Νέα - News | Απλοί Χρήστες και Φορείς κατά της αύξησης ΕΠΑΚ!
16.11.05 

 

In.gr: "Αρκετά ακριβότερα θα κοστίζει από τον επόμενο μήνα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (συνδέσεις dial-up). Η αύξηση ξεπερνά το 75%, καθώς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι κλήσεις θα χρεώνονται με περίπου 0,6 ευρώ ανά ώρα, από 0,34 ευρώ σήμερα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, οι φθηνότερες χρεώσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα για κλήσεις από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί καταργούνται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα περισσότερο το κόστος των χρηστών που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο το βράδυ από το σπίτι. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για μια ώρα σύνδεσης ο συνδρομητής θα χρεώνεται τώρα 23 μονάδες, ενώ πρώτα χρεωνόταν 13 μονάδες.

Οι νέες τιμές ισχύουν για όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδος και εφόσον η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος τον ΕΠΑΚ και ο κόμβος του παρόχου είναι στον ίδιο νομό. Ο ΟΤΕ προσπαθεί να αιτιολογήσει τις αυξήσεις με το επιχείρημα ότι οι τιμές που ισχύουν σήμερα είναι σταθερές από το 1999 και παραμένουν κατά 40% κάτω του κόστους. Ο Οργανισμός μάλιστα υποστηρίζει ότι η αύξηση αυτή θα συμβάλει στη διάδοση του ευρυζωνικού (γρήγορου) Διαδικτύου, καθώς οι συστηματικοί χρήστες θα επιλέγουν πλέον συνδέσεις ADSL. Oι νέες τιμές έχουν εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Πάντως η τεχνολογία ADSL διατίθεται αυτή τη στιγμή μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν καλύπτει όλη την ελληνική επικράτεια. Οι χρεώσεις του Διαδικτύου στην Ελλάδα παραμένουν αναλογικά οι υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «15».

Μαύρη Ιστοσελίδα από την ΕΕΧΙ
Για πρώτη φορά από το 1993 που ιδρύθηκε, μαύρη ιστοσελίδα αντικατέστησε τον δικτυακό τόπο της Ένωσης Ελλήνων Χρήστών Ίντερνετ στη διεύθυνση www.eexi.gr. Αυτή η αντίδραση κρίθηκε αναγκαία από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, μετά από εκατοντάδες τηλέφωνα που δέχθηκε από όλη την Ελλάδα μετά την δημοσιοποίηση της αύξησης.

To Κυβερνητικό Πρόγραμμα για το Ίντερνετ
Διαβάστε το Κυβερνητικό Πρόγραμμα για το Ίντερνετ.