S DYNO στη Θήβα. Ομολογώ ότι στην αρχή η Θήβα μου φαινόταν μακρινή. Μετά τις ρυθμίσεις η "μακρινή" Θήβα έδωσε τη θέση της στην "εξωτική" Θήβα.

Το αμάξι είναι πολύ δυνατό από χαμηλά μέχρι μεσαίες και μετά τις 5.000 στροφές που μπαίνει το Vtec είναι απλά τρομακτικό, χρειάζεται οπωσδήποτε ανάρτηση και φρένα για να πατήσει καλά. Επιπλέον θα γίνουν και κάποιες μικρορυθμίσεις σε πρωπορία εκκεντροφόρου και χρήση βενζίνης 109οκτ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ - COMMENT ON THIS ARTICLE