Αγώνες - Races | 1st Champinoship Drag Race 2009 - Serres
12.04.09 

 

1st Championship Drag Race 2009 - Serres

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑ - RACE ID
ΑΓΩΝΑΣ - RACE
1ST CHAMPIONSHIP DRAG RACE 2009
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ - DATE
11 - 12.04.2009
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ - TRACK
SERRES
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ - ORGANIZER
LENOE - LAMS

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ENTRIES & RESULTS
ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - APPLICATION FORM
ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ AUTO - ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ MOTO
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ & ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - ENTRIES & CLASSIFICATION
ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ - LIVE COVERAGE

ΠΟΛΥΜΕΣΑ - MULTIMEDIA
ΒΙΝΤΕΟ - VIDEOS

16.02.2009 Ειδικοί Κανονισμοί Auto - Moto.
Λάβαμε και δημοσιεύουμε τους Ειδικούς Κανονισμούς Auto και Moto του αγώνα.

15.03.2009 Αίτηση Συμμετοχής του Αγώνα.
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την Αίτηση Συμμετοχής του αγώνα.

03.04.2009 Αφίσσα του Αγώνα.
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την Αφίσσα του αγώνα.

10.04.2009 Συμμετοχές του Αγώνα.
Λάβαμε από τη ΛΕΝΟΕ και δημοσιεύουμε τις Συμμετοχές του Αγώνα. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!

12.04.2009 Αποτελέσματα του Αγώνα.
Λάβαμε τα αποτελέσματα του αγώνα από τη ΛΕΝΟΕ.

14.04.2009 Φωτογραφίες του Αγώνα.
Ανεβάσαμε Φωτογραφίες από τον αγώνα.

17.04.2009 Αναλυτικά Αποτελέσματα του Αγώνα.
Προσθέσαμε στη βάση μας τους νέους οδηγούς, που συμμετείχαν για πρώτη φορά στον αγώνα αυτό και ανεβάσαμε και τα Αναλυτικά Αποτελέσματα - Timing Data του αγώνα.

Λόγω της αλλαγής (προς το σωστό) των κανονισμών που δεν μετράει πια το Reaction Time στα Προκριματικά Περάσματα, χρειάζεται κάποιες μικρές διορθώσεις ο κώδικας που τα εμφανίζει. Θα το διορθώσουμε και θα σας ενημερώσουμε.

18.04.2009 Σχολιασμός του Αγώνα
Πέρασαν λίγες ημέρες πριν αποφασίσουμε να γράψουμε την άποψή μας για τον αγώνα. Ο λόγος ήταν ότι θέλαμε να δούμε τις απόψεις της αγωνιστικής κοινότητας. Το αποτέλεσμα μας κάνει πραγματικά αισιόδοξους διότι, στην πλειοψηφία τους, αγωνιζόμενοι και φίλαθλοι ανέφεραν και τα θετικά και τα αρνητικά του αγώνα με σωστό ύφος. Είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να πάμε το άθλημα μπροστά. Μερικά βασικά χαρακτηριστικά του αγώνα, πάντα σύμφωνα με την άποψή μας:

• Ο καιρός πολύ καλός, βοήθησε στο να γεμίσει το αυτοκινητοδρόμιο, ειδικά την Κυριακή, με φιλάθλους. Ήταν και ο πρώτος αγώνας της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα  και όσοι δεν κατάφεραν να πάνε Κρήτη είχαν να μυρίσουν καμένο λάστιχο από πέρυσι.

• Θετικότατη η προσπάθεια της λέσχης να ενημερώσει σχετικά με τους νέους κανονισμούς, από το πρώτο κιόλας briefing. Η αυστηρότητά τους όντως ήταν σε μερικές περιπτώσεις περιττή. Συμφωνούμε με τον ROSSI ότι δεν χρειάζονται φωνές.

• Η πολύωρη καθυστέρηση στην αρχή του αγώνα (λόγω του κομμένου καλωδίου) δημιούργησε σε όλους ένα αρνητικό συναίσθημα ότι "ξεκινήσαμε στραβά". Στην πραγματικότητα η ομάδα χρονομέτρησης κουράστηκε πολύ μέχρι να εντοπίσει το πρόβλημα αλλά στη συνέχεια δεν υπήρξε ξανά διακοπή. Προφανώς τα καλώδια αυτά θα δημιουργήσουν ξανά προβλήματα στο μέλλον, αφού είναι εκτεθειμένα στη βροχή και το χιόνι.

• Μπέρδεμα δημιούργησε η ανακοίνωση των νέων ρεκόρ πίστας, τα οποία μετρούσαν από την αρχή και τα οποία, στην πλειονότητά τους, ήταν χαμηλότερα από τα πανελλήνια. Πολλές φορές επίσης ο εκφωνητής τα ανακοίνωνε ως "νέο πανελλήνιο ρεκόρ" γεγονός που μας μπέρδευε ακόμα περισσότερο. Εμείς επιμένουμε να διατηρηθούν τα πανελλήνια όπως τα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, με την προσθήκη των ρεκόρ πίστας, τα οποία λίγο ενδιαφέρουν τον κόσμο. Άποψή μας πάντα.
Μπέρδεμα δημιουργήθηκε επίσης από την προσπάθεια εφαρμογής του κανόνα περί επανάληψης της επίδοσης σε κοντινό (δύο δέκατα) χρόνο. Άλλες φορές ανακοινωνόταν ότι ο χρόνος που πέτυχε κάποιος πρέπει να επαναληφθεί κι άλλες φορές ανακοινωνόταν απ’ ευθείας ως πανελλήνιο ή ρεκόρ πίστας.
Τέλος, είναι διαφορετική η περίπτωση να κάνεις πρώτα ρεκόρ και να προσπαθείς μετά να επαναλάβεις το χρόνο με διάστημα δύο δέκατων προς τα επάνω και διαφορετική να κάνεις ρεκόρ και μετά να μειώσεις εκ νέου το χρόνο.

