Νέα - News | Επιστολή του DRC: Λάθος η συνέντευξη του DRC που δημοσιεύτηκε στο FASTER!
26.01.06 

 

Dragster Racing Club

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή από το DRC.

"Στο τεύχος Φεβρουαρίου 2006 του περιοδικού FASTER δημοσιεύτηκε συνέντευξή μας η οποία ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΑΣ. Ο Δήμος Κανάκης λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη που του είχαμε παραχωρήσει, μας έστειλε ένα πρόχειρο αρχικό κείμενο για να το δούμε και να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας σε αυτό, κάτι για το οποίο είχαμε εξ' αρχής συμφωνήσει να γίνει!

Στο αρχικό εκείνο κείμενο κάναμε ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ! Δυστυχώς, αντί να δημοσιευτεί το διορθωμένο και εγκεκριμένο από εμάς κείμενο, δημοσιεύτηκε το πρόχειρο κείμενο που μας είχε στείλει ο Δήμος Κανάκης για να διορθώσουμε! Επαναλαμβάνουμε ότι το κείμενο αυτό απέχει ΠΟΛΥ από τα όσα είχαμε δηλώσει κατά τη συνέντευξη και γι' αυτό κάναμε πάρα πολλές διορθώσεις και το στείλαμε πίσω με e-mail (το οποίο το έχουμε κρατήσει) στο Δήμο. Την ίδια εκείνη ημέρα ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και μας διαβεβαίωσε ότι θα δημοσιευτεί το διορθωμένο κείμενο.

Σαν παραδείγματα θα αναφέραμε:

1. Ουδέποτε αναφερθήκαμε στον κύριο Στέλιο Κυθρεώτη ως "Κύπριο".
2. Ουδέποτε αναφέραμε ότι "...δυστυχώς δεν συνεργαζόμαστε πλέον με την Triad". Ουδέποτε εκφράσαμε λύπη για τη διακοπή της συνεργασίας μας.
3. Ουδέποτε αναφέραμε "Τέλος πάντων είχαμε συμφωνήσει προφορικά για κάποια ποσά με την Triad ως αμοιβή για τους ανθρώπους του DRC που ενεπλάκησαν στην όλη ιστορία...". Αφ' ενός δεν αναφερθήκαμε σε χρήματα στη συνέντευξή μας, αφετέρου το DRC συμμετείχε σαν σωματείο στους αγώνες και όχι σαν ιδιώτες.
4. Δεν αναφέρονται σημαντικά θέματα στα οποία αναφερθήκαμε όπως κοινό όργανο εκπροσώπησης των αγωνιζομένων της ΛΕΝΟΘ και του DRC.
5. Για τον αγώνα στην Τρίπολη το 2004 αναφέραμε "Το φιάσκο οφείλεται σε κάποιους που είχαν προμελετήσει τη διακοπή του αγώνα! Το Σάββατο το βράδυ, μας το είχαν πει άλλωστε: «Αύριο θα σας χαλάσουμε τον αγώνα»! " και όχι ".. Το φιάσκο στην Τρίπολη οφείλεται στους γνωστούς - άγνωστους Al Capone που με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, βρήκαν πάτημα να μας ρεζιλέψουν...".

Και άλλα πολλά!

Ο Δήμος Κανάκης απαντώντας σχετικά στα forums του site greekdragster.com δήλωσε:

