Νέα - News  
   

 Αγώνες Dragster στο Ελληνικό! - Dragster Races in the Centre of Athens!

04.03.03

Μπορούμε πια και επίσημα να σας ανακοινώσουμε ότι στις 12-13 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας για το πρωτάθλημα dragster 2003. Χωρίς υπερβολές, το όνειρο όλων των ανθρώπων του dragster έγινε πραγματικότητα. Τρεις από τους έξι αγώνες του φετεινού πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού!

Εμείς όλον αυτό τον καιρό παρακολουθούσαμε από κοντά τις αθόρυβες και συντονισμένες προσπάθειες της Race Pro και γνωρίζαμε όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονταν το ένα πίσω από το άλλο. Ειλικρινά, πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία και σίγουρα δεν ήταν καθόλου εύκολο. Αρκετές φορές πιστέψαμε ότι τελικά δεν θα υλοποιηθεί αυτό που όλοι μας τόσο πολύ επιθυμούσαμε.

Ένα ακόμα πολύ θετικό στοιχείο για το φετεινό πρωτάθλημα είναι η ουσιαστική συνεργασία όλων των φορέων: της Race Pro που είναι ο promoter των αγώνων dragster (και που κατάφερε να πάρει το Ελληνικό), του αγωνιστικού τμήματος της ΕΛΠΑ, του DRC και της ΛΕΝΟΘ. Η προσπάθεια είναι συλλογική και αυτό το γεγονός θα δώσει νέα πνοή στους αγώνες.

Τα πλεονεκτήματα για το Ελληνικό Dragster με την απόκτηση του Ελληνικού είναι πολλά και σημαντικά:
1. Η προσέλευση του φίλαθλου κόσμου θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ! Οι θεατές θα έχουν την ευχέρεια να απολαύσουν 2 μέρες το θέαμα, σε κάθε αγώνα, αφού ο αυτός γίνεται στο κέντρο της Αθήνας. Ταυτόχρονα, όσοι μένουν στην Αθήνα, θα πληρώσουν μόνο τα εισητήριά τους αφού δεν θα έχουν έξοδα μετακίνησης, διατροφής κτλ.

2. Το κόστος συμμετοχής για τους αγωνιζόμενους μειώνεται σημαντικά ειδικά για τους Αθηναίους (μετακινήσεις trailer, ξενοδοχεία, φαγητά). Αλλά και οι αγωνιζόμενοι από τη Βόρειο Ελλάδα θα έχουν κάποιο κέρδος αφού η Αθήνα είναι πιο κοντά από την Τρίπολη ή τον Πύργο.

3. Η κάλυψη των αγώνων από τα ΜΜΕ θα είναι ευρύτατη. Το άθλημα θα διαδωθεί γρηγορότερα και η το ενδιαφέρον νέων και ισχυρότερων χορηγών είναι δεδομένο!!

4. Ταυτόχρονα, υλοποιείται ένα αίτημα όλων μας για δημιουργία πίστας ώστε να πάψουν οι νέοι να κοντράρονται στους στους δρόμους. Χρειάζονται και άλλα πράγματα, αλλά είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα!! Δεν συγκρίνεται το στήσιμο στην πίστα και η κόντρα με ασφάλεια καθώς και το αδιαμφησβίτητο των χρονομέτρων με την κόντρα στους δρόμους όπου ο καθένας τα παρουσιάζει όπως θέλει.

5. Το ενδιαφέρον των ξένων ομάδων κορυφώνεται αφού τώρα πια θα αγωνίζονται σε πίστα στο κέντρο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας και όχι σε πίστες δύο ώρες μακριά από την κοντινότερη πόλη. Αυτό σημαίνει μεγάλη προβολή για τις ίδιες τις ομάδες, τους χορηγούς τους κτλ.

6.Ζητάμε την συμπαράσταση όλων ώστε οι αγώνες να αποτελέσουν μια γιορτή και να το απολαύσουμε όλοι. Επειδή ακριβώς η σμμετοχή του φίλαθλου κόσμου θα είναι τεράστια, πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες των διοργανωντών με ευλάβεια ώστε να μην δημιοργηθούν προβλήματα και να μπορέσουμε να απολαύσουμε καταπληκτικούς αγώνες χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες θα σας ανακοινώσουμε σύντομα!!

Great News for the Hellenic Dragster!! Three of the six races will be held on the old airport in the centre of Athens!! This is great since a lot of funs will have the chance to watch these races, the media will cover the races extensivelly and new Sponsors will come!! There is already a great interest of foreign teams that would like to come and contribute to the whole show!

The first race will be help on Elliniko Airport during 12 and 13 of April!

 

dragnews.gr