Νέα - News | Η τεκμηριωμένη απάντησή μας στην κατηγορία του κου Αλέπη!
05.04.05 

 

Αρχικά παραθέτω ένα μικρό μέρος από το υλικό που έχω στη διάθεσή μου για την ιστορία και εξέλιξη του ελληνικού dragster.

ΥΛΙΚΟ

1. Βίντεο από την εκπομπή του κυρίου Σταθάκη στο κανάλι ΑΝΤ1. Η βιντεοσκόπηση και ο σχολιασμός ανήκουν στον Ηλία Ντέβελη (motorsite.gr), εντυπωσιαστήκατε; Το βίντεο το έχω κόψει σε 7 συνεχόμενα κομμάτια για να μπορείτε να το κατεβάσετε πιο εύκολα. Σε αυτό το βίντεο ο Ηλίας κάνει μία εισαγωγή για τους αγώνες dragster και εξηγεί στους τηλεθεατές του ANT1 πως γινόταν τότε ο αγώνας. Τηλεοπτική κάλυψη αγώνα dragster από το 1995! Στο βίντεο αυτό μπορείτε να δείτε, ανάμεσα σε άλλα, τα μετρητικά όργανα της τότε εποχής καθώς και ονόματα του χώρου του dragster που είναι ενεργά ακόμα και σήμερα.

Βίντεο 1
Βίντεο 2
Βίντεο 3
Βίντεο 4
Βίντεο 5
Βίντεο 6
Βίντεο 7

2. Κάποια αντίγραφα με τη σφραγίδα της ΕΘΕΑ από τις προκηρύξεις αγώνων dragster όπου εξέδιδε η ΕΛΠΑ Year Book. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να απευθυνθεί στην ΕΛΠΑ και να ζητήσει το Year Book κάθε χρονιάς από το 1991 και μετά.

Προκήρυξη 1991
Προκήρυξη 1992
Προκήρυξη 1993
Προκήρυξη 1995

3. Κάποιες από τις πολλές σκαναρισμένες σελίδες από περιοδικά που αποτελούν σημαντικότατη πηγή στην έρευνά μου. Ειδικά τα δύο πρώτα links αποτελούν πραγματικό θησαυρό στην αναζήτηση και τον εντοπισμό των πρώτων επίσημων στοιχείων για αγώνες dragster.

Έρευνα Περιοδικού MotoExtreme - 1 (προσέξτε τη 2η σελίδα)
Έρευνα Περιοδικού MotoExtreme - 2 (προσέξτε και τις δύο σελίδες)

Περιοδικό Motorsport - Τεύχος 12ου 1995 - σελίδα 1
Περιοδικό Motorsport - Τεύχος 12ου 1995 - σελίδα 2
Περιοδικό Motorsport - Τεύχος 10ου 1996 - σελίδα 1

4. Τμήμα εγγράφου που έχει συντακτεί στις 18/2/2004, το οποίο υπογράφουν οι αγωνιστικές λέσχες dragster DRC και ΛΕΝΟΘ και στο οποίο - ανάμεσα σε άλλα - αναφέρεται ότι "Στην Ελλάδα αγώνες Dragster γίνονται από 7/8/1983 (Κερατέα Αττικής) από αγωνιστικές λέσχες ΑΛΦΑ, ΕΛΜΑ, ΑΣΕΜ, ΑΟΛΑΠ κ.α. εώς σήμερα".

Το έγγραφο που υπογράφουν οι λέσχες DRC και ΛΕΝΟΘ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ

Κατ’ αρχήν θέλω να ελπίζω ότι:

  • Έχω το δικαίωμα ως Έλληνας πολίτης, να ενδιαφερθώ για το ξεκίνημα των αγώνων dragster στη χώρα μου.
  • Έχω το δικαίωμα να συλλέξω στοιχεία από αξιόπιστες και σοβαρές πηγές.
  • Έχω το δικαίωμα να παρουσιάσω το προϊόν της έρευνάς μου σε άλλους Έλληνες και Αλλοδαπούς πολίτες, τεκμηριώνοντας βεβαιως τα όσα λέω και αναφέροντας τις πηγές μου σεβομενος πάντα το εκάστοτε copyright.

Αναφέρετε κύριε Αλέπη στη συνέντευξή σας στο συγκεκριμένο περιοδικό: "... Και βγάζουν τώρα, έχω δει στο dragnews, δήθεν την ιστορία του dragster. Παντελώς διαστρεβλωμένη. Δεν το δέχομαι αυτό! Προσπαθούν να φανεί ότι προϋπήρχε dragster. Δεν προϋπήρχε dragster. ..." Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν εγώ διαστρεβλώνω την αλήθεια, τότε:

  • Τη διαστρεβλώνει και ο κύριος Σταθάκης, νυν βουλευτής που πρόσφατα μάλιστα έφερε το θέμα των αγώνων dragster στη βουλή;
  • Τη διαστρεβλώνει και ο κύριος Ηλίας Ντέβελης ο οποίος ασχολείται επί πολλά χρόνια με τους αγώνες moto (ρίξτε μία ματιά στο motorsite.gr) και που κάλυπτε με βίντεο και φωτογραφικό υλικό τους αγώνες Dragster επί πολλά χρόνια;
  • Τη διαστρεβλώνει και η ΕΛΠΑ, ΕΘΕΑ και ΕΘΕΑΜ τυπώνοντας και μοιράζαντας "διαστρεβλωμένα" Year Book;
  • Τη διαστρεβλώνουν και περιοδικά του χώρου όπως το MotoExtreme και το Motorsport;
  • Τη διαστρεβλώνουν και αγωνιστικές λέσχες ΛΕΝΟΘ και το DRC υπογράφοντας μάλιστα ψευδή επιστολή;