"Διάβασα με προσοχή αυτά τα οποία έγραψε ο Ηλίας και δυστυχώς οφείλω να αποδεχθώ οτι είναι αληθινά πέρα για πέρα. Πολλοί βέβαια τώρα θα αναρωτιούνται για ποιό λόγο συνέβη αυτό. Σας λέω λοιπόν οτι πρόκειται καθαρά για προσωπικό επαγγελματικό λάθος και δεν έχει να κάνει καθόλου ούτε με το περιοδικό Faster αλλά ούτε και με την εταιρία Mototech SA που εκδίδει το περιοδικό. Το σφάλμα είναι αποκλειστικά δικό μου! Τις τελευταίες 10 μέρες προέκυψε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην προσωπική μου ζωή που με ανάγκασε να απέχω απο τη δουλειά στο περιοδικό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει αυτό το λάθος και κάποια άλλα τα οποία μάλιστα οδήγησαν και στη διακοπή της συνεργασίας μου με το περιοδικό Faster και την εταιρία Mototech SA. Εχασα τη δουλειά μου με λίγα λόγια. Επαναλαμβάνω λοιπόν οτι το λάθος βαρύνει εμένα προσωπικά που δεν φρόντισα να προωθήσω τις παρατηρήσεις του Ηλία στον διευθυντή μου ώστε να διευθετηθεί το θέμα εγκαίρως. Ζητώ συγνώμη απο τον Ηλία προσωπικά και τους συντελεστές του περιοδικού FASTER για το συμβάν. Νομίζω οτι ο Ηλίας γνωρίζει οτι ποτέ δεν είχα την πρόθεση να δημιουργήσω προβλήματα."

Έχουμε μιλήσει τηλεφωνικά και με τον διευθυντή σύνταξης του περιοδικού FASTER κύριο Μιχάλη Γεωργιάδη σχετικά με το θέμα και αναμένουμε μία επιστολή αποκατάστασης από το περιοδικό καθώς και αναδημοσίευση της σωστής - αυτή τη φορά - συνέντευξης στο επόμενο τεύχος του περιοδικού.

Η δημοσίευση του λάθος κειμένου ως συνέντευξής μας, μας έχει δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα διότι φερόμαστε να υποστηρίζουμε γεγονότα και καταστάσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και που προβάλλουν το DRC προς το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού με ένα εντελώς λανθασμένο τρόπο. Μέχρι την αποκατάσταση της αλήθειας από το περιοδικό, με την επιστολή και την αναδημοσίευση της σωστής συνέντευξης, επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας!

Προς το παρών και μέχρι το επόμενο τεύχος του περιοδικού, σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε το πραγματικό κείμενο της συνέντευξής μας, έτσι ώστε να μπορέσει ο κόσμος να ενημερωθεί για τό τι πραγματικά είπαμε στη συγκεκριμένη συνέντευξη!

Για το DRC

Ηλίας Βαθειάς"

Ακολουθεί το κείμενο που λάβαμε από το DRC.

"Συνέντευξη – DRC

Λίγο πριν το τέλος του χρόνου βρεθήκαμε στα γραφεία του DRC στην Ηλιούπολη και μιλήσαμε για όλους και για όλα με τον πρόεδρο της λέσχης Ηλία Βαθειά. Μετά πάντως από την μεγάλη κουβέντα το μεγάλο ερώτημα δεν απαντήθηκε ποτέ. Θα έχουμε τελικά άρτιο πρωτάθλημα το 2006;

- Γεια σου Ηλία, καλή χρονιά να έχουμε
- Μάλλον θα έχουμε καλή χρονιά άμα δεήσει ο θεός

- Πες μου μερικά ιστορικά στοιχεία για το DRC. Πότε ξεκίνησε και πώς έφτασε εδώ που είναι σήμερα;
- Σύμφωνα με τα πρακτικά της λέσχης, το DRC ξεκίνησε το 2001 ουσιαστικά με πρωτοβουλία του Στέλιου Κυθρεώτη, ο οποίος ήταν promoter των αγώνων dragster με την Race Pro. Τότε δημιουργήθηκε και το DRC, που σαν αγωνιστική λέσχη θα είχε το δικαίωμα να αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι των αγώνων. Αργότερα και εφόσον προτάθηκε από πολλούς στις συνελεύσεις, η διοίκηση του club πέρασε στους αγωνιζόμενους μέσα από νόμιμες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, για να εκλεγεί νέο Δ.Σ. με πρόεδρο το Δημήτρη Ανδρουλάκη. Από εκεί και πέρα το DRC είναι αυτό που γνωρίζετε.

