Νέα - News | Δελτίο Τύπου από το DRC.
23.03.05 

 

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου από το DRC:

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

Στις 14 Δεκεμβρίου με ανακοίνωσή μας προσκαλέσαμε promoters να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συνεργασία στη διοργάνωση αγώνων στη Νότιο Ελλάδα. Οι εταιρείες που εξέφρασαν αρχικό ενδιαφέρον ήταν η Option Press του κυρίου Παπατριανταφύλλου, η Dragster Racing του κυρίου Κυθραιώτη και η TRIAD Communication Services του κυρίου Κουκλάκη. Μιλήσαμε με εκπρόσωπους και των τριών εταιρειών.

Τελικά γραπτή πρόταση - προσφορά δεχτήκαμε μόνο από τους κυρίους Κυθραιώτη και Κουκλάκη τους οποίους και ευχαριστούμε. Από τις δύο αυτές προσφορές σαφώς προτιμότερη ήταν αυτή του κυρίου Κουκλάκη αφού προσέφερε το χώρο του Ελληνικού καθώς και έπαθλο ύψους 30.000 ευρώ συν 5.000 για τους δύο πρώτους χρόνους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Η πρόταση του κυρίου Κυθραιώτη προσέφερε το αεροδρόμιο της Τρίπολης και φυσικά πολύ μικρότερο έπαθλο για τους οδηγούς υπό συνθήκες, πράγμα λογικό αφού η Τρίπολη δεν μπορεί να συγκεντρώσει τον ίδιο αριθμό φιλάθλων.

Από τον κύριο Κουκλάκη ζητήθηκε εντός μιας εβδομάδας κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ότι είναι δυνατή η χρήση του χώρου του Ελληνικού. Όντως μετά από λίγες ημέρες ο κύριος Κουκλάκης μας προσκόμισε την αυθεντική αίτηση με την προέγκριση του χώρου του Ελληνικού η οποία ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί προς τελική έγκριση (την αίτηση αυτή την δείξαμε στα μέλη μας στη γενική συνέλευση της 15ης Μαρτίου).

Κατόπιν ζητήσαμε από τον κύριο Κουκλάκη να προσπαθήσει να οριστικοποιήσει την έγκριση για χρήση του χώρου του Ελληνικού μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ενώ παράλληλα ζητήσαμε να εξετάσει και εναλλακτικές λύσεις όπως της Τρίπολης για την περίπτωση που κάτι δεν θα πήγαινε καλά.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου δεν είχε οριστικοποιηθεί το θέμα του Ελληνικού αφού η αρμόδια αρχή δεν είχε εξετάσει ακόμα το θέμα. Αποφασίσαμε τότε να δώσουμε νέα παράταση δέκα ημερών (μέχρι 10 Μαρτίου) και αμέσως μετά να καλέσουμε Γενική Συνέλευση των μελών μας για ενημέρωση. Έτσι και κάναμε.

Στις 15 Μαρτίου (λόγω τριημέρου Καθαρής Δευτέρας) καλέσαμε Γενική Συνέλευση. Παρών ήταν και ο κύριος Κουκλάκης ο οποίος ερωτήθηκε αν έχει κάτι οριστικό και αν όχι γιατί. Η απάντησή του ήταν ότι είναι βέβαιος ότι το Ελληνικό θα "ανοίξει" και ότι είναι θέμα ημερών η τελική έγκριση της αίτησης.

Επ' αυτού τέθηκαν δύο προτάσεις από τα μέλη μας:

Η πρώτη πρόταση από τον κύριο Βάγια Αθανασίου ήταν να μην περιμένουμε άλλο και να ανακοινώσουμε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ξανά με κανέναν από τους κυρίους Κουκλάκη, Κυθραιώτη και Παπατριανταφύλλου αλλά από μόνες τους οι λέσχες σε συνεργασία και με τη βοήθεια της ΕΛΠΑ να προσπαθήσουν να διοργανώσουν αγώνες στη Νότιο Ελλάδα, ακόμα και χωρίς κερκίδες και τουαλέτες.

Η δεύτερη πρόταση από τον κύριο Δημήτρη Ανδρουλάκη ήταν να δώσουμε δύο ημέρες παράταση στον κύριο Κουκλάκη για να δεσμευτεί και να εγγυηθεί προσωπικά με κάποιο έγγραφο ότι θα "ανοίξει" το Ελληνικό ή εναλλακτικά την Τρίπολη για τον πρώτο μόνο αγώνα της Νοτίου Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι εδώ ο κύριος Ηλίας Βαθειάς ζήτησε από τον κύριο Κουκλάκη να δεσμευτεί εκείνη τη στιγμή για το Ελληνικό ή την Τρίπολη.

Μετά από ψηφοφορία των μελών, η πρόταση του κυρίου Δημήτρη Ανδρουλάκη πήρε 12 ψήφους, η πρόταση του κυρίου Βάγια Αθανασίου 8 ψήφους ενώ υπήρχε και ένα λευκό.

Δύο ημέρες μετά και στις 21:34 λάβαμε το έγγραφο που είχε ζητήσει η Γενική μας Συνέλευση

Εδώ πρέπει να σας αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της Γενικής μας Συνέλευσης επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κύριο Καλλιπολίτη και τον ρωτήσαμε εάν θα συμμετείχε στη διοργάνωση των αγώνων στο Ελληνικό ή την Τρίπολη, εφ' όσον αυτά ήταν διαθέσιμα. Η απάντηση του κυρίου Καλλιπολίτη ήταν όχι διότι, όπως ανέφερε, είχε λήξει η προθεσμία της 10ης Μαρτίου που είχαμε δώσει στον κύριο Κουκλάκη χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Η απόφαση του κυρίου Καλλιπολίτη, φυσικά, είναι σεβαστή!

ΕΠΑΘΛΟ TRIAD

Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι το έπαθλο, αν αυτό ισχύσει, είναι από την εταιρεία TRIAD προς τους αγωνιζόμενους. Το DRC δεν μεσολαβεί παρά μόνο για να υποδείξει τον τρόπο που αυτό θα μοιραστεί στους αγωνιζόμενους (όπως έγινε και το 2003). Εισηγήθηκε δε στον κύριο Κουκλάκη το έπαθλο αυτό να μετρήσει για όλους τους αγώνες του 2005 και όχι μόνο για τους αγώνες της Νοτίου Ελλάδας. Επιθυμούμε ακόμα να διευκρινιστεί από τον κύριο Κουκλάκη τι θα ισχύσει για την περίπτωση όπου θα διοργανωθούν τελικά 1, 2 ή 3 αγώνες στη Νότιο Ελλάδα αντί για 4.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ - ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν και άλλα θέματα όπως ο προϋπολογισμός του 2005, η δημιουργία site για το DRC καθώς και η αποστολή απάντησης προς το site dragster.gr για το δημοσίευμά του "Αναπάντητα Ερωτήματα".

Πιο συγκεκριμένα το Δ.Σ. του DRC έκρινε απαράδεκτο και προσβλητικό το συγκεκριμένο δημοσίευμα και το έφερε σαν θέμα στη Γενική Συνέλευση ζητώντας από τα μέλη να το σχολιάσουν και να κρίνουν αν πρέπει να γίνει κάτι. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε πρόταση του κυρίου Δημήτρη Ανδρουλάκη για ψήφο εμπιστοσύνης στο Δ.Σ. του DRC και αποστολή απάντησης στο dragster.gr που να αναφέρει ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν εκφράζει τα μέλη του DRC και γενικότερα είναι απαράδεκτο. Η δεύτερη πρόταση του κυρίου Δημήτρη Βασιλειάδη ήταν να μην ασχοληθούμε με το θέμα καθόλου. Όλα τα μέλη του σωματείου εκτός ενός ψήφισαν υπέρ της πρότασης του κυρίου Ανδρουλάκη ενώ η επιστολή προς το dragster.gr θα σταλεί τις επόμενες ημέρες.

Θέλουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το Δελτίο Τύπου με μία ανακοίνωση προς ολόκληρη την αγωνιστική κοινότητα: Το παλαιό και το νέο Δ.Σ. αποτελείται από αγωνιζόμενους και ανθρώπους που αγαπάνε το θεσμό και λειτουργούν εντελώς αφιλοκερδώς σπαταλώντας προσωπικό χρόνο και χρήμα. Ξεκαθαρίζουμε ότι όλες μας οι προσπάθειες και επαφές με υποψήφιους promoters έχουν σαν μοναδικό στόχο την δημιουργία σωστού υπόβαθρου για σωστούς και ασφαλείς αγώνες καθώς και τη μόνιμη και συνεχή αναβάθμιση του θεσμού.

Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει το 2005, γνωρίζουμε όμως ότι αυτή η κατάσταση στη Νότια Ελλάδα θα παραμένει έτσι έως ότου υπάρξει μόνιμη πίστα. Η έλλειψη μόνιμης πίστας είναι και ο λόγος για τον οποίο, παρά τις επίμονες προσπάθειές μας από τις 14 Δεκεμβρίου, μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάτι οριστικό να ανακοινώσουμε.

Τέλος ζητάμε από την ΕΛΠΑ, την ΕΘΕΑ και την ΕΘΕΑΜ να βοηθήσουν ουσιαστικά ώστε να υλοποιηθεί η πρόταση του κυρίου Σταθάκη προς τη Βουλή των Ελλήνων για παραχώρηση στην ΕΛΠΑ τμήματος του αεροδρομίου του Ελληνικού με σκοπό τη διοργάνωση αγώνων dragster και «Run what you brung» μέχρι να βρεθεί μονιμότερη λύση στο πρόβλημα της έλλειψης πίστας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του DRC