• Πολύ θετικό το γεγονός ότι έγινε ακόμα πιο αυστηρός ο τεχνικός έλεγχος. Ο τεχνικός έφορος πάντως χρειάζεται βοήθεια από επιπλέον προσωπικό, γιατί είναι αδύνατον να προλάβει τα πάντα μόνος του.

• Το σημαντικότερο όμως γεγονός (δυστυχώς αρνητικό) ήταν ότι εφαρμόστηκε ο κανονισμός για τις κατηγορίες με πολλές συμμετοχές, που μόνο οι 16 καλύτεροι έχουν 3ο προκριματικό και μόνο οι 8 καλύτεροι 4ο προκριματικό και κόντρες.
Το αποτέλεσμα γνωστό: Πολλά παιδιά, κυρίως νέοι οδηγοί, πήγαν σπίτι τους νωρίς-νωρίς και πολύ απογοητευμένοι. Τι κι αν αυτό εφαρμόζεται και στο εξωτερικό; Εφαρμόζεται όταν έχουν πολύ περισσότερες συμμετοχές. Ο κάθε αγωνιζόμενος με τη συμμετοχή του πληρώνει 3 – 4 προκριματικά και 0 – 4 κόντρες. Με μέσο χρόνο περάσματος το ένα λεπτό κι επειδή τα περισσότερα περάσματα είναι ανά δύο, ο αγωνιζόμενος πληρώνει ένα μισθό για να τρέξει 2 – 4 λεπτά.
Στην πίστα αναλύσαμε με πολλούς αγωνιζόμενους το συγκεκριμένο γεγονός και έγινε κατανοητό ότι μια κατηγορία με 25 συμμετοχές "κοστίζει" στη διοργάνωση το πολύ 13 – 14 λεπτά αγώνα ΠΑΡΑΠΑΝΩ, αν γίνουν όλα τα περάσματα όπως πρέπει. Επί 4 τέτοιες κατηγορίες, μία ώρα. Αυτή η ώρα πρέπει να βρεθεί από την αποφυγή των καθυστερήσεων, την καλύτερη ροή κλπ. Ακόμα και με μεγάλες καθυστερήσεις του αγώνα, καλύτερο είναι να χάσουν όλοι ένα προκριματικό παρά αυτό  που συνέβει.

• Άλλο ένα γεγονός μας ξένισε, κυρίως λόγω της εμπειρίας της ΛΕΝΟΕ και του είδους του αγώνα (πρωταθληματικός). Στην ΒΤ1, σε προκριματικό, καταγράφηκε λανθασμένος χρόνος (συμβαίνει σε κάθε αγώνα αυτό) ο οποίος όμως αυτή τη φορά δεν εντοπίστηκε μέχρι και τη διεξαγωγή των κοντρών. Τα ladders λοιπόν χτίστηκαν λανθασμένα και από εκεί και πέρα ο αγώνας ήταν λάθος, για τη συγκεκριμένη κατηγορία.
Αγωνιζόμενος μας ανέφερε ότι εντόπισε εγκαίρως το πρόβλημα στη ΛΕΝΟΕ, η οποία όμως δεν δέχτηκε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να το διορθώσει. Ακόμη κι αν αυτό δεν αληθεύει, οφείλει η διοργάνωση να εντοπίζει τέτοιου είδους λογικά λάθη χρονομέτρησης από μόνη της κι άμεσα, πριν τη δημιουργία των ladders.

• Δυστυχώς είχαμε λίγες συμμετοχές στα αυτοκίνητα, αντίθετα με τις μοτοσικλέτες που ήταν εντυπωσιακά πολλές. Αυτό είναι ένα γεγονός που μας προβληματίζει πολύ έντονα.

• Προτείνουμε επίσης, η απονομή να γίνεται σε διαφορετικό χώρο, ώστε να μπορούν οι φωτογράφοι να αποθανατίζουν πιο εύκολα τους νικητές της κάθε κατηγορίας.

• Πιστεύουμε ότι το κόστος συμμετοχής (με την μείωση που δικαιούται όποιος είναι μέλος της ΛΕΝΟΕ) πρέπει να μειωθεί περισσότερο.


Στο αγωνιστικό κομμάτι, μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα που έχουμε αναρτήσει.

Στα υπόλοιπα, αναφέρουμε το πολύ θετικό γεγονός της παρουσίας του νέου περιοδικού ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ, τη χαρά μας που συναντήσαμε πολλούς φίλους από τη Βόρεια Ελλάδα που είχαμε καιρό να τους δούμε καθώς και τις πληροφορίες από το Γιώργο Τζαμπάζογλου σχετικά με την προετοιμασία του Πολυκάστρου που ήδη έχει ξεκινήσει.

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα και δίνουμε ραντεβού για το Μάιο.

20 - 24.04.2009 Βίντεο του Αγώνα
Ανεβάσαμε Βίντεο με τα τελευταία περάσματα Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών. Τα βίντεο αυτά έχουν συνολική διάρκεια περίπου 28 λεπτά και είναι σε High Definition ανάλυση!


22.04.2009 OnLine TV: Το Φιλμ του Αγώνα
Ανεβάσαμε στην TV μας, το πρώτο φιλμ του αγώνα με τα αυτοκίνητα: 1st Championship Drag Race 2009 - Serres [Org: LENOE]. Το φιλμ έχει διάρκεια μία ώρα και δέκα λεπτά περίπου και έχουμε προσπαθήσει να βελτιώσουμε αρκετά την ποιότητά του σε σχέση με προηγούμενες φορές.