- Σήμερα ποια είναι η σύνθεση του ΔΣ και πόσα ενεργά μέλη αριθμεί το club;
- Αυτή τη στιγμή εγώ είμαι πρόεδρος του club, αντιπρόεδρος είναι ο Δημήτρης Ζαφείρης των Drag Warriors, γραμματέας ο Βαγγέλης Τζανετής, ταμίας ο Δημήτρης Βασιλειάδης [Toyomad] και ειδικός γραμματέας ο Φίλιππος Παπαφιλίππου. Η σύνθεση αυτή προέκυψε μετά από νέες εκλογές που έγιναν το Δεκέμβριο του 2004. Προς το παρόν είμαστε 105 ενεργά μέλη, εκ των οποίων οι 55 είναι αγωνιζόμενοι

- Εσύ προσωπικά πως έμπλεξες με τον χώρο και πώς εν έτει 2005 έγινες πρόεδρος του DRC;
- Ξεκίνησα σαν ερασιτέχνης φωτογράφος το 2001, μου άρεσε να φωτογραφίζω στους αγώνες dragster. Παράλληλα ξεκίνησα και το προσωπικό μου site γιατί είδα ότι ο χώρος δεν είχε κάποιο ενημερωτικό portal στο internet και μου φάνηκε καλή η ιδέα αν και τότε δεν είχα καταλάβει πόσο μεγάλη ανταπόκριση θα είχε αυτή η προσπάθεια από τους φιλάθλους και κυρίως από τους αγωνιζόμενους. Αλλά ας μην λέω άλλα για το site, δεν συζητάμε αυτά σήμερα!

Στη συνέχεια πήγαινα σε όλους τους αγώνες και ανέπτυξα πολύ καλές σχέσεις με όλους σχεδόν τους αγωνιζόμενους, Νότιους και Βόρειους. Μετά από τόσα χρόνια εμπλοκής και συνεχούς ενδιαφέροντος, μου πρότειναν και δέχτηκα να ασχοληθώ πιο οργανωμένα με το χώρο. Σαν πρόεδρος του DRC έχω ένα θετικό: κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει για εμπάθειες ή οτιδήποτε άλλο, γιατί δεν κυνηγώ πρωτάθλημα ή νίκες. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι οι αγωνιζόμενοι. Να τρέχουν σε σωστά στημένους χώρους, με κατάλληλες και κυρίως δίκαιες συνθήκες.

Επί Κυθρεώτη εποχή είχαν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, τα οχήματα όμως δυνάμωναν και υπήρχε όλο και πιο έντονη η ανάγκη για περισσότερη ασφάλεια. Δεν σου κρύβω ότι αυτό (την ασφάλεια δηλαδή) τουλάχιστον στην Νότιο Ελλάδα το κατάφερε για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Triad. Τοποθέτησε jerseys στην Τρίπολη πέρυσι (2004) αλλά και έστησε ένα καταπληκτικό χώρο στο Ελληνικό για αγώνες dragster (2005) με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια! Εμείς απαιτούσαμε μονά jerseys και αυτοί έβαλαν διπλά! Και επιτέλους είδαμε και τον ηλεκτρονικό πίνακα αποτελεσμάτων που επί τόσα χρόνια ζητούσε ο Τάκης Μπουρνάς και άλλοι αγωνιζόμενοι! Εδώ μόνο μπράβο χωράνε....

- Και με τη συνεργασία σας τι έγινε, γιατί χάλασε;
- Κοίτα, καταρχήν πρέπει να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Η Iron Team ήταν η λέσχη που ανέλαβε τους τρεις αγώνες και τα RWYB που έγιναν στο ελληνικό σε συνεργασία με την Triad και όχι το DRC. Εμείς ζητήσαμε αγώνες από την ΕΛΠΑ αλλά δεν μας τους έδωσαν. Απλά μας ζητήθηκε να συμβάλουμε λόγω εμπειρίας πάνω στο αγωνιστικό κομμάτι των αγώνων dragster και εμείς θελήσαμε να βοηθήσουμε για το καλό του αθλήματος. Ήμασταν δηλαδή συνδιοργανωτές της Iron Team. Όπως επίσης βοηθήσαμε και τους φίλους μας της CYDRA, στον αγώνα τους στην Κύπρο, στο αεροδρόμιο της Λακατάμειας. Και θα το κάνουμε ξανά αν μας ζητηθεί!

