Δελτίο Τύπου - Press Release | SRP - Drag Warriors.

 

Dynodrome - Καλοκαιρινή Προσφορά (c) greekdragster.com

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2006

Θέμα: Συνεργασία των εταιρειών SRP και Drag Warriors στους αγώνες Dragster

Η πολύ γνωστή και καταξιωμένη εταιρεία / συνεργείο βελτιώσεων και αγωνιστικών / high performance προϊόντων του Χαράλαμπου Σπυρόπουλου SRP (Spiropoulos Racing Products) και το γνωστό συνεργείο βελτιώσεων και ανταλλακτικών Drag Warriors του Νίκου Σιδέρη και Δημήτρη Ζαφείρη καθώς επίσης και το αγωνιστικό τμήμα / ομάδα των Drag Warriors, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε πλέον να ανακοινώσουμε τη συμμετοχή μας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα dragster ΚΑΙ στις ατμοσφαιρικές κατηγορίες ΑΑ2 και ΒΑ για το 2007 (εκτός από την OPEN και ΑΤ2).

Πρόκειται για ένα project που δουλεύεται από τέσσερις ανθρώπους (Νίκος Σιδέρης, Μπάμπης Σπυρόπουλος, Δημήτρης Ζαφείρης και Φίλιππος Παπαφιλίππου) με μεγάλη εμπειρία πλέον στους αγώνες dragster και από τη θέση του οδηγού αλλά και από τη θέση του μηχανικού / βελτιωτή.

To όλο εγχείρημα τελεί κάτω από τη στενή παρακολούθηση, εργασία, ρύθμιση και τελικό σετάρισμα των ανθρώπων που έχουν να επιδείξουν:

1. Τον πρώτο Turbo κινητήρα στην Ελλάδα που ξεπέρασε τους 1000 ίππους το 2001
2. Το πρώτο Turbo αυτοκίνητο (Lotus Esprit) που μπήκε στα 9αρια και άνοιξε τους δρόμους στις μεγάλες κατηγορίες για αυτά που βλέπουμε σήμερα, από το 2002.
3. Το πρώτο αυτοκίνητο με στοκ σασί (Lotus Esprit) που ακούμπησε τα 260 χιλιόμετρα εξόδου με χρόνο 9,8 δεύτερα.
4. Τις απανωτές επιτεύξεις ταχύτερων χρόνων στην ιστορία του Ελληνικού dragster, αφού μετά το σπάσιμο του φράγματος των 10 δευτερολέπτων, ήρθαν οι χρόνοι στα χαμηλά 9άρια, στα χαμηλά 8άρια και στον απόλυτο χρόνο στα αυτοκίνητα επί Ελληνικού εδάφους το 2005...... 7,721 δευτερόλεπτα με 299 χιλιόμετρα με το Opel Calibra στο Ελληνικό.
5. Το μοναδικό ρεκόρ με διαφορά, πάλι επί Ελληνικού εδάφους στην εκκίνηση στα πρώτα 18 μέτρα, αφού αξιολογώντας τις γνώσεις και την εμπειρία από τους αγώνες σε θέματα όχι μόνο κινητήρα και ιπποδύναμης αλλά και σασί, ανάρτησης, ελαστικών, αντιστρεπτικών, θερμοκρασιών πίστας.....κτλ, οδήγησαν των όγκων των 1300 περίπου κιλών του Chevy Nova SS ’66 στο απόλυτο δεκαοκτάρι με 1,14 δεύτερα!!
6. Ρεκόρ και στο εξωτερικό με χρόνους στα 7,4 δευτερόλεπτα με 300 χιλιόμετρα και 1,09 στα 18 μέτρα....
7. Και τελευταίο και πιο σημαντικό από όλα, τη μοναδική γνώση στον Ελλαδικό χώρο γύρω από λύσεις και προϊόντα για το γρήγορο αμάξι στη πίστα ή και έξω από αυτή, λύσεις και προϊόντα που προέρχονται απευθείας από τις αγωνιστικές ομάδες του NHRA και IHRA ή από επαφές απευθείας με τον ίδιο τον κατασκευαστή.

Το project αυτό δουλεύεται εδώ και περίπου οκτώ μήνες και φτάνει αισίως στο τέλος του. Πρόκειται για ένα Z-28 Chevy Camaro και ένα Ford Mustang για τα οποία οι εταιρείες SRP και Drag Warriors ετοιμάσαμε 2 κινητήρες, έναν Small Block Chevy για το Camaro και έναν Small Block Ford για το Mustang. Οι κινητήρες αυτοί στα 5 λίτρα έχουν σκοπό την απευθείας «αντιπαράθεση» με τους 5 λιτρους BMW που παίζουν αυτή τη στιγμή στην ΑΑ2 και που έχουν κατεβάσει το πήχη στα 9,99 δευτερόλεπτα.

Τα σασί αυτά είναι και τα 2 στοκ 100% και τα αυτοκίνητα μπορούν να μπουν και στη ΒΑ αλλάζοντας ελαστικά, αφού έχουν σαλόνια κανονικά, 2 καθίσματα, ταμπλό, κασετόφωνο, CD (το ένα αμάξι έχει και AC).

Ως Drag Warriors έχουμε φροντίσει για όλες τις ενισχύσεις, βελτιώσεις στα σασί, στην ανάρτηση και στα φρένα και βρισκόμαστε στη τελική διαδικασία ολοκλήρωσης των «ατμοσφαιρικών βολτίσιων» project.

Κλείνοντας αυτό το ενημερωτικό Δελτίο τύπου, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλά, γρήγορα και ασφαλή περάσματα σε όλους, ένα πραγματικά «ΚΑΛΟ» πρωτάθλημα το 2007 και σύμφωνα και με το γνωστό καλό πνεύμα πειραγμάτων και άμιλλας μεταξύ των αγωνιζομένων θα ρισκάρουμε να δηλώσουμε στους «αντιπάλους» συναγωνιζόμενους προκαταβολικά, ότι η κατηγορία μετά την έλευση μας δεν θα είναι ποτέ πια ίδια....

Με τιμή

SRP – Drag Warriors