Νέα - News | Ο Οδυσσέας Γραμματικόπουλος μιλά για το Ελληνικό Dragster.
16.09.04 

 

Ο κύριος Οδυσσέας Γραμματικόπουλος μένει και εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια στη Γερμανία και είναι φίλαθλος των αγώνων dragster. Είναι αυτός που μας έστειλε σημαντικό φωτογραφικό υλικό καθώς και παρουσίαση του αγώνα στο Hockenheim. Ακολουθεί μία επιστολή του γύρω από το ελληνικό και ευρωπαϊκό dragster, επιστολή που αξίζει όλοι να την διαβάσετε γιατί προέρχεται από έναν αγνό φίλαθλο που δεν έχει τίποτε να κερδίσει από αυτά που λέει. Επιπλέον έχει το προνόμιο να ζει εκτός Ελλάδας και να παρακολουθεί συστηματικά τους αγώνες στο Hockenheim κι έτσι να μπορεί να κρίνει την προσπάθεια των ελλήνων αγωνιζομένων αντικειμενικά!

"Αγαπητοί φίλοι του ελληνικού dragster. Κατ’ αρχήν θέλω να σας πω ότι η προσπάθειά μου (φωτογραφικό υλικό) είναι εντελώς ερασιτεχνική και υποκινείται από το μεράκι και την αγάπη μου για το άθλημα αυτό. Στις πρώτες φωτογραφίες είμαι μαζί με τον κύριο Αντώνη Ζαφειριάδη και με τον κύριο Θεόδωρο Μιχαηλίδη που τους ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν να βγω μαζί τους αναμνηστικές φωτογραφίες. Ακολουθούν φωτογραφίες από τον κυρίως αγώνα τους σε διάφορα περάσματα, κατόπιν φωτογραφίες από το “Pit Walk” και τέλος από διάφορες αγωνιστικές παρουσιάσεις “Drags and Tracks”.

Θα ήθελα, με την άδειά σας, να πω λίγα πράγματα για το ελληνικό dragster. Κατ’ αρχήν, μια και απουσιάζω αρκετά χρόνια από την Ελλάδα, δεν γνωρίζω την επικρατούσα κατάσταση στο ελληνικό dragster, έτσι δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη. Ομολογώ όμως ότι μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση η πλήρης αδιαφορία της Πολιτείας ή του αρμόδιου υπουργείου που είναι τέλος πάντων υπεύθυνο και θα έπρεπε να υποστηρίξει ηθικά και οικονομικά αυτή την ελληνική ομάδα, για να μην την ονομάσω αποστολή.

Η εντύπωσή μου αυτή ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο, όταν η ελληνική ομάδα έδωσε μια συνέντευξη στο SkySport TV της Αγγλίας, στην οποία έτυχε να κάνω τον μεταφραστή. Ερωτηθήκαμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το ελληνικό dragster. Δηλαδή η Αγγλία ενδιαφέρθηκε περισσότερο από τη μαμά Ελλάδα; Δυστυχώς ναι! Αυτά τα παιδιά, με δικά τους έξοδα, ήρθαν εδώ στη Γερμανία, ταξιδεύοντας 2500 χλμ για να μας εκπροσωπήσουν σαν Ελλάδα σ’ έναν διεθνή ευρωπαϊκό αγώνα και να μας τιμήσουν με την καταπληκτική εμφάνισή τους. Μια εμφάνιση η οποία μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε στους Ευρωπαίους!

Εύχομαι σύντομα να το καταλάβει η πολιτεία και να αλλάξει στάση στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και να παροτρύνει τους νέους με διάφορα κίνητρα, όπως τρόπαια, βοήθειες κ.λπ. Εδώ στη Γερμανία ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Michael Schumacher παροτρύνει τους νέους και τις νέες να εμπλακούν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, με αποτέλεσμα οι πίστες από cart μέχρι σιρκουί να είναι γεμάτες κάθε Σαββατοκύριακο. Και μάλιστα με την υποστήριξη της ίδιας της πολιτείας αλλά και πολλών χορηγών!

Τέλος, εύχομαι εκτός από τον κύριο Κώστα Χαμπή της Motul Hellas και τον κύριο Σοφιολάκη της Yamaha βορείου Ελλάδας οι οποίοι πρόσφεραν οικονομική υποστήριξη στην ελληνική ομάδα, να βρεθούν και άλλοι πολλοί χορηγοί ώστε του χρόνου να έχουμε και άλλες ελληνικές συμμετοχές εδώ, στους Nitrolympix 2005. Και γιατί όχι και αυτοκίνητα μαζί με τις μοτοσικλέτες. Οι έλληνες αγωνιζόμενοι δεν υστερούν σε τίποτα από τους ευρωπαίους συναγωνιζόμενούς τους και ειλικρινά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Ευχαριστώ και πάλι το dragnews.gr
Οδυσσέας Γραμματικόπουλος"

Κύριε Οδυσσέα σας ευχαριστούμε κι εμείς, για άλλη μία φορά, για όλη τη βοήθεια και την ενημέρωση που μας προσφέρατε. Ευχόμαστε κι εμείς με τη σειρά μας η ελληνική πολιτεία να προσέξει αυτό το σπορ και ελπίζουμε σημαντικοί χορηγοί να πλαισιώσουν τις μελλοντικές ελληνικές προσπάθειες. Όσο για την "ερασιτεχνική" σας προσπάθεια κύριε Γραμματικόπουλε βρίσκεστε στο σωστό μέρος γιατί κι εμείς εντελώς ερασιτέχνες είμαστε και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε και ό,τι κάνουμε το κάνουμε επίσης από αγάπη για το άθλημα αυτό!

 

dragnews.gr

Η. Βαθειάς