Γιατί διακόπηκε η συνεργασία μας με την TRIAD; Είχαμε συμφωνήσει προφορικά για κάποια πράγματα με την Triad, μερικά από αυτά δεν τηρήθηκαν και διεκόπη η συνεργασία. Δεν θέλω να επεκταθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες, αυτά όμως που σου αναφέρω υπάρχουν 50 άνθρωποι που τα γνωρίζουν με λεπτομέρεια και που θα τα υποστηρίξουν αν χρειαστεί, όπου χρειαστεί. Σημασία έχει ότι δεν θέλω οι όποιες διαφωνίες μας με την Triad να βλάψουν το ελληνικό dragster. Ας γίνονται σωστοί αγώνες και τα υπόλοιπα νομίζω ότι δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον πολύ κόσμο. Άλλωστε πρέπει να τονίσω ότι και μετά τη διακοπή της συνεργασίας μας με την TRIAD, κατεβήκαμε σε όλους τους αγώνες dragster και RWYB να τρέξουμε ως αγωνιζόμενοι! Είμαστε μη κερδοσκοπική αγωνιστική λέσχη και όχι εταιρεία. Αυτό λοιπόν αποδεικνύει και τα κίνητρά μας.

- Και τα RWYB ποιού ιδέα ήταν; Νομίζω οτι αυτή ήταν η ιδέα της χρονιάς!
- Καθόμασταν ένα βράδυ με τον Γιάννη Χλόπτσιο, το χρονομέτρη μας και το συζητάγαμε. Στην Αγγλία π.χ. τα RWYB είναι θεσμός εδώ και πολλά χρόνια... Είπαμε λοιπόν, γιατί όχι και στο Ελληνικό; Στείλαμε ένα μήνυμα στον Μιχάλη Κουκλάκη στις 2 το βράδυ, ο οποίος αμέσως το ανέλαβε κι έκανε την ιδέα πραγματικότητα. Όντως ήταν η ιδέα της χρονιάς αλλά άμα δεν υπήρχε η σωστή πίστα με την ανάλογη οργάνωση... Και μην νομίζεις ότι διεκδικούμε την πατρότητα της ιδέας του RWYB διότι το ίδιο προφανώς θα το έχουν σκεφτεί πολλοί άλλοι αγωνιζόμενοι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Το θέμα είναι να γίνονται σωστοί και ασφαλείς αγώνες. Δεν υπάρχουν πατέρες του RWYB όπως δεν υπάρχουν πατέρες του dragster!

- Το DRC σαν λέσχη τι έχει προσφέρει Ηλία μέχρι τώρα; Πολλοί λένε ότι δεν έχετε κάνει και πολλά... Σας κατηγορούν.
- Αυτό δεν είναι αλήθεια και θα σου πω λεπτομέρειες. Το DRC ανέλαβε τον περιβόητο αγώνα της Τρίπολης το 2004. Εγώ ξέρω πολύ καλά ότι το πρόβλημα ήταν στη γεννήτρια και τίποτα άλλο. Το φιάσκο οφείλεται σε κάποιους που είχαν προμελετήσει τη διακοπή του αγώνα! Το Σάββατο το βράδυ, μας το είχαν πει άλλωστε: «Αύριο θα σας χαλάσουμε τον αγώνα»!

