Νέα - News | Έρευνα 4T Για τους αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτου & Μοτοσυκλετών.
11.03.05 

 

ΕΡΕΥΝΑ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Ο kostas_20vt μας ενημερώνει: Στα πλαίσια της πρότασης του κ. Σταθάκη για πίστα στο Ελληνικό, το περιοδικό των 4τροχών πραγματοποιεί μία έρευνα σχετικά με τις κόντρες. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο περιοδικό. Καλό θα είναι λοιπόν να συμμετέχουμε κι εμείς.

Η ερώτηση του Βουλευτή Β' Αθηνών 'Aρη Σταθάκη προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Σε πολλούς δρόμους της Αθήνας γίνονται (σχεδόν κάθε βράδυ) αυτοσχέδιοι και επικίνδυνοι αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, στους οποίους σκοτώνονται ή μένουν ανάπηρα πάρα πολλά από τα παιδιά που έχουν το πάθος της ταχύτητας. Επειδή οι συνέπειες είναι τραγικές κι επειδή οι νέοι άνθρωποι θα συνεχίσουν να κάνουν "κόντρες" οπουδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο, (όπως άλλωστε έκαναν οι νέοι όλων των εποχών με τα πόδια, με άλογα ή με άρματα κλπ).

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, γιατί δεν παραχωρούμε ένα μικρό μέρος από τον διάδρομο προσγείωσης στις εθνικές επιτροπές αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας για να διοργανώνουν αγώνες ταχύτητας και ντράγκστερ ("κόντρα" σε ευθεία 400 μέτρων) με διεθνείς και πολύ αυστηρούς κανονισμούς ασφάλειας για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα εκτονώνονται χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των θεατών; Γιατί δηλαδή δεν προσφέρουμε στους νέους μία ασφαλή και απόλυτα ελεγχόμενη διέξοδο, αλλά τους αφήνουμε να σκοτώνονται άδικα στους δρόμους;