Όλο το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον της αλήθειας κύριε Αλέπη; Όλο το σύμπαν συνομωτεί εναντίον της πραγματικής ιστορίας του ελληνικού dragster; Και αν ναι γιατί; Με ποιο συμφέρον;

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο κύριε Αλέπη. Εγώ ως νέος στο χώρο αναγνώρισα αμέσως τους κυρίους Μπουρνά, Μαθιόπουλο και Βάγια Αθανασίου. Οι παλιοί του χώρου σίγουρα θα αναγνωρίσουν πολλούς περισσότερους. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο βίντεο είναι ψεύτικοι; Μήπως είναι μοντάζ; Πηγαίνετε μία βόλτα στο συνεργείο του κυρίου Μαθιόπουλου και ρίξτε μία ματιά στα κύπελλά του που πιάνουν μία ολόκληρη βιβλιοθήκη. Σε κάθε κύπελλο επάνω γράφει αγώνας dragster κύριε Αλέπη!

Είσαστε στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού πολλά χρόνια κύριε Αλέπη και συμμετέχετε και στην επιτροπή dragster με συμβουλευτικό ρόλο. Δεν τα γνωρίζετε όλα αυτά; Και αν τα γνωρίζετε, τότε γιατί αυτή η επίθεση εναντίον μου; Γιατί αυτή η λάσπη εναντίον του site μου και της δουλειάς μου;

Η ουσία όμως είναι η εξής: Είναι δικαίωμά σας να συμφωνείτε ή να μην συμφωνείτε με αυτά τα στοιχεία. Δεν μπορεί κανείς με το ζόρι να σας πείσει για κάτι.

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα όμως κύριε Αλέπη να λερώσετε, σε πανελλαδικό επίπεδο, το όνομά μου και την προσπάθειά μου; Γιατί επιτίθεστε εναντίον μου και εναντίον του site μας; Γιατί τέτοια λάσπη εναντίον μου;

Με βάση τα στοιχεία που αναφέρω και που παρουσιαζω στη παρουσα ιστοσελίδα, σας ρωτάω λοιπόν:

  • Έχω ή δεν έχω το δικαίωμα κύριε Αλέπη να πιστεύω και να γράφω ότι η ιστορία του Ελληνικού dragster ξεκινά από το 1983;
  • Έχω ή δεν έχω το δικαίωμα να ψάξω να βρω πως ξεκίνησαν οι αγώνες dragster, με τι μετρητικά μέσα, με ποιες λέσχες και υπό ποιες συνθήκες;
  • Έχω ή δεν έχω δικαίωμα να αναζητήσω την εξέλιξη του αθλήματος αυτού μέχρι σήμερα καθώς και να ενδιαφερθώ για τη μελλοντική του εξέλιξη;

Δεν θα πω περισσότερα, ομολογώ όμως ότι νοιώθω βαθιά απογοήτευση από τη στάση σας. Υπό τις παρούσες συνθήκες, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάλλιστα τη λέξη «απαιτώ», όμως έχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι τους γύρω μου, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΔΙΚΟΥΜΑΙ.

Θέλω να πιστεύω όμως, κύριε Αλέπη, ότι δικαιούμαι να περιμένω από εσάς την πλήρη αποκατάσταση του ονόματός μου, της φήμης μου όπως επίσης και της αξιοπιστίας του διαδικτυακού μας τόπου. Κρίνω φρόνιμο και σωστό λοιπόν, να περιμένω την πλήρη αποκατάστασή μου με δημοσίευση στο επόμενο τεύχος του περιοδικού που φιλοξένησε τις απόψεις σας, όπως επίσης και μια επιστολή που να είμαστε σε θέση να δημοσιεύσουμε στο site μας.

Τέλος νοιώθω ότι χρωστάτε τουλαχιστον μία συγνώμη σε μένα και στους ανθρώπους που μας κάνουν την τιμή να μας επισκέπτονται καθημερινά επί 3,5 περίπου χρόνια.

Δηλώνω δε σε όλους τους φίλους και αναγνώστες του site μας ότι ουδέποτε θέλησα ή προσπάθησα να διαστρεβλώσω την ιστορία του ελληνικού dragster, αντίθετα προσπαθώ κι εγώ όπως και άλλοι άνθρωποι, βασιζόμενος σε αξιόπιστα και διασταυρωμένα στοιχεία, να την κάνω γνωστή σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, καταβάλλοντας προσωπικό κόπο, χρόνο και χρήμα αλλά και βοηθούμενος ουσιαστικά από σοβαρούς ανθρώπους του χώρου, όπως ο Ηλίας Ντέβελης, χωρίς τη βοήθεια των οποίων η προσπάθειά μου αυτή δεν θα είχε καμμία τύχη.

Ηλίας Βαθειάς
Greekdragster.com
Dragnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ - COMMENT ON THIS ARTICLE