Την Κυριακή ο αγώνας είχε φτάσει μέχρι τον πρώτο τελικό των μοτοσυκλετών και έπρεπε σύμφωνα με τον κανονισμό να μετρήσει κανονικά. Μάλιστα εκείνες τις ημέρες είχα επικοινωνήσει και με τον Carl Olson [Πρόεδρος στην FIA για το dragracing], του είχα εκθέσει το πρόβλημα και αποκρίθηκε λέγοντας ευθέως πώς ο αγώνας έπρεπε να μετρήσει στο πρωτάθλημα κανονικά. Τώρα γιατί δεν μέτρησε, μην ρωτάς εμένα... Δεν είμαι υπεύθυνος για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση.

Το ζήτημα είναι ότι το DRC χρεώθηκε ουσιαστικά αυτή την αποτυχία που για μένα ήταν ατυχία και κακή συγκυρία, ενώ έκανε ό,τι μπορούσε και είχε επιτύχει να χρησιμοποιηθούν jerseys και ηλεκτρονικός πίνακας για πρώτη φορά στην Ελλάδα καθώς και να αγοραστούν διπλά χρονόμετρα για τυχόν προβλήματα! Όπως γνωρίζεις πολλοί αγώνες έχουν διακοπεί διεθνώς από προβλήματα στα χρονόμετρα. Εμείς, επαναλαμβάνω, είχαμε προβλέψει και προτείνει διπλά όργανα, η TRIAD τα είχε αγοράσει και γι΄ αυτό είχαμε καταφέρει και συνεχίζαμε τον αγώνα έστω και με δυσκολίες. Έχω κι ένα παράπονο εδώ. Τότε και πρίν τον αγώνα, είχαμε ζητήσει και τη βοήθεια της ΛΕΝΟΘ, αλλά ποτέ δεν την πήραμε...

Εκτός λοιπόν από τον μη επιτυχημένο εκείνο αγώνα, φέτος προσφέραμε τα μέγιστα στη διοργάνωση των αγώνων στο Ελληνικό και μην ξεχνάς ότι αν δεν υπήρχε το DRC, σήμερα ακόμα θα τρέχαμε με κάγκελα και ανθρωπομπαριέρες...

Τέλος, σαν λέσχη έχουμε δημιουργήσει έναν ισχυρό πυρήνα αγωνιζομένων και φίλων, πυρήνα που έχει δύναμη, φωνή, νοιάζεται για το σπορ και για τους αγωνιζόμενους και προχωράει συνεχώς μπροστά με αργά και σταθερά βήματα. Αυτά είναι η προσφορά μας!

- Τι σχέση έχετε με τη ΛΕΝΟΘ; Κάποτε στην Cult [cafe στη Βούτα] είχατε ανακοινώσει από κοινού πορεία, όλοι μαζί δηλαδή για το καλό των αγώνων. Τι μεσολάβησε και είστε πάλι σε απόσταση;
- Θα θέλαμε πολύ να συνεργαζόμαστε στενά με τη ΛΕΝΟΘ, αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε κοινούς διαύλους επικοινωνίας με τον πρόεδρο Παναγιώτη Καλλιπολίτη. Για δικούς του λόγους που δεν επιθυμώ να σχολιάσω αρνήθηκε την συνπόρευση μαζί μας. Πικραθήκαμε πολύ αλλά πρέπει να τονίσω κάτι εδώ: με τους αγωνιζόμενους της ΛΕΝΟΘ δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Μάλιστα πολλοί από εμάς έχουμε πολύ στενές σχέσεις με πολλούς από αυτούς. Σχέσεις οι οποίες ολοένα δυναμώνουν! Με τη διοίκηση υπάρχει η δυσκολία στην επικοινωνία και πιο συγκεκριμένα με τον κύριο Καλλιπολίτη. Αλλά να σου πω, κουράστηκα με το παρελθόν και στεναχωρήθηκα. Δεν μιλάμε για το μέλλον καλύτερα; Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία νομίζω...

