Αγώνες - Races | 5th RWYB 2005 - Elliniko
04.09.05 

 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑ - RACE ID
ΑΓΩΝΑΣ - RACE
5TH RWYB RACE 2005
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ - DATE
03 - 04.09.2005
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ - TRACK
ELLINIKO - ATHENS
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ - ORGANIZER
IRON TEAM, TRIAD

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ENTRIES & RESULTS
ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - APPLICATION FORM
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - ENTRIES & CLASSIFICATION

ΠΟΛΥΜΕΣΑ - MULTIMEDIA

Πρώτη ημέρα του αγώνα.
Εκπληκτικό είναι το αγωνιστικό κομμάτι της πρώτης ημέρας: Ο Φίλιππος Παπαφιλίππου των Drag Warriors έκανε Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ με 7,721 δευτ και 298 χλμ έξοδο (1,19 τα 18 πρώτα μέτρα)! Δήλωσε μάλιστα ότι αύριο θα σπάσει τα 300 χλμ! Ο Δημήτρης Πάσχος επίσης των Drag Warriors έκανε νέο Προσωπικό Ρεκόρ με 8,6 δευτ και 253 έξοδο (1,298 τα πρώτα 18 μέτρα)! Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα των Drag Warriors που έριξαν ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ για το στήσιμο των αυτοκινήτων τους, και του Φίλιππου και του Δημήτρη Πάσχου! Στο Δημήτρη εγκαθιστούν σύστημα ώστε να νίτρα να μπαίνουν αυτόματα, γιατί ο "Αγάπης" είναι λίγο ξεχασιάρης...

Ο Νίκος Γασπαράτος έκανε δύο περάσματα στα 10,9 με 227 χλμ και αποτελεί το πιο γρήγορο μπροστοκίνητο στην Ελλάδα! Ο Τάκης Βούρος της ομάδας Veltiosis έκανε 11,7 με 192 χλμ έξοδο, ισοφαρίζοντας το προσωπικό του ρεκόρ που είχε από τις Σέρρες. Εξαιρετική δουλειά από τον Βαγγέλη Πασπαλά και τον Τάκη στο στήσιμο και τη ρύθμιση του Uno! O Νικηφόρος με το Civic Coupe Turbo έβαλε ένα σετ ελαστικά και έκανε ξερό 12,0!

Ο Τάκης Μπουρνάς κάνει δοκιμές χωρίς να ξεκινάει δυνατά και έχει μέχρι στιγμής χρόνο 9,3. Επίσης οι πασίγνωστες ομάδες από τα dragster, η ομάδα του Σαρλή, του Πρεμέτη και η Moto Ξενάριος έχουν δώσει και πάλι το παρόν!

Σίγουρα έχουμε ξεχάσει πολλούς αλλά προσπαθούμε μέσα σε λίγες γραμμές να σας μεταφέρουμε το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα που είναι εξαιρετικό. Επίσης, είναι προφανές και από τις φωτογραφίες που ανεβάσαμε, ότι ο κόσμος είναι ο περισσότερος που έχουμε δει ποτέ για Σάββατο, 1η ημέρα αγώνα!

Ένας πραγματικά πολύ καλός αγώνας! Όποιος δεν μπόρεσε να βρίσκεται σήμερα στην πίστα, ας μην χάσει τουλάχιστον αύριο τη δεύτερη ημέρα του αγώνα!

Δεύτερη ημέρα του αγώνα
Ο Τάκης Βούρος της ομάδας Veltiosis πέτυχε νέο προσωπικό ρεκόρ, με 11,562 και 192 χλμ έξοδο! Η επίδοση αυτή αποτελεί βέβαια και ανεπίσημο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Τ1! Eπίσης εκπληκτική είναι και η επίδοση του Γασπαράτου με 10,8! O Φαρμάκης με το μπλέ EVO VIII έκανε τον πολύ καλό χρόνο 11,3 με ταχύτητα εξόδου 207!

Ο Τάκης Μπουρνάς ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ με 8,6 και 271 χλμ έξοδο, ξεκινώντας χωρίς launch και πολύ προσεκτικά με 1,4 δεκαοχτάρι και με λίγα νίτρα! Νέο προσωπικό ρεκόρ έκανε και ο Σαρλής με 9,1! Ο Λάμπρος Κονταράτος της Speed Factory έκανε 12,3 ενώ ο Ηλίας με το Starler 12,6 παρ' ότι θέλει ακόμα δουλειά στη ρύθμιση του μοτέρ. Στην ομάδα των Drag Warriors, Ο Φίλιππος στάθηκε άτυχος στην προσπάθειά του για νέο πανελλήνιο ρεκόρ και έβγαλε μικρή ζημιά στην εισαγωγή. Ο Πάσχος επίσης στην προσπάθειά του για χαμηλότερο χρόνο έκανε δύο φορές backfire και χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν οι πυροσβεστήρες για την εισαγωγή του, δεν υπάρχει όμως κάποια σοβαρή ζημιά!

Ο κόσμος ήταν σήμερα περισσότερος ακόμα και από τον αγώνα dragster! Δυστυχώς, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, κάποιοι μεθόδευσαν μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μη γίνει ο αγώνας, ξεθαύοντας νόμους που κανείς δεν ήξερε ότι υπάρχουν. Εμείς λοιπόν ανατωτιόμαστε το εξής: Είτε αυτές οι μηνύσεις είναι από περιβαλλοντολογικούς συλλόγους, είτε από πίσω κρύβονται κάποιοι που δεν θέλουν να γίνονται οι αγώνες, δεν υπάρχει κανένας πολιτικός που να τον ενδιαφέρει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ώστε να προστατεύσει αυτή την προσπάθεια; Ο κύριος Σταθάκης πολύ σωστά είχε προτείνει στη βουλή να παραχωρηθεί το Ελληνικό προσωρινά. Δεν μπορεί να προωθήσει αυτή του την πρόταση; ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ;