Νέα - News  
   

 Καθαρόαιμα dragster αυτοκίνητα Super Comp σε ελληνικά χέρια!

23.08.02

Όπως γνωρίζουμε η ελληνική αποστολή αποτελείται από το Φίλιππο, το Γιάννη και το Zman. Δύο είναι τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν ο Φίλιππος και ο Γιάννης: Το θέμα του τεχνικού ελέγχου για να πάρουν έγκριση τα αυτοκίνητά τους και αυτό της έγκαιρης μεταφοράς και επιστροφής προς και από την Santa Pod. Αντίθετα, ο Zman έχει να σκεφτεί μόνο το θέμα της μεταφοράς.

Ο τεχνικός έλεγχος.
Για το θέμα του τεχνικού ελέγχου στάλθηκαν πάνω από 120 φωτογραφίες για κάθε σημείο των αυτοκινήτων που υποδείκνυαν οι άγγλοι τεχνικοί έφοροι τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Εδώ δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την ουσιαστική βοήθεια του Zman χωρίς τη βοήθεια του οποίου η όλη προσπάθεια θα ήταν πολύ πιο δύσκολη.

Το Sierra του Γιάννη δύσκολα θα έπαιρνε το SFI approval sticker και αυτό λόγω του roll cage. Οι προδιαγραφές SFI (που είναι εξέλιξη των προδιαγραφών FIA κατάλληλα προσαρμοσμένες για αγώνες dragster) απαιτούν roll cage με διάμετρο σωλήνας 2 ιντσών ή 50,8 χιλιοστών με 1,5 χιλιοστά πάχος. Το roll cage του Γιάννη που είναι φτιαγμένο σύμφωνα με το ελληνικό βιβλίο της ΕΛΠΑ και βασίζεται σε roll cage αυτοκινήτων WRC. Στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι 42 χιλιοστά ενώ σε κάποια σημεία φτάνει στα 38 χιλιοστά. Έτσι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην του επιτραπεί να τρέξει.

Το Lotus δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και - τουλάχιστον τηλεφωνικά - έχει πάρει το ok για να τρέξει. Βέβαια, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο, στον τεχνικό έλεγχο στην πίστα κάτι να μην πάει καλά.

Η έγκαιρη μεταφορά.
Το δεύτερο και ίσως σημαντικότερο θέμα είναι αυτό της έγκαιρης μεταφοράς και ιδιαίτερα της έγκαιρης επιστροφής των αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Ακτοπλοϊκά, τα αυτοκίνητα θα δεσμευόντουσαν από τις 10 Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτή η λύση δεν είναι αποδεκτή αφού θα χανόταν ο αγώνας πρωταθλήματος στις 15 Σεπτεμβρίου στις Σέρρες και σχεδόν σίγουρα ο επίσημος αγώνας της Κύπρου στις 5 Οκτωβρίου που διοργανώνεται από τη Race Pro.

Η άλλη λύση είναι να μεταφερθούν οδικώς με container μήκους 12 μέτρων. Αυτή η λύση είχε επιλεχθεί παρά το μεγάλο κόστος της (7500 ευρώ μόνο για τα μεταφορικά) και παρά το ρίσκο του άστατου καιρού.

Η έκπληξη.
Όλο το καλοκαίρι, ταυτόχρονα με την παραπάνω προετοιμασία υπήρξε έντονη κινητικότητα και προς μία άλλη κατεύθυνση: Η Race Pro αγόρασε δύο καθαρόαιμα dragster αυτοκίνητα τα οποία με τη βοήθεια ελλήνων μηχανικών και τεχνικών πρόλαβε να τα προετοιμάσει σωστά και το κυριότερο έγκαιρα.

Ford Sierra Super Comp - Super Gas.
Το πρώτο αυτοκίνητο είναι ένα Super Comp - Super Gas Ford Sierra RS 500. Η καρότσα του είναι τροποποιημένη με ενισχύσεις και σωληνωτά δικτυώματα από τον Hauser Race Cars. Το μοτέρ του είναι οκτακύλινδρο 8250 κυβικών εκατοστών με σασμάν αυτόματο τριών ταχυτήτων. Σε πρόσφατο αγώνα, το αυτοκίνητο αυτό έχει κάνει 8,54.


Δεν θα σας αποκαλύψουμε ακόμα λεπτομέρειες για το δεύτερο αυτοκίνητο, παρά μόνο ότι ανήκει στην ίδια κατηγορία, είναι και αυτό σωληνωτό και φοράει οκτακύλινδρο αμερικάνικο μοτέρ.

Και τα δύο αυτοκίνητα αυτά θα έχετε την ευκαιρία να τα θαυμάσετε από κοντά στον επόμενο αγώνα της Τρίπολης.

Ταξίδι αστραπή.
Ο Φίλιππος αναχωρεί σήμερα για ταξίδι - αστραπή για να ρυθμίσει και να τρέξει το Sierra στo ShakeSpeare County Raceway στο Avon Park. Αυτό το ταξίδι είναι απαραίτητο ώστε το Sierra να είναι έτοιμο για τον αγώνα της Santa Pod.

Πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα από την ελληνική αποστολή. Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές και σημαντικές. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να σας αποκαλύψουμε περισσότερα. Αυτό όμως που μπορούμε να σας υποσχεθούμε είναι ότι το ελληνικό dragster θα συνεχίσει να ανεβαίνει σταθερά και γρήγορα. Το φθινόπωρο προβλέπεται καυτό!!!

dragnews.gr