- Ok. Για πες μου λοιπόν, τι έχετε σκοπό να κάνετε μέσα στο 2006;
- Αν καταφέρουμε να μαζέψουμε τα χρήματα, θα προχωρήσουμε στην αγορά δικού μας διπλού συστήματος χρονομέτρησης, αυτό είναι που ευελπιστούμε. Το 2006 θα ζητήσουμε και αγώνες, σε συνεργασία όμως με κάποια άλλη λέσχη. Στο DRC έχουμε μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση του αγωνιστικού κομματιού γιατί αυτό μας ενδιαφέρει, όχι όμως και στα υπόλοιπα (κερκίδες, καντίνες κ.λπ.) Αυτός είναι ο λόγος που θα αναζητήσουμε συνεργασία με άλλη λέσχη.

- Έστω ότι καταφέρατε να πάρετε κάποιους αγώνες, που θα τους κάνετε;
- Δεν μπορώ να απαντήσω σαφώς. Μπορούν να γίνουν στο Ελληνικό, την Τρίπολη ή και αλλού, θα δούμε. Όσο δεν υπάρχει μόνιμος χώρος, θα είμαστε μετέωροι...

- Άντε τώρα που τελείωσα το man to man, κάνε ότι σχόλιο θέλεις... Ξέρεις τώρα «το FASTER είναι το καλύτερο περιοδικό βελτίωσης» και τέτοια!
- Μη λες τέτοια Χριστουγεννιάτικα γιατί θα μας πουν εγκάθετους! [γέλια] Πάντως οφείλω να πω ότι τα καλά περιοδικά σαν το FASTER σπανίζουν σήμερα!
Θέλω να τονίσω μερικά πράγματα: Εμείς είμαστε μια λέσχη αυτοσυντηρούμενη [από τις συνδρομές των μελών] και δεν έχουμε την ανάγκη κανενός. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα μυστικά και τις λεπτομέρειες ενός αγώνα dragster. Καταφέραμε πρόσφατα και νοικιάσαμε χώρο για τα γραφεία μας, αυτό ήταν το πρώτο και βασικότερο βήμα. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να συγκεντρώσουμε όλους αυτούς που αγαπούν το dragster [αγωνιζόμενους και μη] να έρθουν στο club, ώστε να δημιουργήσουμε έναν ακόμα ισχυρότερο πυρήνα. Με αυτό τον τρόπο [άσχετα αν οργανώνουμε αγώνες ή όχι] θα έχουμε φωνή και αναγκαστικά θα μας ακούνε, θέλουν δεν θέλουν.

Μας νοιάζει η ασφάλεια και το συμφέρον, ακόμα και το οικονομικό αν θες, των αγωνιζόμενων που τόσα χρόνια δίνουν χρόνο, αγάπη και χρήμα, και τελικά δεν γνωρίζουν αν θα υπάρξει πρωτάθλημα άρτιο το 2006. Είναι κατάσταση αυτή; Ε, αυτό θέλουμε να αλλάξουμε και δεν θα σταματήσουμε έως ότου το πετύχουμε.

Καλούμε λοιπόν όλους όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον το αθλήματος να έρθουν μαζί μας ή να γραφτούν μέλη στη ΛΕΝΟΘ. Μακριά από λέσχες – φαντάσματα που αποτελούν ιδιοκτησία επιχειρηματιών! Μόνο έτσι θα μας δώσουν σημασία και θα καταφέρουμε αυτά που θέλουμε.

Θέλω επίσης να σας ανακοινώσω το επίσημο site της λέσχης μας: www.drc-club.gr.

Τέλος θέλω να αναφέρω ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η ένωση των δύο λεσχών dragster σε μία, ένα πανελλήνιο δηλαδή όργανο που να εκπροσωπεί σωστά και δίκαια όλους τους αγωνιζόμενους. Ελπίζω να υπάρχει διάθεση και μυαλό για κάτι τέτοιο! Καλή χρονιά σε όλους!

- Καλή χρονιά και σε σένα Ηλία, ευχόμαστε οτι καλύτερο για το DRC και το πονεμένο ελληνικό dragracing."