Νέα - News  
   

 Τα νέα από τη συγκέντρωση των αγωνιζομένων.

05.06.03 

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν πολλοί οδηγοί. Κύριο θέμα της συνάντησης, με αφορμή το άσχημο γεγονός του αγώνα του Ηρακλείου, ήταν η εξεύρεση τρόπων ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Προτάθηκαν διάφορα θέματα και οι αγωνιζόμενοι αποφάσισαν τα ακόλουθα:

1) Θα δημιουργηθεί ένα άτυπο όργανο που θα εκπροσωπεί τους αγωνιζόμενους και που πριν την έναρξη κάθε αγώνα θα ελέγχει κατά πόσο η οργάνωση είναι σωστή και ασφαλής για τους ίδιους και τους θεατές. Σε περίπτωση που κρίνουν ότι τα βασικά μέτρα ασφαλείας δεν έχουν ληφθεί, δεν θα συμμετέχουν στον αγώνα και θα αποζημιώνονται για τα έξοδα προετοιμασίας και συμμετοχής τους με ποσό που από πριν τον αγώνα θα έχει συμφωνηθεί και καταβληθεί από τον διοργανωτή (π.χ. με τη μορφή ποινικής ρήτρας).

2) Οι οδηγοί που συμμετείχαν στον «αγώνα» της Κρήτης, θα κινηθούν δικαστικά εναντίον του ΑΣΗ, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τα έξοδα μεταφοράς και προετοιμασίας τους καθώς και για τυχόν ηθικές βλάβες.

3) Μετά από εισήγηση της RACE PRO, ο αγώνας θα μετρήσει στο έπαθλο της RACE PRO κατά το ήμισυ.

Ακόμα, η RACE PRO ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στους αγωνιζόμενους τα παράβολα που κατέβαλαν για τη συμμετοχή τους στην Κρήτη και επίσης θα τους προσφέρει τα παράβολα για τον επόμενο αγώνα του Ελληνικού, ως ένδειξη υποστήριξης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα αίτια που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα, ποιοι φέρουν ευθύνες γι’ αυτό καθώς και το αν έπρεπε να έχει ξεκινήσει ο αγώνας ή όχι. Μεγάλο τμήμα της συζήτησης αφιερώθηκε στο πως μπόρεσε ο ΑΣΗ να πάρει την έγκριση να διοργανώσει έναν αγώνα dragster.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του DRC κύριο Δημήτρη Ανδρουλάκη, οι ευθύνες επιμερίζονται στον ΑΣΗ τη RACE PRO την ΕΛΠΑ αλλά και τους ίδιους τους αγωνιζόμενους.

¶λλο ένα σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η αυστηρότερη εφαρμογή των κανονισμών που αφορούν σε θέματα ασφαλείας όπως: η χρήση κράνους, αγωνιστικής φόρμας καθώς και η απαγόρευση των δοκιμών των αγωνιστικών οχημάτων στους χώρους των pits και των βοηθητικών χώρων της εκάστοτε πίστας.

Τέλος, κοινή εκτίμηση ήταν η ανάγκη για τακτικότερες συναντήσεις των αγωνιζομένων. Θετικό γεγονός είναι η παρουσία αρκετών δημοσιογράφων στη συνάντηση αυτή, γεγονός που αποδεικνύει την καλή πορεία του ελληνικού dragster.

 

dragster.gr

Ηλίας Βαθειάς