Νέα - News | Συμπληρωματικές προτάσεις DRC.
16.12.04 

 

Συμπληρωματικά στις προτάσεις της ΛΕΝΟΘ, το DRC ανακοινώνει και κάποια άλλα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν όλους τους οδηγούς. Ουσιαστικά και οι δύο ανακοινώσεις αποτελούν ένα "πακέτο" προτάσεων που έχει ήδη συζητηθεί από αρκετούς οδηγούς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό που μένει τώρα είναι ο σχολιασμός τους από το σύνολο των οδηγών με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
Εναλλακτικά προς την πρόταση της ΛΕΝΟΘ, συζητείται και ένα άλλο σύστημα κατηγοριών για τα αυτοκίνητα, το οποίο έχει ως εξής:

Open: Όπως είναι σήμερα.
A1: Ατμοσφαιρικά με κίνηση στους εμπρός τροχούς μέχρι 2000cc
A2: Ατμοσφαιρικά με κίνηση στους εμπρός τροχούς πάνω από 2000cc + Ατμοσφαιρικά με κίνηση στους πίσω τροχούς μέχρι 2000cc + Ατμοσφαιρικά τετρακίνητα μέχρι 2000cc.
A3: Ατμοσφαιρικά με κίνηση στους πίσω τροχούς πάνω από 2000cc + Ατμοσφαιρικά τετρακίνητα πάνω από 2000cc.
T1: Τούρμπο με κίνηση στους εμπρός τροχούς μέχρι 2000cc
T2: Τούρμπο με κίνηση στους εμπρός τροχούς πάνω από 2000cc + Τούρμπο με κίνηση στους πίσω τροχούς μέχρι 2000cc + Τούρμπο τετρακίνητα μέχρι 2000cc.
T3: Τούρμπο με κίνηση στους πίσω τροχούς πάνω από 2000cc + Τούρμπο τετρακίνητα πάνω από 2000cc.
ΒΑ1: Ατμοσφαιρικά μέχρι 2000cc.
BA2: Ατμοσφαιρικά πάνω από 2000cc.
ΒΤ1: Τούρμπο δικίνητα.
BΤ2: Τούρμπο τετρακίνητα.

ΧΡΗΣΗ ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN
Τα μοτέρ με μεθανόλη δεν επιτυγχάνουν defacto μεγαλύτερη ιπποδύναμη από τα υπόλοιπα, αφού και μεγάλα μοτέρ με νίτρο ή με blower μπορούν να παράγουν την ίδια ή και μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Ας σημειωθεί ότι στις μοτοσυκλέτες δεν απαγορεύεται η χρήση της μεθανόλης ως καύσιμο. Άρα το μόνο θέμα, του οποίου η λύση αποτελεί προυπόθεση για την χρήση της μεθανόλης, είναι το θέμα ασφαλείας. Γι' αυτό προτείνεται η εκπαίδευση της ομάδας διοργάνωσης καθώς και η υποχρεωτική χρήση ειδικής στολής από τον οδηγό. Η χρήση της μεθανόλης αφορά μόνο στην κατηγορία Open των αυτοκινήτων.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υποχρεωτικός Τεχνικός Έλεγχος (και όχι απλός έλεγχος εξακρίβωσης) των δύο πρώτων κάθε κατηγορίας μετά τον αγώνα.
Πειθαρχικό Συμβούλιο και αυστηρές ποινές ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον ξανά φαινόμενα όπως ύβρεις και απειλές.
Συνεχόμενα αλκοοτέστ κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Κατάλληλες τροποποιήσεις της εξέδρας στο σταθμό του τραίνου στις Σέρρες ώστε να μπορούν να αυτοκίνητα να ξεφορτώνονται έξω από την πίστα κι έτσι να διευκολυνθεί πολύ η μετάβαση των οδηγών στο αυτοκινητοδρόμιο.

Όλες αυτές οι προτάσεις, σε συνδιασμό και με τις προτάσεις της ΛΕΝΟΘ, έχουν προκύψει από εκτεταμένες συζητήσεις. Στόχος μας είναι η ενημέρωση όλων των οδηγών και η τοποθέτησή τους στα παραπάνω με απώτερο σκοπό ένα πιο ασφαλές και πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα.

DRC