Νέα - News | Πολύ καλή εμφάνιση των Ελλήνων με Ρεκόρ από την πρώτη μέρα του Αγώνα στη Μάλτα!
22.07.04 

 

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΜΑΛΤΑΣ για αυτοκίνητα τύπου door slammers από τον Φίλιππο Παπαφιλίππου και το Pontiac! Μικρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Μάκης Νεφραίμ.

Ο Φίλιππος Παπαφιλίππου, στο πρώτο κιόλας πέρασμα με το Pontiac, έκανε 7,74 δευτερόλεπτα τα 402 μέτρα με 175,89 μίλια (περίπου 285 χλμ) ανά ώρα ταχύτητα εξόδου και 18άρι 1,233! Τα προηγούμενα ρεκόρ Μάλτας ήταν 7,8 και 7,88 αντίστοιχα! Ο Μάκης Νεφραίμ αντιμετωπίζει κάποια μικροπροβλήματα ευστάθειας στα πολλά χιλιόμετρα κι έτσι δεν μπορεί να κάνει ολοκληρωμένο πέρασμα. Ελπίδα όλων μας όμως είναι ότι αύριο το πρωί θα λυθεί το πρόβλημα, το οποίο πιθανότατα έχει να κάνει με τα πίσω ελαστικά, και θα μπορέσει να κάνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ. Τι περιμένει ο ίδιος; Σκεφτείτε μόνο ότι έκανε δύο περάσματα στα 9,6 με 1,35 δευτ το 18άρι στα οποία άφησε και πάτησε γκάζι τρεις φορές μέσα στο 400άρι. Οι ταχύτητες εξόδου του είναι χαμηλές ακριβώς λόγω αυτού του γεγονότος.

Ο Φίλιππος μετά το πρώτο πέρασμα αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με τη βάση της μηχανής, το οποίο όμως οι Drag Warriors το αντιμετώπισαν γρήγορα και αποτελεσματικά. Στο δεύτερο ελεύθερο πέρασμα το Pontiac έκανε ένα εκπληκτικό 18άρι 1,159 που είναι από τα καλύτερα που έχουν γίνει στη Μάλτα στα doorslammers (1,10 το καλύτερο). Σε αυτό το πέρασμα όμως το Pontiac δεν δούλεψε πολύ νωρίς τα νίτρα αφού η προσπάθεια του οδηγού του ήταν να πετύχει καλό 18άρι κι έτσι "περιορίστηκε" στο... 7,83 με 175,50 μίλια ταχύτητα εξόδου.

Κατά τα άλλα οι Μαλτέζοι είναι πραγματικά "τρελλοί" και ενθουσιώδεις και αν και Πέμπτη έχουν κατακλύσει την πίστα. Εντύπωση μας έκανε το τρομερό χειροκρότημα στους έλληνες οδηγούς καθώς και το ότι ανάμεσα στους θεατές είναι και πολλές γυναίκες! Επίσης πολύς κόσμος έχει μαζευτεί γύρω από τα ελληνικά αυτοκίνητα και δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίσει τους πρωταθλητές μας.

Ο Φίλιππος θα αγωνιστεί στις κατηγορίες Open και CA6 (Altered 6) και ο Μάκης στις Open, CA6 και για πρώτη του φορά bracket από 9,0 - 9,5.

Μακάρι να ήταν παρόντες και άλλοι έλληνες οδηγοί και από αυτοκίνητα αλλά και από μηχανές γιατί θα ήταν εξαιρετική οδηγική εμπειρία γι' αυτούς αλλά και ακόμα μεγαλύτερη η προβολή του ελληνικού dragster. Σας αναφέρουμε επίσης ότι συζητώντας με πολλούς παράγοντες και οδηγούς από τη Μάλτα, οι οποίοι εκδήλωσαν έντονο το ενδιαφέρον για την κατάσταση του ελληνικού dragster, δήλωσαν έκπληκτοι και ανήσυχοι από την τελευταία απόφαση της ΕΘΕΑ να μην μετρήσει βαθμολογικά έναν αγώνα πρωταθλήματος - κυπέλλου ο οποίος είχε φτάσει στους τελικούς!

Ας μην παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της MDRA και τη γυναίκα του που είναι συνεχώς δίπλα στην ελληνική αποστολή και μας κάνουν να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας! Θα είμαστε κοντά σας όσο πιο συχνά μπορούμε για να σας ενημερώνουμε με κάθε τι νεότερο!

 

dragnews.gr

Μιχάλης Βαθειάς