Νέα - News | Συνέντευξη του Φίλιππου Παπαφιλίππου για τον 3ο αγώνα dragster!
14.09.04 

 

Ο Φίλιππος Παπαφιλίππου μας μιλάει αμέσως μετά τον αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου είχε την πρώτη του ουσιαστική επαφή με το Rover. Σχολιάζει επίσης εκτενώς τις ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις στις σχέσεις των οδηγών dragster ολόκληρης της Ελλάδας.

dragnews.gr: Συγχαρητήρια για τη νίκη σας αλλά και την πολύ καλή σας εμφάνιση! Πως σχολιάζετε την διοργάνωση του αγώνα;

Φ. Π: Η διοργάνωση ήταν αρκετά καλή. Τα πέντε μέτρα της εκκίνησης είχαν προετοιμαστεί καλά, είχε πέσει αρκετή κόλλα και η πρόσφυση ήταν σε καλά επίπεδα. Το υπόλοιπο κομμάτι της πίστας όμως γλιστρούσε πολύ.

dragnews.gr: Στην πρώτη κιόλας εμφάνισή του το Rover έκανε 8,779 δευτερόλεπτα με 267,74 ταχύτητα εξόδου. Ποιες οι δυνατότητές του;

Φ.Π: Το Rover ήρθε στην κυριολεξία αρρύθμιστο στις Σέρρες. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα συμμετείχα σε αυτό τον αγώνα. Η συνάντηση των δύο Λεσχών όμως, του DRC και της ΛΕ.Ν.Ο.Θ. ήταν ιδιαίτερα σημαντική και δεν θα μπορούσα να την χάσω. Έτσι πήρα μαζί μου και το Rover για να πραγματοποιήσω κάποια αναγνωριστικά περάσματα.

Ο επαγγελματισμός και η εμπειρία της ομάδας μου, των Drag Warriors τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την προσπάθειά τους, μου επέτρεψαν να κατέβω από το 9,3 στο πρώτο πέρασμα, στο 8,9 στο δεύτερο για να φτάσω στο 8,7 μόλις στο τρίτο πέρασμα με 267 χιλιόμετρα ταχύτητα εξόδου. Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι η αγωνιστική βενζίνη NO2 της VP Racing που χρησιμοποιώ έκανε το μοτέρ να δουλεύει σαν πιστόλι!

dragnews.gr: Πόσο μπορεί να κατέβει ο χρόνος του Rover;

Φ.Π: Το Rover είναι φανταστικό αυτοκίνητο με τρομερά περιθώρια εξέλιξης! Φανταστείτε ότι έτρεξα με σχεδόν ξεραμένα λάστιχα ενώ από τα τρία στάδια νίτρου, χρησιμοποίησα μόνο το πρώτο και αυτό σε ποσοστό 50% - 60% και μάλιστα όχι από την εκκίνηση (λόγω πίστας).

Σε κατάλληλη πίστα με κατάλληλα χέρια και με την δυνατή υποστήριξη της ομάδας μου ο χρόνος που θα πετύχει θα θέσει νέα στάνταρτ στο ελληνικό dragster!

Στον τελικό προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τα νίτρα λίγο πιο νωρίς για να κατεβάσω κι άλλο το χρόνο αλλά, όπως κι εσείς είδατε, το Rover γύρισε πολύ απότομα κι επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να κάνω γρήγορο πέρασμα.

Εδώ θέλω να τονίσω ότι και εμένα και το Μάκη Νεφραίμ μας έχει βοηθήσει πολύ η σχετικά μακρόχρονη οδηγική επαφή με τέτοια αυτοκίνητα, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επαφή που μεταφράζεται σε πολύτιμη εμπειρία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

dragnews.gr: Στον τελικό ο Μάκης Νεφραίμ έφυγε οριακά με κόκκινο, προσπαθώντας να χτυπήσει την κόντρα.

Φ.Π: Ο Μάκης είναι πολύ έμπειρος οδηγός και πραγματικός κοντράκιας και δεν χαρίζει κάστανα. Ήμουν σίγουρος ότι θα χτυπήσει τον τελικό γι’ αυτό κι εγώ δεν κοιμήθηκα στο φανάρι αφού είχα αντίδραση 0,559. Αν ο Μάκης δεν κοκκίνιζε και με το 9,954 που έκανα εγώ λόγω του τετακέ θα είχαμε ένα πολύ δυνατό τελικό! Δεν πειράζει όμως!

dragnews.gr: Είχατε και μία έξοδο με πολλά χιλιόμετρα, ευτυχώς χωρίς σοβαρές ζημιές!

Φ.Π: Ευτυχώς, παρά την έξοδο όλα πήγαν καλά! Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να οδηγήσεις τα αυτοκίνητα αυτά και η εμπειρία που αποκτάει κανείς σιγά – σιγά είναι πολύτιμη σε τέτοιες περιπτώσεις.

dragnews.gr: Πως βλέπετε τις εξελίξεις στο χώρο του dragster;

Φ.Π: Χαιρετίζω τις προσπάθειες και των δύο λεσχών κι αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένος που οι δύο λέσχες πλέον πραγματικά συνεννοούνται! Το ενωτικό κλίμα είναι υπαρκτό και αληθινό, κι αυτό που θέλω να δηλώσω είναι ότι για να συμμετέχω σε κάποιον αγώνα στον ελληνικό χώρο διοργανώτρια λέσχη πρέπει να είναι το DRC, ή η ΛΕ.Ν.Ο.Θ. ή και οι δύο λέσχες μαζί!

Θέλω επίσης να σας πω ότι είμαι πραγματικά χαρούμενος που όλοι είχαν ενημερωθεί και γνωρίζανε για τις επιτυχίες στη Μάλτα και το Hockenheim. Και μπορώ να σας αποκαλύψω ότι σχεδιάζεται μεγάλη ελληνική αποστολή η οποία μπορεί και να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει τις 20 συμμετοχές από οδηγούς της ΛΕ.Ν.Ο.Θ. και του DRC (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες). Εάν όλα πάνε καλά, η αποστολή αυτή θα συμμετέχει στον τριήμερο αγώνα που θα γίνει τον Οκτώβριο στη Μάλτα.

Σε αυτή την αποστολή, πέραν της σημαντικής βοήθειας της MDRA, έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλη και σοβαρή εκδοτική εταιρεία, η οποία σκέφτεται να διαθέσει τα εισιτήρια των αγωνιζομένων για τη μεταφορά τους από την Πάτρα στο Μπάρι ή το Πρίντεζι, εκεί δηλαδή όπου θα μας παραλάβει η MDRA!

dragnews.gr: Συγχαρητήρια και πάλι!

Φ.Π: Σας ευχαριστώ!

 

dragnews.gr

Α. Ανδρεάδης