Εκθέσεις - Shows | Xtreme Motorsports Madness 2003 - Αθήνα
05.10.03 
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - PHOTOS

Επισκεφτήκαμε το Σάββατο το Athens Xtreme Motorsports Madness 2003 που διοργανώθηκε με επιτυχία στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από την ASM Pro Racing. Το Xtreme Madness, εκτός από τα εντυπωσιακότατα shows, περιελάμβανε και αρκετά εκθεσιακά περίπτερα. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να δούμε τα ακραία ακροβατικά με τις μοτοσικλέτες, μείναμε όμως απόλυτα ικανοποιημένοι με τα περάσματα του Ian King, του FireForce 2 και φυσικά του Big Foot.

Δεν μπορούμε, επίσης, να μην σχολιάσουμε και επικροτήσουμε το γεγονός της χρησιμοποίησης των jerseys δεξιά και αριστερά του διαδρόμου (αν και αριστερά δεν υπήρχε κόσμος). Ευχόμαστε να μην ξαναγίνει αγώνας dragster στο μέλλον χωρίς την χρησιμοποίησή τους.

Η αίσθηση που είχαμε από την διοργάνωση αυτή ήταν ότι όλα κυλούσαν ομαλά, χωρίς προβλήματα. Σε καμμία περίπτωση δεν νοιώσαμε την ένταση και τον ενθουσιασμό που νιώθει κανείς στους αγώνες dragster, γεγονός που προφανώς οφείλεται στην μη ύπαρξη συναγωνισμού. Η καρδιά μας χτύπησε με τρελλούς ρυθμούς όμως, στην εμφάνιση του Fire Force 2, αν και το είχαμε δει ξανά στη Santa Pod.

Η άσφαλτος του ελληνικού ήταν εντελώς ακατάλληλη για εκκίνηση του Top Fuel Bike του Ian King κι έτσι το κανονικό πέρασμά του πιο πολύ έμοιαζε με burn out. Φυσικά η εμφάνιση και ο ήχος της μηχανής ήταν άκρως πορωτικά.

 

Το FireForce έκανε περάσματα παρόμοια με αυτά στη Santa Pod. Αν δεν κάνουμε λάθος, το Σάββατο έκανε δύο περάσματα των 7,1 και 6,5 δευτερολέπτων ενώ την Κυριακή χρειάστηκε 6,2 δευτερόλεπτα.

 

Το Big Foot, τουλάχιστον το Σάββατο, δεν έκανε πολύ μεγάλα άλματα, αλλά και πάλι ενθουσίασε τους φιλάθλους με την κατασκευή του και την άψογη λειτουργία του.

Ευχόμαστε να υπάρξουν και άλλες τέτοιες - και καλύτερες εκδηλώσεις - στο μέλλον.

-

dragnews.gr

Ηλίας Βαθειάς 
-