Αγώνες - Races  
   

 1ος αγώνας dragster 2002 στις Σέρρες - 1st dragster race 2002 in Serres.

24.03.02
ΑΓΩΝΑΣ
1ος ΑΓΩΝΑΣ DRAGSTER 2002
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
23 και 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2002
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
ΛΕ.Ν.Ο.Θ - Λ.Α.Μ.Σ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - TIMING DATA
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - PHOTOS

Ο πρώτος αγώνας DRAGSTER του 2002 ήταν μια πραγματική συνέχεια του τελευταίου αγώνα της προηγούμενης χρονιάς. Για μια ακόμη φορά, οι καιρικές συνθήκες σε όλη την Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα κακές με βροχές, καταιγίδες ακόμη και χιόνια, αλλά στις Σέρρες δεν έπεσε σταγόνα με αποτέλεσμα να γίνει κανονικά ο αγώνας. Αρκετοί αγωνιζόμενοι , ιδιαίτερα από την νότια Ελλάδα (ακόμη και από την Θεσ/νίκη) πτοήθηκαν από τον καιρό και δεν ήταν στις Σέρρες την ημέρα του αγώνα. Οι θεατές όμως παρά τις αντίξοες συνθήκες γέμισαν και αυτή την φορά τις κερκίδες και τα PITS του αυτοκινητοδρομίου.

Με όλες τις αντιξοότητες και παρά το ότι ο αγώνας των μοτοσικλετών δεν μετρούσε βαθμολογικά στο πρωτάθλημα, το σύνολο των συμμετοχών έφθασε τις 70. Αν συνυπολογίσει κανείς και τους 2500 θεατές, το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου για το ελληνικό DRAGSTER μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα επιτυχημένο και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το DRAGSTER είναι το μηχανοκίνητο σπορ με τους περισσότερους fan στην Ελλάδα.


ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ


Στα αυτοκίνητα ήταν αισθητή η απουσία σημαντικών συμμετοχών από την νότια Ελλάδα, που θα προσέφεραν περισσότερο θέαμα ανεβάζοντας το επίπεδο του συναγωνισμού ιδιαίτερα στις μεγάλες κατηγορίες. Ευτυχώς που η AXION TEAM δεν πτοείται όπως έχει αποδείξει ούτε από βροχές ούτε από χιόνια και έτσι τέσσερα πολύ σημαντικά αυτοκίνητα συνέβαλαν με την παρουσία τους στο θέαμα και μαζί με τα σημαντικότερα οχήματα της Β. Ελλάδας προσέφεραν στους θεατές έναν αξέχαστο αγώνα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β (ΝΟΡΜΑΛ) - ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ
Στην κατηγορία των ατμοσφαιρικών της κατηγορίας Β που είναι μια νέα κατηγορία ουσιαστικά νορμάλ αυτοκινήτων παραγωγής αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχεια της χρονιάς .Αυτή τη φορά πάντως νικητής ήταν ο Αντώνης Τσάκαλος με ένα ALFA ROMEO JULIA που έκανε χρόνο 16.379.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β (ΝΟΡΜΑΛ) - TURBO
Στα TURBO της κατηγορίας Β τον ταχύτερο χρόνο έκανε ο Μάκης Νεφραίμ (12.455) με δεύτερο τον Δημήτρη Παπαδιώτη (και οι δυο με Ford Sierra Cosworth) την τριάδα συμπλήρωσε το εντυπωσιακό LOTUS ESPRIT του Φίλιππου Παπαφιλίππου. Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το αυτοκίνητο βόλτας του Παπαφιλίππου ενώ το αγωνιστικό του LOTUS θα το δούμε στον επόμενο αγώνα της Τρίπολης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α1
Στην κατηγορία Α1 ταχύτερος όλων για μια ακόμη φορά ο Χουσεϊν Ιμπράμογλου με το γνωστό VW POLO και χρόνο 15,088".

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α2
Στην Α2 εντυπωσίασε με την απόδοσή του το CITROEN AX του Νίκου Λούκου που κατάφερε να επιβληθεί στο Peugeot 106 του Τζανετή με χρόνο 12,427".

