Νέα - News | Τελευταία ευκαιρία για το γνωστό Sierra V8.
06.11.04 

 

Από το Φίλιππο Παπαφιλίππου λάβαμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με την πώληση του Sierra.

"Έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από γνωστό αγωνιζόμενο του εξωτερικού για την αγορά του αυτοκινήτου. Ο άνθρωπος αυτός θα έλθει στην Ελλάδα στο τέλος αυτής εβδομάδας για να δει το Sierra από κοντά και να κανονίσει τις λεπτομέρειες για να πάρει το αυτοκίνητο μαζί του στο εξωτερικό. Τηλεφωνικά και με αυτά που έχει παρακολουθήσει στο διεθνή αγώνα της Μάλτας αλλά και με όλη την πορεία του αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, θεωρείται σχεδόν σίγουρη η πώλησή του.

Είναι λοιπόν η τελευταία ευκαιρία για όποιον Έλληνα αγωνιζόμενο ενδιαφέρεται. Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά αξιόπιστο και άθραυστο και βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της ιστορίας του. Τρέχει εδώ και 3 χρόνια στη χώρα μας και ποτέ δεν έβγαλε το παραμικρό πρόβλημα σε αγώνα. Στον τελευταίο 4ο αγώνα των Σερρών, έγραψε τον καλύτερο χρόνο στην ιστορία του με τα ίδια ακριβώς πράγματα που φοράει εδώ και 2 χρόνια. Λίγο η διαφορετική ρύθμιση στην πίσω ανάρτηση και λίγο η καλύτερη διαχείριση του νίτρου, έδωσαν τους πολύ καλούς χρόνους του 9.210 ΚΑΙ 9.304 με 250 χλμ έξοδο και με ρεκόρ στα πρώτα 18 μέτρα 1.25 ΚΑΙ 1.22 δευτερόλεπτα. Και όλα αυτά με λάστιχα υπερβολικά φαγωμένα από τους προηγούμενους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και της Μάλτας και με ένα μόνο μικρό καρμπυρατέρ και αγωνιστική βενζίνη. Χωρίς υπερβολή, πρέπει να είναι το αυτοκίνητο με το μικρότερο κόστος συντήρησης και συμμετοχής στους αγώνες dragster.

Το αμάξι όταν έκανε 9,40 στην Ελλάδα, πήγε στη Μάλτα και σε καλή πίστα έκανε 8,6 με 260 έξοδο και οδήγησε το Μάκη Νεφραίμ να πάρει τη 2η θέση σε 2 πολύ δύσκολες κατηγορίες, όχι γιατί ήταν το ταχύτερο αλλά επειδή υπήρχε καλή στρατηγική και παρουσίαζε μεγάλη σταθερότητα στους χρόνους του (μεταξύ 8,6 και 8,8 όλοι). Τα 2 δέκατα πιο κάτω της Ελλάδας θα δώσουν χρόνο με απόλυτη σιγουριά κάτω από 8,5 στη Μάλτα. Με καινούργια δε μαλακά λάστιχα θα κάνει και στην Ελλάδα κάτω από 9 δευτερόλεπτα. Τέλος, με καλή εκμετάλευση των δυνατοτήτων του νίτρου μπορεί να πλησιάσει και τους χρόνους της Μάλτας!

Είναι αμαρτία να φύγει ένας πρωταγωνιστής της Ελληνικής σκηνής στο εξωτερικό, ένα αυτοκίνητο που κάνει 9άρια και χρειάζεται μόνο βενζίνη, λάστιχα και καλή διάθεση. Ένα αυτοκίνητο που κοστίζει ολόκληρο όσο ορισμένοι αγωνιζόμενοι στην Ελλάδα δίνουν μόνο για μια μετάδοση ή για ένα κορμό κινητήρα που μπορεί και να σπάσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η τελική τιμή πώλησης του αυτοκινήτου είναι στα 25000 ευρώ και για όποιον ενδιαφέρεται, συζητάω και τη δυνατότητα ευκολιών ή και μερικής ανταλλαγής. Επίσης, σαν προσφορά με πολύ μικρή χρηματική διαφορά, μπορεί ο υποψήφιος αγοραστής να προμηθευτεί τα κάτωθι αντικείμενα που μπορούν να μετατρέψουν:

  1. Το μοτέρ από 454 Κυβικές Ίντσες σε 478.
  2. Το μονό μπεκ ψεκασμού νίτρου σε οκταπλό τύπου FOGGER .
  3. Το μικρό καρμπυρατέρ σε μεγάλο τύπου DOMINATOR 1150 CBM .
  4. Τον ήδη άθραυστο και σφυρήλατο στρόφαλο σε ακόμα καλύτερο και πιο ελαφρύ μάρκας EAGLE.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο σε πολύ χαμηλότερους χρόνους της τάξης των 8 δευτερολέπτων!"

Εμείς σαν GreekDragster.com πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πέρα από το ότι έχουμε δεθεί συναισθηματικά μαζί του, αποτελεί μια πολύ τίμια αγορά κι ευχόμαστε να υπάρξει ελληνικό ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Μπορείτε να δείτε και την Αγγελία Πώλησής του περίπου ένα μήνα πριν.