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α3
Η Α3 ήταν η κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές. Νικητής ήταν ο Ανέστης Παπαδόπουλος (BMW) που επιβλήθηκε στην κόντρα του τελικού με χρόνο 12,293", στον ομόσταυλό του Στέφανο Χ. Μωυσιάδη (ΒΜW M3).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ1
Στην Τ1 ευχάριστη έκπληξη ήταν η συμμετοχή της Δέσποινας Φωτάκη που ήρθε να αποδείξει ότι το dragster δεν είναι αυστηρά ανδρικό σπορ. Νικητής και αυτή τη φορά ήταν ο Παναγιώτης Μιχαλάκος με το αχτύπητο FIAT UNO που έκανε καλύτερο χρόνο 13,270". Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Γιώργος Παράσχος (RENAULT 5 GT) και την τρίτη ο Παναγιώτης Λέτσιος με FIAT PUNTO GT.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ2
Η έκπληξη του αγώνα έγινε στην κατηγορία Τ2 όπου το UNO TURBO του Δημήτρη Ρούμελη κατέκτησε την πρώτη θέση διανύοντας τα 400 m στον απίστευτο χρόνο των 11,892"!! Στην δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Βασίλης Συλαίος (HONDA CIVIC TURBO) και στην τρίτη ο Μάκης Τουραλιάς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ3
Στην Τ3 ο Σκαραβαίος του Γιώργου Τσαμπάζογλου πήρε την νίκη στον τελικό της ημέρας έχοντας προηγουμένως, οριακά σπάσει το φράγμα των 12". Ο Μιχάλης Αντωνίου για πρώτη φορά με πολύ φαρδιά ελαστικά ήταν ο δεύτερος ταχύτερος της ημέρας, αν και του έσπασε ο άξονας μετάδοσης στον τελικό, ενώ ο Ανδρέας Καπετανίδης συμπλήρωσε την τριάδα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ4
Στην Τ4 ο Γιάννης Σαχανάς έτρεξε με μόνο αντίπαλο τα χρονόμετρα και έσπασε το φράγμα των 11" (10,788") σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN
Στην OPEN o Σκαραβαίος του Θωμά Χρήστου αποδείχθηκε ταχύτερος από την BMW του Νίκου Φώσκολου αν και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα.


ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ

Για πρώτη φορά παρακολουθήσαμε ελληνικό αγώνα dragster με κόντρες μοτοσικλετών, κάτι που ελπίζουμε να συνεχισθεί τουλάχιστον για τους αγώνες των Σερρών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 - MINI OPEN
Στην κατηγορία ΜΙΝΙ ΟPEN νικητής αναδείχθηκε ο Θανάσης Αναγνώπουλος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 - ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ 2t ΕΩΣ 500 CC ΚΑΙ 4t ΕΩΣ 600 CC
Στην κατηγορία αυτή επικράτησε με σχετική ευκολία ο Δημήτρης Γεωργιάδης (YAMAHA R6 χρόνος 11,872").

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 - ΕΩΣ 750 CC
Στην κατηγορία 3 (έως 750cc) ο Νίκος Χαραλαμπίδης με GSXR 750 πήρε την νίκη σπάζοντας το φράγμα των 11".

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 - 751cc ΚΑΙ ΑΝΩ 4t NORMAL
Στην κατηγορία 4 μπορεί να υπήρχαν μόνο δυο συμμετοχές, αυτό όμως δεν μειώνει την νίκη του Νίκου Χαραλαμπίδη που με ένα νορμάλ KAWASAKI ZX 12 πέτυχε χρόνο 10,233".

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5 - 751cc ΚΑΙ ΑΝΩ 4t
Στην κατηγορία 5 η έκπληξη της ημέρας έγινε από τον Δημήτρη Νάκο (ΖΧ12) που δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από κανέναν και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με 9,911".

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6 - OPEN
Το ενδιαφέρον όλων, ήταν στραμμένο φυσικά στην κατηγορία ΟPEN. O Θόδωρος Μιχαηλίδης απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν φέρει τον τίτλο του πρωταθλητή από τύχη τα τελευταία χρόνια. Οδηγώντας με απίστευτο τρόπο το κτηνώδες FJ 1200 TURBO αναδείχθηκε ο ταχύτερος αναβάτης της ημέρας με χρόνο 9,253".
Ευχάριστη έκπληξη η δεύτερη θέση του Παν. Πολωνίδη ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννης Βαραλής.

Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά στις ΛΕΝΟΘ-ΛΑΜΣ για τη διοργάνωση του αγώνα αλλά και σε όλα αυτά τα παιδιά, αγωνιζόμενους και φιλάθλους, που αψήφισαν το κρύο και ζέσταναν με την παρουσία τους ολόκληρη τη μηχανοκίνητη Ελλάδα.

-

dragnews.gr